2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Török kapcsolatok

2010.03.07. 21:37 - vikiaupair

Ma reggel ismét kintről jövő zajokra ébredtem, Matt, Bert és Karen egész nap a kertben szorgoskodtak, hát, volt mit rendbe tenni... Végül kb 10-kor keltem ki az ágyból, letusoltam, hajat mostam, megreggeliztem, skype-oltam anyáékkal. Aztán elkezdtem készülődni, közben megint skype-oltam Orsival, és Kittus is ott volt, olyan nagy már, és járni is tud! :) Ezután Köri is hívott skype-on, csacsogtam vele is egy kicsit, aztán negyed 3 fele átmentem Karenékhoz, indulásra készen. Yasmin kint volt az udvaron, rögtön feltűnt neki a szájfény a számon, persze ki is próbálta. Már majdnem a kocsinál voltunk, mikor vissza kellett mennem puszit adni neki és meg kellett ölelnem, mert holnap délutánig nem találkozunk. Korán elmennek fiziora, úgyhogy holnaptól kettesben reggelizünk Sebbel és én csinálom az uzsiját is, három héten keresztül, kivéve szerdánként.

Az állomáson hatalmas hibát követtem el magam, jobban mondva a pénztárcám ellen: félrenyomtam és retúr helyett csak egyirányú jegyet vettem. Ez azért gond, mert itt alig drágább az oda-vissza útra szóló jegy, mint a csak oda...úgyhogy most 2.90 font helyett 5.20 fontot költöttem vonatozásra. Sajnos már későn vettem észre...ráadásul 20 fontossal fizettem, és egy-, kétfontosokat adott vissza a gép, lett egy csomó apróm...

Wokingban már várt rám Pelin (így hívják a török lányt, bár ránézésre senki nem mondaná meg róla, hogy török). A másik két lány mégsem jött, úgyhogy csak ketten voltunk. Beültünk egy pubba, de csak lattet ittunk, Pelin evett gofrit is. Az első benyomások mindenképpen pozitívak, nem tudom miért, de eddig ő a legszimpibb külföldi, akivel itt kint találkoztam. 27 éves, diploma után dolgozott egy pár évet otthon, másfél éve jött ki ide, au-pair, a mostani a harmadik családja, és nagyon-nagyon jó az angolja. Azt mondta, hogy szerinte túl sokat dolgozok ennyi pénzért, és ne féljek váltani, ha rosszul érzem magam. De meséltem neki Karenékről, és mondtam, hogy eszem ágában sincs elmenni innen :) Jó volt, mert elég gyorsan letudtuk ezeket a tipikus "hány gyereked van?"-típusú kérdéseket, utána pedig rengeteg dologról beszéltünk, igazán jól éreztem magam, tuti, hogy fogunk még találkozni. A pub után még beültünk a mekibe (tudom, hogy nem kellene, de szeretem, és olcsó), aztán mentünk az állomásra.

Láttam ma is érdekesen öltözött lányokat az álomáson: topánkában, egy szál pólóban vagy kardigánban, és hozzáteszem: iszonyat hideg volt. Szép, felhőmentes, napos, de NAGYON HIDEG!! És most le kellene kopognom, de már azt hiszem 4 vagy 5 napja nem esett az eső :)

A vonatom késett 5 percet kb, úgyhogy Karen várt rám egy kicsit. Hazafelé még beugrottunk kutyakajáért (a tejen kívül ez az, aminek mindig lennie kell otthon:). Karen már ágyba dugta a gyerkőcöket, szeretné, ha Yas kialudná magát holnapra. Sebnek azért "titokban" megengedik, hogy egy kicsit még játsszon vagy tv-zzen.

7 körül hazaértem, megírtam a mai bejegyzést, aztán még egyszer megírtam, mert rosszalkodott a net és elfelejtettem ctrl+c-zni, úgyhogy szépen eltűnt az egész, amikor "publikáni" akartam... Lassan letusolok, aztán szerintem nézek egy filmet, mostmár szigorúan csak angolul, és remélem emberi időben lefekszem...

Azt hiszem ma behoztam a tegnapot...

2010.03.06. 23:45 - vikiaupair

Reggel 8-kor már beindult a szomszédban a munka, ami elég hanggal járt ahhoz, hogy ne tudjak tőle aludni, ráadásul Bert is elkezdett rádiót hallgatni, munkálkodni, és cigizni lent, simán feljön a szag. Végül kb 9-ig még fetrengtem, aztán letusoltam, rendbeszedtem magam csendben, a többiek még aludtak. Aztán Anna is felkelt, letusolt, és 10 körül Ginat is kidobta az ágy.

