2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Kiakaszt a neeeeeet.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010.09.09. 17:05 - vikiaupair

Eredetileg más címet szántam a bejegyzésnek, de miután negyed órát kellett töltenem azzal, ami amúgy 1 perc, inkább megváltoztattam...

Este még dumáltunk Karennel, na meg vasaltam egy kicsit, amíg ő csinálgatta a mai videot: https://www.youtube.com/watch?v=lUcEy7JPqbM. Azt hiszem éjfél körül feküdtünk le végül. Reggel pedig háromnegyed 7-kor ébredtünk, és anyáék kb. már rögtön hívtak is skype-on, még ki sem nyilt a szemem :)

9-re a kórházban voltunk, készen a fiziora. Hát... anyu nem volt elragadtatva Yasmin mai teljesítményétől... mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy az idő több, mint fele (összesen) azzal telt el, hogy próbálták méretre állítani a „szobabiciklit”, mert Yasmin ki akarta próbálni, annak ellenére, hogy a programban nem volt benne... aztán csomó idő eltelt, mire „bekötözték” abba az emelőbe, ami tartja a járógép felett... Egyébként én el voltam ájulva a kórháztól: hatalmas (12 szint), kiépített tetőterasz gyönyörű kerttel, mindenhol kézfertőtlenítő, minden színes.... kár, hogy otthon erre nincs pénz...

Fizio után anyu kicsit netezett a kórházban lévő „könyvtárban”/DVD-kölcsönzőben, mi pedig addig körülnéztünk Yasminnal. Ekkor kezdett el kint esni :) A kórházból reggelizni vezetett az utunk... elsétáltunk egy pár utcányira, aztán az apartman alatti pékségben kötöttünk ki :) Isteni jalapenos bégelt ettem krémsajttal :)

Itthon nagy nehezen sikerült átmásolnom a régebbi képeket Yasmin gépéről az enyémre (nem akarom részletezni, de egyre furább dolgokat csinál a laptopja)... Aztán én vasaltam, pakolásztam, anyu pedig csinálta a videót, 4 óra felé pedig elment a kórházba a bicikliért.

Estefelé aztán ők elmentek biciklizni, én pedig a családi szobában feltöltöttem youtube-ra a videót, hogy ne este kelljen lejönni miatta (kiakaszt a gyenge net az erkélyen, ott nem lehet ilyeneket :) Itthon aztán találkoztunk, Yasmin rengeteget tekert magától, ma volt a legügyesebb, már ami a biciklizést illeti.

Úgy volt, hogy vacsizni megyünk a többi SDR-családdal, de többeknek sem jó, így áttették holnapra, és „csak” a szomszédba mentünk át vacsizni: burgert. Nagyon fincsi volt, isteni jeges margharitát ittunk hozzá. Fél 8 fele jöttünk haza, iszonyat fáradtak vagyunk mindannyian... biztos az idő miatt is, ma nem sokat sütött a nap sajna... bár hideg nem volt szerencsére. A pincérnő amúgy nagyon kedves volt, velem most találkozott először, de a többieket már „ismerte”, sokat jártak ide az elmúlt hetekben. Megkérdezte, hogy vagyok-e 21, azt mondta, hogy 17-nek nézek ki :) Úgy szeretem, hogy babaarcom van :))) ... még ha a bőröm nem is baba sajnos... Na mindegy, remélem, hogy 30 évesen is maximum 25-nek nézek majd ki :D

Yasmin megfürdetése után átengedtem anyunak a gépet, én vasaltam, pakoltam, aztán megnéztünk egy filmet. Egy csomó közül választhattunk, kiválasztottuk, hogy „vásárlás”, és elkezdődött :) A Remember me-t néztük. Jó volt, de nem a legérthetőbb filmek közé tartozik, mármint némelyik szereplőre még anyu is mondta, hogy alig érti, hogy mit mond, annyira nem artikulál :) Éjfél körül feküdtünk le, és fel akartam tenni a bejegyzést, de annyira szakadt az eső, hogy nem akartam kijönni az erkélyre...

Én is várom már, hogy menjünk haza... az alaphelyzetet súlyosbítja a laptop-helyzet, ugyanis Yasmin még mindig mérges anyura, amiért tönkretette a gépét. És sajnos egy laptop nem elég hármunknak: írni a blogokat, csinálni a videókat, anyu e-mailjeit intézni, és Yasmini is szeretne zenét hallgatni, msn-ezni, stb... úgy, hogy főleg az utóbbi két napban még annyira sem működik jól a net kint, mint eleinte...kb. 2 percenként újra kell csatlakozni... Elég szomorú, hogy ide jutottunk/jutottam, hogy a hülye gép ennyire meghatározza a mindennapjaimat... Ja, és ugyebár az idő is elromlott, úgyhogy emiatt sem fáj a szívem, hogy itt kell hagyni St. Louist.

A bejegyzés trackback címe:

https://vikiaupair.blog.hu/api/trackback/id/tr442286709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Fruzsi 2010.09.10. 17:29:24

Szia! :)

Fel a fejjel, nem fügsz a technikától, de be kell látnunk manapság már a legtöbb ember rendelkezik géppel... magyarul nem is a gép a fontos, hanem a net!!!
Ami gép nélkül lehetetlen!
És igen, 1 gépen osztozni nehéz, mert akármennyire nem vagy függő.... manapság már mindenkinek 2 élete van:
a valódi meg a másik: a netes :)
Nem rosszra kell itt gondolni, de faceb., msn. skype nélkül megszűnne a a kapcsolatod azokkal, akikkel majd a jövőbeni életedet fogod élni... és akkor a mostani életed lesz a netes életed :)))
Nem fogod elhinni, de én másfél hete kaptam új billentyűzetet, nekem tesómnak sikerült leöntenie vízzel :S ne tudd meg, hogy kivoltam én is..... :S:@ abszolút megértem Yasmint.

Ohhh, és babaarc rulez!!!:D nekem is valami olyamsi van... nade a bőröm :s, de te nem tudom mit panaszkodsz! szép bőröd van :)

itakyg 2010.09.10. 20:31:25

Tudtom szerint itt Amerikaban a legolcsobbak a laptopok. Miert nem vesznek egyet a kislany szulinapjara, s maris megoldodott a problema.:) Elobb-utobb csak az lesz belole...

aannaa 2010.09.11. 07:57:52

Szia!

Nem tudom megnezni a videot, azt irja ki, hogy itt (Nemeto.) nem nezhetem meg valami jogok miatt.
Tudsz valamit okoskodni, hogy tudnam megis megnezni?
süti beállítások módosítása