2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Szaladós nap

2010.10.05. 23:27 - vikiaupair

Mivel anyu már 6-kor indult (levitte a kocsiját szervízbe a nyaralóhoz), apuval és a gyerkőcökkel telt a reggel. Öltözködés, ez kényelmetlen, az szorít, emez szúr... után reggeli, wc, indulás. Viki mint az őrült kapkod, hogy időben el tudjon indulni suliba. Pauline-nak még bedobtam Seb diszlexia-mappáját, tisztáztuk a félreértéseket (nem tudta, hogy akkor melyik gyerek mikor-hova...), aztán tényleg rohantam.

A suli ma egész jó volt, bár ez a helyettesítő nő... én nem tudom, hogy kicsoda, de nem tanárnak való, az tuti. A múlt héten sem tudott tök evidens, külföldi tanulóktól egyáltalán nem szokatlan és váratlan kérdésekre válaszolni, és ma sem volt a topon... Amúgy végtelenül kedves teremtés, de ezt a tanítósdit nem kellene erőltetnie :) A csoport egyébként egész jó, csütörtökön prezentálunk is :)

Suli után Hannah-val és Hajnival elmentem az állomásra, ahol Hajni csináltatott képet, mert akarunk diákot igényelni. Aztán elmentem a bankba, majd plazaztam egy kicsit, de nem voltam vásárlós hangulatban (mondjuk a La Senzaban azért nem tudtam ellenállni néhány dolognak:). Anyusékra készülve vettem egy kis welcome-bort és rágcsát, aztán hazatekertem. Elpakoltam itthon, aztán átmentem és nekifogtam vasalni és anyával skype-olni. Sebastian hazaért, nem sokkal később megvacsiztunk, majd vasaltam tovább, aztán Yasmin is hazaért apuval háromnegyed 5 körül, őt is megvacsiztattam, majd ismét vasaltam tovább. Azt hittem sosem végzek... Sebastian aranyos volt, odajött, amikor anyával beszéltem, és mondta, hogy még egy dolgot feltétlenül hozniuk kell: illetve kettőt, mert kettő szótárt kért. Magyar-angolt azért, hogy ő is meg tudja nézni, hogy mit mondanak anyáék :)))) Hát nem tudom mikor fognak találkozni amúgy, elég mozgalmas hétvégéjük lesz nekik is... Ja, amúgy tök jó, elvileg egész jó idő lesz :D Hát reméljük!!!

Karen is hazaért közben, nagy nevetgélés közepette véglegesítettük, hogy miben megy a szombati szuperpartira (nem elégedett a testében zajló változásokkal, de annál jobban kezeli őket:)))), aztán letusoltuk Yasmint, mert ma színház-nap van. Anyura ma is haragudott, de ahogy Karen mondta neki: szívesen vállalja az undok anya szerepét, ha ezzel jobbá teheti Yasmin életét a jövőre nézve. Apu közben „megsértődött”, mert nem vettem észre, hogy már mennyit fogyott, anyu pedig ezen jót kárörvendett :D

Még elpakoltam a konyhában, aztán 7 körül eljöttem. Azóta folyamatosan skype-oltam, majd tusoltam, e-maileztem, most pedig aludni készülök.

Ja, és képzeljétek, hogy van egy amerikai kisgyerek a fizion most Oxfordban: egy évre költöztek Angliába az anyukájával, mert jobban megéri nekik lakbért meg mindent fizetni, mint a kinti jó drága fiziot (300 valamennyi dollár egy óra, nem értettem félre, Karenék is ennyit fizettek kint)... elég durva. Mondjuk nem tudok többet a családról, hogy mit csinál a férje, van-e, honnan van pénzük, stb... tegnap csak ennyit mondott/tudott Karen.

Oh, és MissMarple, nem tudom ki vagy, de a válasz a kérdésedre: biztos más is otthonról hozza/kéri a zsemlemorzsát, de simán nálam is olvashattad, merthogy nekem is anya küldött, meg én is hoztam nyáron, amikor hazamentem. Van itt is, de olyat még nem láttam, mint az otthoni (mondjuk nagyon nem is kerestem)... az itteni nagyobb darabos és jobban meg van pirítva – lehet belőle rántott cuccokat csinálni, de az otthoni az igazi ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://vikiaupair.blog.hu/api/trackback/id/tr902348814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MissMarple 2010.10.06. 08:12:32

Szia Viki, köszi a gyors választ. Nem ismerhetsz engem, véletlenül keveredtem a blogodra. Az én nagylányom most 11-én utazik ki au pair-nek, így kutakodok a neten infok után. Megnéztem a térképen, tőletek kocsival 55 percnyi útra lesz. :)
Minden estre egy csomag zsemlemorzsát csomagolok neki.
Anyukádéknak jó utat kívánok így ismeretlenül is!

tündér(b)orsó 2010.10.06. 11:44:00

köszönjük szépen így ismeretlenül is (:
süti beállítások módosítása