Teáztunk, gyümölcsöt reggeliztünk, beszélgettünk. Egyszer felkiabált Karen, mielőtt Pauline vitte őket az állomásra, hogy minden rendben van-e, voltunk-e pubozni, és persze sok szerencsét kívánt mára...valamit sejthetett :) Karenék egyébként Londonba mentek Lisaékkal, A nyomorultakat nézték, aztán pedig valami nagyon flancos étterembe mentek, ahol még sosem voltak, sztárok járnak oda, és csak 2 órát lehet maradni.

Aztán Anna olyan fél 12 fele elment, ment a busza. Gina még maradt 1-ig, akkor ment, amikor én átjöttem a gyerkőcökhöz.

Először nem volt semmi tennivaló, befejeztem a tegnapi bejegyzésemet, meg persze közben tettem Yasminnak egy-két szívességet. De azért mondtam neki, hogy mindent nem fogok megcsinálni, ha azért a valamiért ő is el tud menni, ha azt a valamit ő is eléri, ne kérjen engem...mert pont múltkor mondta Matt, hogy most már nem ártana önállóbbnak lennie, és ő mindig rá is szól, ha olyat kér, amit maga is meg tud csinálni. Meg már jó ideje mondom neki azt is, hogy először nézzen körbe, aztán kérdezzen, mert csomószor van olyan, hogy kér mondjuk vizet már másodjára, mert azt hiszi, hogy nem adtam neki:), és már ott van az orra előtt. Szóval mondtam, hogy szívesen segítek neki WC-re menni, tusolni, csinálok neki teát, stb...de nem fogok percenként színes lapért meg tollért ugrálni...és Seb is helyeselt. Annyira aranyos volt ma is, úgy imádom! :) Büszkén mondta, hogy tegnap berakta a cipőjét a szekrénybe, mikor hazaért a suliból, és ma is tenisz után. Merthogy tegnapelőtt mondtam neki, hogy támadt egy fantasztikus ötletem a "Nem tudod, hogy hol van a sulis cipőm?"-kérdés elkerülésére :)

Fél 3 után Pauline elvitte Sebet teniszre, én pedig el akartam kezdeni a rántott husi előkészítését. Észrevettem, hogy nem lesz elég a zsemlemorzsa. Yasmin mondta, hogy ne aggódjak, Matt vett. Ja, vett, és az is van ráírva, csakhogy nagyon fehér, puha, és nagy darabokból áll, nem éppen rántotthusi-készítésre találták ki. Nem tudom mire jó egyébként :)

Yasmin kiment, hogy megkérdezi Bertöt, de nem találtuk, majdnem aggódós lett már megint. A garázsában kellett keresnünk, aminek van egy része, ahova Yas nem tud bemenni a tolószékkel, és nem akarta elhinni, hogy nincs bent, mert szólt a rádió persze... Ezen szerencsére gyorsan túltette magát, meg mondtam, hogy haladjunk befele, mert elég hideg volt. Bent aztán folytattam a dolgomat, illetve folytattam volna, de Yas állandóan: "mikor kezdjük a sütit?" (hozatott Matt-tel port, amihez csak egy tojás meg egy kis víz kell, gondolhatjátok...); "mikor csinálhatom a csirkét?'; "mikor csinálod a muffint?"...és persze tudnék-e neki adni ezt meg azt...hát persze, csak már az agyamra ment, mondtam is neki...Meg kiment az udvarra a hidegbe, elővett minden pórázt meg nyakörvet, és szegény Thulat nyösztette...Kértem, hogy jöjjön be, mert nem lehet beteg a fiziora, egyáltalán nem egy szál pulcsis idő volt. Valahogy aztán kész lettem a csirkével (egy részére nem jutott zsemlemorzsa, úgyhogy csak natúrszeletként tálaltam, só-bors-vegeta, mert a rengeteg fűszerük közül nem találtam egyet sem, amit rá mertem volna rakni :), meg elkészült a krumplipüré és az almás-banános muffin, meg persze Yasmin sütije is. Közben Seb is hazaért a teniszről, kicsit még játszottak, aztán vacsiztunk. Ízlett nekik a natúr husi is, de a rántott azért jobb :) Vacsi után nagyjából elpakoltam a konyhában, ennyi mosatlant még nem láttam itt...

