2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Mégis vezetek majd?

2010.11.22. 23:31 - vikiaupair

Negyed 8-ra mentem át... hétfő reggel... és ezzel azt hiszem mindent elmondtam :) Sebastian leckét írt éppen, aztán befejezte, majd anyu felhívott, hogy parancsoljak rá, mert délután jön Owen játszani, és muszáj megcsinálnia... Aztán egy kicsit kergetőztünk a fésűvel, majd valamelyik nagyszülő elvitte suliba.

A délelőtt nyugisan telt, csak Pauline és Bert „zavartak meg” egyszer-egyszer, Bert kérdezte, hogy Yasmin milyen magas? Hát, szegényem mivel mindig ül... nehéz volt a kérdés... amikor sétálok vele, nem azt nézem, hogy meddig ér nekem... na mindegy, kb. azért eltaláltuk szerintem :)

Dél körül átjöttem magamhoz, majd 3-ra visszamentem. Letusiztunk, majd elbeszélgetés következett. Megint a függetlenség a téma, hogy több dolgot kellene már egyedül csinálnia. Apu a hétvégén befenyített, egyedül volt a gyerkőcökkel ugyanis. Szerinte mi anyuval nem kezeljük Yasmint megfelelően, illetve nem mindig... mert ő tudta most is... Mondtam neki, hogy „igen, két napig”. De próbálná meg vele azokat dolgokat nap mint nap... na mindegy is, ebben a kérdésben mindenkinek igaza volt egy kicsit, nem mennék bele a részletekbe.

Vacsi után a fiúk játszottak, majd leckét írtak. Mindketten. Maguktól. „Shock horror”, ahogy anyu szokta mondani :) Apu levest főzöt, közben pedig dumáltunk. Csomó vicces sztorit mesélt, például Karen apukájáról is :) Mondta, hogy hátha jövőre valamikor el tud jönni, és akkor találkozhatok vele, hatalmas figura :)

Ma anyuval is nagyon sokmindent megbeszéltünk :) Sorra vettük az elkövetkezendő heteket, mikor dolgozzak az irodában (ha egyáltalán fogok még a most szombaton kívül), mert ugye jövő szombat Jingle Bell Ball (ma megkaptuk a jegyeket!), utána szombaton délben „eredeti másolat”-parti itthon, szigorúan karitatív céllal, utána szombaton pedig már Pesten leszek.

A „bulit” (erről majd írok, ha ott tartunk, 11-én lesz) is megtárgyaltuk, megkért, hogy süssek majd valamit. Boldogan, kétfélét is! :) Már úgyis régóta vágyom a jó kis almás muffinomra és sajtos pogimra. Apropó buli: mondták, hogy gondolkodtak rajta, hogy tartanának szilveszteri partit, de Matt nélkülem nem meri. Tényleg ezt mondta. Hát igen, Yasmin igényeit lényegesen könnyebb három ember között elosztani... Ettől függetlenül lehet, hogy tartanak szerintem.

Megbeszéltük azt is, hogy fizet az otthon töltött két hetemre is, és előre ideadja. Emlékeztettem, hogy azon a péntek reggelen majd vigyen ki az állomásra (valaki), és tudatosítottam benne, hogy a reggel a 4:57-es vonatot jelenti :D De képben volt, 5 órát tippelt :) Megkértem, hogy majd akkor is vigyen el Farnboroughba, ha Fábryra megyek, előtte hétvégén :)

A következő évről is beszéltünk: hogy legyenek az óráim? Ők már beszéltek róla apuval, illetve e-maileztek :) De anyu szerint apu rosszul osztotta be az időmet (inkább estére tervezett, és a hétvégét is túlzsúfolta)... Karen mondta, hogy ő úgy gondolta, hogy én inkább dolgoznék napközben, mint este... és ez így is van. Megbeszéltük a sulinapokat és a sima napokat. A szombat pedig elvileg marad így. Lenyomhatnék mondjuk 10 órát szombaton, de szerintem a 8-8,5 is elég lesz. Még nem végleges, apuval is egyeztetni kell, de szerintem jó lesz... Most is mondtam Karennek, hogy a takarítás részétől azért tartok... nagyobb ház-kevesebb idő... megint mondta, hogy ő is tud bizonyos dolgokat csinálni, mondjuk port törölni (mondtam, hogy kevesebbet is törne, mint én :), és hogy amúgy is több mindent meg akar változtatni majd jövőre. Csak nem akart mindenről Yasmin füle hallatára beszélni (aki ismét karácsonyi kártyákat gyártott: a mai már a második, amit tőle kaptam :) Ja, és mondta anyu, hogy ő csak azért aggódik, hogy nehogy túl sokat vállaljak, és aztán egyszercsak kiboruljak, mert úgy érzem, hogy nincs időm magamra, a saját dolgaimra, stb. Igazából ha az OK apunak is, amit mi most anyuval megbeszéltünk, még jobb is lesz, mint a mostani. Mindig tudni fogom, hogy mikor dolgozom, és elvileg a sitteléseken kívül az estéim szabadok lesznek. Persze nyáron lehet, hogy lesznek túlórák :) De az már tényleg a jövő zenéje.

