2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Itthoni meg-nem-állás

2010.09.01. 23:17 - vikiaupair

Először is a kommentelő lányoknak: Judit, az e-mail címedre válaszoltam; Nóri neked pedig elküldtem a lángos kb-receptjét, mert nem mérem, hogy miből mennyit teszek...

És akkor íme egy „izgalmakkal tarkított” nap története:

Karen még éjjel 3-kor írt egy sms-t, hogy jól ment Yasmin műtétje, és szerencsére nem kellett a kórházban maradnia éjszakára. Valamit válaszoltam félálomban :) Aztán fél 8-kor keltem, megvolt a szokásos reggeli szertartás, ám ezúttal nem mentem dolgozni, helyette itthon szorgoskodtam egész nap.

A programom medencetakarítás, ágyneműmosás, nagyon alapos portörlés mindenhol, konyhaszekrények takarítása kívülről is, hűtőtakarítás, ablak- és tükörtisztítás volt. Mikor ezekkel végeztem, „visszaköltöztem magamhoz” :) Mindig csak egy-egy valamit hoztam át a 2,5 hét alatt, de rendesen felhalmozódtak a cuccaim. Kb. egy órát töltöttem a kis hajlékomban pakolással, ágyneműhúzással.

Visszajöttem, skype-oltam Orsival, kikevertem a muffin tésztáját. Közben Yasminék hívtak, áthívtam Pauline-ékat is, így ők is tudtak beszélni velük, ment ám a poénkodás. Egy kicsit álmosnak tűnt, de állítólag szinte hihetetlen, hogy mennyire ki tudja nyújtani a lábát... persze még fáj, de teljesen el vannak ájulva az eredménytől. Itt egy újabb video: https://www.youtube.com/watch?v=VycwpH36HmU&feature=youtube_gdata. Ja, és muffint kell sütnöm kint is :) Nem tudom, hogy a nagy tervekből mennyi valósul majd meg.

Megsütöttem a muffinjaimat, beszéltem anyáékkal is egy kicsit, aztán kikavartam a holnapi palacsintatésztát is. Közben rájöttem, hogy holnap is ráért volna, de mikor még azt hittem, hogy 11 fele hazaérnek, eldöntöttem, hogy szerda este csinálom. Így, hogy 1-2 fele jönnek csak, holnap reggel is simán megcsinálhattam volna.

Vittem át egy kis muffint a szomszédba, örültek neki. Mondták, hogy nagyon fogok hiányozni péntektől :) Jó volt amúgy, hogy itthon voltam, csomót beszélgettem Pauline-ékkal, több felvonásban :D

Este megcsináltam saját kis „üzletem” hóvégi zárását :) Végiggondoltam, hogy mit szeretnék a kézipoggyászban vinni (a nagyobbik bőröndig még nem jutottam el), majd skype-oltam Anikóékkal, ma volt a szülinapja. Berci olyan aranyos volt, mondta, hogy jó éjszakát, és tudta, hogy ki vagyok :D

Ezután tartottam egy „női órát”, majd blogot írtam, most pedig nagy örömmel megyek és eltöltöm az utolsó kutyás éjszakámat!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://vikiaupair.blog.hu/api/trackback/id/tr252265843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itakyg 2010.09.02. 06:15:16

Kommentben vartam a receptet. Nem vagyok Nori:)

pehelyandifogyokura 2010.09.02. 07:00:40

@itakyg:
Én így csinálom:) 4 személyre:
fél kg liszt,
1 cs élesztőpor,
1 csapott tk. só,
4 dl langyos víz,
Majd jó sokat hagyom kelni, de min.1 ó. A baj csak az, hogy a méretre húzásnál nagyon szakad a tészta:( Biztos rutin kellene :o)
További jó sütögetést!

vikiaupair 2010.09.02. 08:53:44

@itakyg: jaj bocsi, úgy látszik jobban meg vagyok kavarodva a nevekkel, mint gondoltam. De arra a gmailes e-mail címre küldtem, amit a regisztrációkor megadtál, úgyhogy ha nem is Nóri vagy, hozzád kellett, hogy eljusson :)

Nekem amúgy azért nem szakad, mert több lisztet teszek bele (nem hagyom nagyon lágyra, mert nem szeretem, ha magába szívja az olajat), egyébként tejfölt és tejet is szoktam egy kicsit.
És nem tudom, hogy valaki csinálja-e így, de én kis pogácsát formázok, aztán a munkalapon szétnyomkodom, ott húzogatom szét :)))) Egy igazi lángossütő tuti nem bírná nézni, amit művelek :DDD

itakyg 2010.09.02. 14:58:15

Megkaptam az email-t. Koszi a receptet.
süti beállítások módosítása