Megfürdettem Yasmint, nagy nehezen fel is öltöztettem, próbálgat azért a kiscsaj, de nem hagyom magam, és mindig mondja, hogy "tudod, hogy csak viccelek, nagyon szeretlek!" pl. most is az volt, hogy nem akarta felvenni a pizsit 6-kor, mert még korán van...melegítőt szeretne...aztán vegül meggyőztem, hogy jó lesz az a pizsi...És egyébként ma is sokszor kérte, hogy öleljem meg, adjak neki puszit, stb. Ja, meg először nem is akart tusolni, merthogy nekem csak a hétköznapokon kell segítenem neki, hétvégén nem kérheti tőlem, hogy megfürdessem, nem akar terhelni :)

Mondtam Sebnek is, hogy menjen el tusolni, ha ráér megszakítani egy kicsit a játékot. És el is ment, még a haját is megmosta, aztán hagyta, hogy megfésüljem. Mondtam, hogy nyugodtan becsukhatja maga után a fürdőszobaajtót és lekapcsolhatja a villanyt, mert általában nem szokása...

Ja, valamikor a kutyákat is megetettem, jól jártak, mert jó sok krumplipürét csináltam, jutott nekik bőven, mondjuk a csirke majdnem mind elfogyott, most Seb és Yas is többet ettek, mint általában. Ma is minden "nice" volt, Sebnek a muffin is nagyon ízlett, és tényleg nem rossz :)

Szóval lett egy csomó mosatlan, meg már volt is tegnapról, a mosogatógép viszont nem akart elindulni, illetve bekapcsolódni. Én nem tudtam, hol van a kapcsolója, láttam, hogy valószinűleg nem kap áramot, mondtam is Yasnak. Mindegy, elkezdtem kézzel mosogatni, Yas viszont mindenáron segíteni akart...először mosogatni, aztán törölgetni. Hatalmas kupit csinált a kis asztalán, előszedett egy csomó műanyag vackot, és pancsolt... "Megköszöntem", hogy megnehezíti a munkámat, aztan szerencsére talált magának jobb elfoglaltságot.

Még a kézzel mosogatás elején tartottam, amikor megjelent Bert az ajtóban, igazából nem tudom miért jött, de a lényeg, hogy vissza tudta kapcsolni a mosogatógépet. A kapcsoló amúgy ott volt az orrom előtt, de nem mertem bántani, szóval megint hülyének nézett, meg is veregette a vállamat...

Ezután még elmostam, amit kézzel kell, pl. a kis szilikonos muffinformákat, meg azt, ami nem fért bele a gépbe. A gyerkőcök mindketten valami horgászós-halas játékkal játszottak, én meg még mindig pakolásztam, meg elindítottam egy mosást is, és megszárítottam az adag ruhát, ami valószínűleg reggel óta ott büdösödött a mosógépben.

Azt hiszem fél 8 volt, amikor le tudtam ülni az olajos ruhámban, mert amikor a husi olaját öntöttem ki, sikerült elég rendesen lecsapnom magam, a nadragomat kevésbé, de a pulcsimat telibe találtam, gondolom sose jön ki... Elkezdtem írni ezt a bejegyzést, az volt az alku, hogy fél 9-ig fent maradhatnak. Próbáltak győzködni, de én nyertem, mondtam, hogy olyan angyalok voltak egész nap :) És mivel azok is akartak maradni, szót fogadtak, főleg Seb volt büszke magára. WC, fogmosás, és alvás...Yasnak kb 15-ször kívántam jó éjt, mert mindig volt valami: újra pisilni kell (kimászott a WC-be, tényleg kellett neki:), rosszul fekszik, segítsek, stb...Mondtam, hogy már fáradt vagyok az ilyen játékokhoz, ő pedig mindig kérdezgette, hogy "Még mindig a kisangyalod vagyok, ugye?", "Akkor azt mondod apáéknak, hogy jók voltunk?", többször is kérdezte, már napközben is: "Eddig még nem voltam rossz, ugye?" :) A WC-n aztán egy kis magyar nyelvleckét kért, az összes köszönést meg akarta tanulni :) Seb is viccelődött (meg mondta Yasnak, hogy viselkedjen), mászkált a kutyák kanapéja mögött, aztán felkaptam, és bevágtam az ágyába, olyan kis könnyű Yasminhoz képest :) Kb. 9-kor el is aludt, Yasminnál utoljára fél 12-kor voltam bent. Estére megkerült Shaka is, állítólag ilyenkor, ha Karen sokat nincs itthon, sokszor elbújik a kertben, most se jött be órákig, egy kicsit már kezdtem aggódni, de aztán Seb megtalálta, és elmesélték, hogy szokott ilyet csinálni.