Oh, törés... tényleg borzasztó vagyok... ma porszívózás közben arrébbtoltam Yasmin tusolós székét, és nem vettem észre, hogy a kerekébe be van akadva az ablakban lévő kislámpa zsinórja. Természetesen egyenesen levágódott, és egy picit el is tört. Nem vészes, csak mostmár kicsit csálén áll a búrája.

Megbeszéltük azt is, hogy nyáron mikor akarok pontosan hazamenni: Gabiék esküvőjére augusztus 13-ra. Nem tudom már, hogy hogy jött, hogy Yasmint is viszem haza, de Matt röhögött, hogy csak nézzük a szemét. Még el is jönne velem :)))) Na de erre nem most fog sor kerülni :)))

Ja, és az egyik fő témát el is felejtem: a vezetés. Még délelőtt hívott fel Karen. Úgy döntöttek, hogy mégiscsak jó volna... Mondtam OK :) Még arra is gondoltak először (de sajnos elvetették), hogy vesznek valami kisautót... mondtam, hogy egy Minit szívesen elvezetgetnék :)))))) De anyu mondta, hogy az nem az „olcsó-kisautó”-kategória, ezt persze tudom, még itt sem... :))) Na de aztán arra jutottak, hogy így is öt autó van a háznál, nem vesznek egy hatodikat is, na meg Yasmin miatt kellek Karen kocsijára, ahol kifordul az ülés... és nem csavarjuk ki a derekunkat.... Tehát kisautó nem lesz, ellenben Karen Chryslerjét és Matt BMW-jét is vezetem majd néha, ha egyáltalán lesz az egészből valami. Bár most tényleg úgy tűnnek, mint akik komolyan gondolják. További infok később :) Majd ha lesz miről hírt adni :) Amúgy tényleg jó lenne. Nem szeretnék olyan ember lenni, akinek van jogsija, de nem mer vezetni... Múlt héten is mondtam, mikor Lisa megkérdezte anyut, hogy miért nem vezetek, stb... szóval mondtam, hogy azért hiányzik. Persze tudják, hogy csak 2008 szeptembere óta van jogsim, és azóta nyilván nem vezettem, mióta itt vagyok. Na meg azt is tudják, hogy otthon sem vezettem napi rendszerességgel, de nem hiszem, hogy gond lenne. Matt is kérdezte, hogy ugye nem félek? Hát nem. Persze egy pár órát majd veszünk :)) Szerinte könnyű, csak kormányozni kell, minden automata... ja, nekem ezt is meg kell szokni. A „másikoldal” miatt nem aggódom már annyira, biciklizés közben is figyelnem kell, úgy gondolom, hogy lehet, hogy inkább otthon lennék már gondban :) Persze lehet, hogy majd az események mindent felülírnak, ki tudja. Amyennyiben lesznek események. De most tényleg ott tartok, hogy remélem, hogy ezúttal komolyan gondolják.

Ja, és képzeljétek: nálam már megjött a mikuláááás!!! :) Anyustól kértem arckrémet postán, és kiegészítette egy kis miki-ajándékkal, éééééés... még superrudit is kaptam!!! Köszus anyuskám!!!! :)))))

Na mára befejezem, ezzel a dallal búcsúzom: https://www.youtube.com/watch?v=DIbxwbSY7FA. Annyira jól énekel ez a lány!! Ő és Nikolas azok az egész X-Faktor-mezőnyből, akiknél még sosem kellett befognom a fülemet :)))) Nálam szakértelem híján ez a mérce :)))) A többiek is jók, a Vastag-fiúkat is szeretem, Wolf Katit is, na meg a bohóc Király L. Norbit, de őket azért néha, egy-egy résznél elnémítanám...

Hát mégsem sikerül korán lefeküdnöm: chatelgettem Szaszikával, közben pedig a magyarok boltjának honlapját nézegettem, és csorgattam a nyálam... lehet neten is rendelni, igaz ide 10 font a házhozszállítás... de almapaprika és társai, hiányoztok!!!! Tuti fogok rendelni jövőre, mindent lehet kapni, még o.b.tampont is :DD

A bejegyzés trackback címe:

https://vikiaupair.blog.hu/api/trackback/id/tr202466897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MissMarple 2010.11.24. 13:44:44

Viki ne tarts az automatás kocsiktól. Nekünk ilyenek vannak itthon, sokkal könnyebb vezetni, főleg ha kicsi gyakorlata van az embernek. Nem kell sose parázni, hogy lefullad-e, vagy sem, jaj mikor váltsak, lehet figyelni a gyalogosokra, a forgalomra.
Igazán megérdelemnéd, hogy néha vezethess, főleg amikor esik, vagy kutya hideg van.
süti beállítások módosítása