2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Változó menetrend(ek) :)

2010.10.13. 23:59 - vikiaupair

Este még úgy volt, hogy fél 8-ra megyek, de aztán anyu írt 7 után egy sms-t, hogy ne siessek, 8-ra is jó lesz. Aztán mire átérem háromnegyed után, Yasmin meggondolta magát, mégis rendes időben akart suliba menni, úgyhogy anyu addigra már letusolta, közösen pedig felöltöztettük, hajat szárítottunk, stb. Ezután villám reggeli és indulás, közben pedig meglepi „vendégeink” is voltak: a villanyszerelő fiúk egyszercsak megjelentek bent, anyu még ruha nélkül rohangált :) Össze-vissza kapcsolgattak mindent, a délelőtt folyamán többször nem volt áram a lakás bizonyos részeiben, mindig máshol.

Anyu még hazaszaladt, aztán már ment is, mert ma megbeszélés volt a suliban, mindenki részvételével, aki valamilyen formában kapcsolatban van Yasminnal (állami szocmunkás bácsi, tanárok, segítők a suliból, valaki az új suliból, ahova jövőre megy, stb...) Volt dráma tegnap is, de ezt nem részletezném, még anyu is kiborult. Ja, és képzeljétek, Becky, az egyik fizios a sok közül szerzett Yasminéknak ingyen biciklit, még éppen jó a méret. A suli, ahol dolgozik, az itteni mércével „elhasználódott” bicikliket renszerint kiküldi például Mexikóba, és egyéb országokba, ahol szükség van rá. Egy ilyet kapott meg így Yasmin most teljesen ingyen, és rózsaszín... olyan, amiről pénteken lecsúsztak ebay-en.

Délelőtt skype-oltam, közben takarítottam (konyhaszekrényeket, rájuk fért...), Hajnival egyeztettük a heti programot, illetve a ma és a holnap estét. Úgy volt, hogy lehet, hogy ma találkozunk, de sittelnie kellett, úgyhogy megpróbáljuk holnap... Sam szerintem már hülyét kap tőlem, mindig variálok :)

Volt két szabad órám, amikor is megpróbáltam normális körülményeket teremteni a saját kis lakrészemben. 3-ra visszamentem, ruhákat pakolásztam és husikát paníroztam, közben Orsikával és Anyuskámmal skype-oltam, Seb is becsatlakozott néha. Olyan kis dili, játsza az agyát, viccelődik velem és velünk, dicsérte a szaláminkat, „szidott” engem, stb. :) Viszonylag korán megvacsiztunk, aztán apu is hazaért. Sokat beszélgettünk a konyhában arról, hogy mi volt a sulis megbeszélésen. Yasmini eléggé el van maradva a többiekhez képest, ami egyrészt a betegségéből adódó lassúságnak, másrészt pedig annak tudható be, hogy lényegében alig jár suliba. Hiába megy be szinte minden nap szegény, van, hogy csak 1-1,5 órát van bent, most az Oxford-fizios hetekben főleg... De Matt mesélt egy csomó mindent az ő gyerekkoráról, hogy milyen volt.. én is mondtam, hogy nyilván azt a lemaradást be tudja hozni egyszer, viszont a fizionak most kell mennie, nincs mese. Most volt a műtét, most kell nagyon keményen dolgozni, ez a legfontosabb...

Nemsokára hazaértek a csajok, Yasmini gyorsan megvacsizott, és úgy volt, hogy majd tusolunk, aztán mehetek dolgozni. Matt fel is hívta őket még a kocsiban, hogy tusolunk-e ma este, mert akkor elmehettem volna egy órával hamarabb... Végül úgy döntött Yasmin, hogy mégis reggel tusol. És bocsánatot kért, hogy feleslegesen maradtam. Na mindegy, amíg ott voltam, megkóstoltuk az egyik tokajit, amit anyusék hoztak. Mint kiderült, nem véletlen mindig száraz bort iszunk. Matt szerint finom, Karen viszont csak vacsi után desszertborként tudja elképzelni az édes bort. És rájöttem, hogy én is nagyon hozzászoktam a szárazhoz itt (azt mondták egyébként, hogy 100 angolból kb. 1 iszik édeset)... nagyon furi volt, pedig régen jobban szerettem az édeskéset. Az iszogatás mellett „elintéztem” még egy dolgot: törölni akarom a hotmailes e-mail-címemet, mert felesleges, viszont a facebookon azzal regisztráltam. Amikor délután át akartam írni a gmailesre, nem engedte, mondván, hogy már létezik egy regisztráció... ami Karené :) Ne kérdezzétek, hogy, nem tudom mit kavart, amikor regisztrált :)))) De kitöröltük a címemet nála, így én is át tudtam írni :)