Szóval 9-től szabad voltam, leszámítva, hogy jó párszor megfordultam Yasmin szobájában, csak egy pár fincsi dolog: leesett a kulacsom; melegem van - nem kell a takaró; pléd kell csak; az sem kell; fordítsam át; húzzam lejjebb; vigyek be neki egy másik párnát; még egyszer pisilni kell; egyszer levetkőzött, merthogy annyira melege volt...stb. Tényleg minimum 15-ször behívott, a végén már nagyon felhúzott. De mindig megkérdezte a már fentebb leírtakat, meg jó éjt kívánt, és mondta, hogy hétfőn találkozunk, és, hogy nagyon fáradt lesz a fizio miatt...Ja, és mindig kért puszit!

Kb. fél 12-től aztán tényleg aludt, én pedig valamikor elkezdtem nézni a Made in Hungáriát...hát, annyira nem nagy szám, mint amilyenre számítottam. Karenék 1 körül értek haza, Matt elég ittas volt, nem is nagyon társalgott, csak fogott egy pohár vizet és bevonult a szobájukba, miután kétszer átesett a laptop-töltő vezetékén. Karennel még nagyvonalakban megdumáltuk a napot, mondta, hogy Yas velük is gyakran ezt csinálja, és hogy mostmár igazán láthattam, hogy miért is kell nekem a két szabadnap. Hát igen :)

És tök rendes volt, felajánlotta, hogy elvisz holnap Ash Vale-re, az állomásra, ha megyek Wokingba találkozni a török lánnyal (meg mint ma kiderült, még két másikkal, nem tudom milyen nemzetiségűek). És ha még 7 előtt hazajövök, el is jön értem. Amúgy sem akartam sokáig maradni, 3-kor találkozunk, úgyhogy azt hiszem élek vele, ha már felajánlotta :)

Extra rövid nap...nincs többé ékezetek nélküli írás :) ...és kellemes esti pubozás

2010.03.05. 23:39 - vikiaupair

Az eleje azért még az lesz, látszik, hogy honnantól írtam az új laptoppal :)

Reggel ugy kipattantam az agybol fel 7kor, mint meg soha :) Megmostam a hajam, aztan fel 8 elott par perccel atmentem. Yasmin mar feloltozve vart a WC-ben, tenyleg csak a hajat kellett megfesulnom, es helyrehoznom a fonast, amit meg tegnap Karen csinalt, es kicsit elfekudte. Kerdeztem, hogy vizet rakjak-e, vagy azt is vesz Matt, de nem kellett, neki egyszerubb mindent megvenni inkabb. El is mentek meg haromnegyed elott, ugyhogy extra koran kezdhettem el pakolaszni. Turheto kupi volt, ugyhogy viszonylag gyorsan vegeztem mindennel, a furdoszobakkal es a vasalassal is! Aztan meg masoltam egy kis angolt, utana pedig szabad voltam, bizonyos keretek kozott: ott kellett maradnom naluk, mert Mattet hivtak tegnap a Delltol, hogy valami ma erkezik. Mondta, hogy vagy a laptopom, vagy valami mas, amit az irodaba rendelt...Szoval vartam, teazgattam, forrocsokiztam.

Matt hazajott fel12 fele egy Barclays-os brossuraval, 3 honap kinttartozkodas utan lehet elvileg naluk szamlat nyitni, es, amit sok helyen kernek: az otthoni lakcim igazolasara egy bankszamlakivonat vagy kozuzemi szamla kell, dehat az nem az en nevemen van otthon. Bankszamlakivonatom meg mar jo ideje nincs, mert netbankom van csak... De hatha elfogadjak a lakcimkartyat, ha egyaltalan atmegyek oda :) Mindenesetre Matt ker jovo hetre egy idopontot, es valamikor bemegyunk, megmutatjuk, hogy mim van, es majd eldol.

Felhivta az HSBC-t, es ugyebar tul kellett jutni par ellenorzo kerdesen, benyomkodni a biztonsagi kodom bizonyos szamjegyeit, stb...aztan a no beszelni akart velem, elmondta, hogy ugye tudom, hogy ezeket nem lenne szabad elmondanom senkinek, megvaltoztassa-e nekem a kodomat, meg hogy valoban felhatalmaztam-e Mattet, hogy intezkedjen? Es amugy mi a pontos neve Mattnek es milyen kapcsolatban allok vele? Miutan ezeken tulestunk, raterhettek a targyra. A no azt mondta, hogy szinte 100%-ig biztos benne, hogy minden rendben lesz, o is azt mondta, hogy valaki fent hibazott (persze, igy konnyu leterelni mindig:), es valoszinuleg kaphatok uj kartyat...Majd hivnak, azota is...

Aztán Mattet hívta valaki, ki is ment, közben volt Pauline-éknal is, es a laptopommal jött vissza, ami tulajonképpen még az övé, amíg ki nem fizetem neki :) Olyan, mint amilyet vártam: szép, ennél többet én nem nagyon tudok megállapítani :) Érdekes, hogy mennyire el lehet szokni pár hét alatt a magyar billentyűzettől, most ki kellett javítanom az ékezetes betűket meg a z-y, y-z felcseréléseket, és folyamatosan melléütök, sokkal lassabban haladok...Amúgy jók a gombjai, tetszik a piros színe, bár ez a Windows 7 egy kicsit túl modern nekem, de majd mgszokom :) egye fene! :D Először mondtam, hogy nem használom még hétvégén, amíg Matt computer-manje nem telepíti fel a szükséges programokat, vírusirtót, stb rá, de aztán a Dell felajanlott egy egyhónapos próbaidős vírusirtót, ami mindig megallít, úgyhogy remélem, hogy tényleg nem szedek össze semmit hétfőig :) Csak a skype-ot töltöttem le rá, és már beszéltem is anyáékkal, webkamerán is láthattak és megállapíthatták, hogy "ugyanolyan kerek még az arcom" :)

Hát, azt hiszem már most sok-sok hálával tartozom ennek a családnak. Rendes volt Mattől ez az egész laptop-dolog, meg a bankos is, meg úgy minden :) Bár most is úgy láttam, hogy izgatottabb volt, mint én, elkezdte kibontogatni, aztán egyszercsak mondta, hogy: "Ó Viki, bontsd te, olyan izgalmas, mint mikor egy karácsonyi ajandékot bontasz!"

Nem sokkal később egyébként eljöhettem, mivel már nem volt mire várni. És Matt mondta is, hogy nem kell visszajönnöm ma már. Szóval ez egy extra-rövid nap volt. Aztán később Karen is felhívott, hogy mit kérek hétvégére, de mondtam, hogy csak kenyeret meg tejet, mindenem van! És ő is mondta, hogy szabad vagyok :)

Az örömködés előtt azért még kitakarítottam kis lakásomat es ebédeltem is, meg beszélgettem Annaval. Még délelőtt írt sms-t, hogy 7 után nincs busz Frimley Greenbe, és hogy most mi legyen, hogy juthat el Camberley-ből? Hosszas tárgyalasok után vegul a nagyapa hozta el.

Karen még fél 5 fele is felhívott, hogy majd menjek at negyed 6 fele megetetni a kutyákat, meg hogy ott van a kajám a kenyerem meg a tejem. Nem kérdeztem hova mennek, mert volt izgalmasabb témánk: járkáltam telefonálás közben, ahogy szoktam, és egyszercsak megláttam az ablakomban elöször a létrát, majd a pasit, és mondtam Karennek, hogy valaki itt van :) mondta, mondjuk közben azért rájöttem, hogy az ablaktisztító pasi jött! Egy kicsit azért megijedtem először, egy párszor már kinéztem azon az ablakon, de még sosem láttam semmit és senkit ilyen közel :) Karen kérdezte, hogy ugye nem vagy meztelenül? Hát nem voltam :)

Átmentem, ahogy kérte, és mi fogadott? A nappali közepén lakomáztak a kutyak, a kenyerem már teljesen eltűnt addigra, Shaka a tej maradékát nyalogatta a szőnyegről. Nem tudom, hol hagyta Karen a táskát, de kivették belőle a kenyeret, amit aztán ügyesen kiettek a zacskójából (nem volt nagyon összerágva, szóval tényleg ügyik voltak!), a tejes dobozt pedig kiharapták, az is teljesen üres volt. Nagyjaból feltakarítottam, hogy ne legyen büdös tejszag...Ja, és Yasmin uzsis táskája is ott volt, szerintem valami csokis péksüti lehetett benne, mert mindenhol csokidarabok voltak...Ja, és persze teljesítettem eredeti küldetésemet is: megetettem a rosszaságokat! Aztán hagytam egy üzenetet Karenéknak :)