A kis akció miatt csak 6-ra értem be az irodába. Tök jó volt, azért hiányzott már valamiféle rendszer (hetek óta nem mentem rendesen, sőt...) És ma mindenki extra kedves volt velem, nem tudom mi történt. Ezt le akartam már írni, csak mindig elfelejtettem: a főszereplő Todd, aki apu jobbkeze, és nem kicsit túlsúlyos. Kitalálta, hogy lefogy, de nem akárhogy ám: szponzorokat gyűjt, és a pénzt ugyanúgy a Footsteps-nek gyűjti, és ugyanúgy Yasmin kezelésére megy majd, mint az a pénz, amit Karen gyűjt. Tök jó, múlt héten kezdte, és hát nem könnyű neki. És már most 900 valamennyi fontnál tart, még a tenyerébe is bele kellett csapnom :D Yasmin is nekiadta a múlt heti zsebpénzét :) Nagyon jó kis szöveget rittyentett egyébként a weboldalra: http://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-web/fundraiser/showFundraiserProfilePage.action?userUrl=MattTodd&isTeam=false Nem ilyen csúnya amúgy :))) Ja, és itt van Karen oldala is: http://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-web/fundraiser/showFundraiserProfilePage.action?userUrl=karensomers&isTeam=false

Az irodában képzeljétek, hogy van egy új légitársaság, illetve nem új, de eddig csak egy másik utazásszervezőn keresztül repültettünk velük, most pedig különálló partnerként is megjelentek, ez pedig a Viking Airlines, aminek a kódja: VIKI :))))) Legalább látom a becenevemet helyesen, magyarosan betűzve :)

9-ig maradtam, aztán hazatekertem. Gyanús volt, hogy csomó rendőrt láttam, aztán Frimley Greenbe érve megláttam egy helikoptert is... nagy fényekkel pásztázta kicsiny falunkat. Nem tudom kit kereshetnek, de valakit nagyon meg akarnak találni, az tuti. Most is hallom a helikoptert... Pont akkor mentek a pubhoz is kérdezősködni a rendőrök, amikor elmentem mellette...

Itthon skype-oltam egy csomót Nikivel és Ginukával, aztán blogot írtam. Ééés, ma átírtam a blog címét is ékezetesre... észre sem vettem, hogy ezt nem tettem meg az elmúlt pár hónapban :) Tusiztam, és sikerült megint a mába érnem...

A kommenteket köszönöm, különösen neked Anyuskám, nem is szoktál hozzáfűzni semmit az irományaimhoz :) Nagyon szívesen!!! Én is örültem, hogy itt voltatok!!! Karenék még ma is mondták, hogy milyen szép az arcod, és milyen csini vagy, nem nézel ki 46-nak :D Azt is mondta anyu, hogy ne mondjam el, hogy nem annyira ízlik neki a bor :)

Oh, és hát igen, úgy tűnik, felnőttem drága Anyuskám...

A bejegyzés trackback címe:

https://vikiaupair.blog.hu/api/trackback/id/tr572370351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teva64 2010.10.14. 13:40:13

Semmi baj, legalább tudjuk, hogy majd legközelebb szárazat küldünk / viszünk(?!) neki! Magamból indultam ki, hogy milyen finomak az édes tokaji borok! Karen amúgy is egy kicsivel edzettebb nálam alkoholfogyasztás terén, meg hát ízlések és pofonok...!
süti beállítások módosítása