Hazajöttem, még beszéltem egy kicsit Katusékkal skype-on, aztán elkezdtem készülődni a pubozásra Annaval és Ginával. Szegény Annanak kicsit kalandos útja volt, a nagyapa nem éppen volt a topon...és a benzinkutas, akit megkérdeztek, elküldte őket teljesen másfele...de fél 8 után nem sokkal megérkezett :) Aztán valamikor Gina is befutott, még beszélgettünk egy kicsit itt, aztán fél10 fele mentünk a pubba. Először a közelebbibe akartunk benézni, de tényleg csak benéztünk, egy része tök üres volt, egy másik részében meg nagyon sok ember evett :) Úgyhogy tovább mentünk a központba, és beültünk a másikba, ahol kívülről csak idősebbeket láttunk, de belépve már láttuk, hogy mindenféle korosztály megtalálható. Ami rögtön feltűnt, hogy szinte csak pasik voltak, elvétve egy-két lányt is lehetett látni. Először sört ittunk, Guiness-t, sokkal finomabb szerintem, mint a világos sörök. Tök jót beszélgettünk, a három pont ideális létszám az ilyenhez, esetleg négy, de annál többen semmiképp...Aztán ittunk még sört, majd vodka-tonikoztunk, és chillis rágcsálnivalót ropogtattunk. Ginat kinézte magának egy fekete pasi, aki aztán minket is meghívott egy vodka-tonikra. És a második ada chillis rágcsát ingyen kaptam a pultos fiútól. Szegény elég csúnyácska volt, nagyon alacsony, vörös, és fura :) Az este vége felé odajött hozzánk és megkérdezte, hogy honnan jöttünk. Azt mondta, hogy az én akcentusom hasonlít a szlovákokéra, és hogy a pasik itt megőrülnek majd értünk, nagyon szeretik a külföldi lányokat. Aztán Gina a WC-ben ragadt, beszélgetett egy angol csajjal, mi meg a néger pasival (akinek egyébként gyönyörű fehér fogai voltak, de hihetetlen összevisszaságban). Egészen belelendültem az angolba, azt mondta, hogy senki nem mondaná meg, hogy nem vagyok itt legalább fél éve. Hát azért az alapján, amit általában produkálok, senki nem mondaná ezt... Először fura volt, hogy angolul kellett beszélni Ginával is, de végülis ezért jöttünk ki :) Egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hogy szinte teljesen kiürült a pub, és a maradék részeg "elit" szeretett volna velünk társalogni, úgyhogy eljöttünk, és már amúgy is zártak szerintem. Nagyon érdeklődött a pincérfiú is, meg a többiek is, hogy jövünk-e még.

Igazából tök jól éreztük magunkat, mindenki, a pultos csaj is nagyon kedves volt, maga a hely is jó volt, szóval biztos visszatérünk még. És csak 10 perc sétára van tőlünk. Karenék is mondták, hogy jó hely, ők is látogatják néha :) És, ami a legjobb, hogy nem lettünk büdösek a cigifüsttől, es kaptunk levegőt bent, merthogy nem lehet dohányozni a pubokban...szerencsére!!!

Éhesek voltunk, és mivel a kutyák megették a kenyeremet, vettünk pizzát, ami fagyasztott volt, de azért ehető. Az egyik sima fokhagymás volt, nekem jobban ízlett, mint a sonkás-gombás :) A pizzásfiúk annyira nem voltak oda értünk, szegények biztos mentek volna már haza! Az egyik mondta, hogy nagyon ismerős vagyok neki, valószínűleg párszor már látott biciklizni, csak erre tudok gondolni. A hazaút is vicces volt, tényleg nagyon jó fej ez a két lány, biztos megismételjük majd a jövőben! Ginat bírom, mert - bár elég jól állnak anyagilag otthon, sokmindent kapott a szüleitől, ami azért nem jellemző egy átlag magyar családban - képes a földön járni, nem egy elszállt butus lány, egyre szimpibb, ahogy többet beszélgetek vele. Anna pedig nem olyan morcos, mint amilyennek elsőre tűnik, igazából egy nagyon szerény, falusi osztrák lány, aki kb. ott tart az életében, mint én, csak ő még nem fejezte be a fősulit.

Szóval fél 2 után hazaértünk, és nem beszélgettünk sokat, kb. bedőltünk az ágyba. Kihúztuk az ágyamat, azon aludtunk Ginaval, Anna pedig a kisebb ágyon.

Szóval összességében nagyon jó este volt, ittlétem eddigi legjobbja!!

Az HSBC-ugy folytatodik...

2010.03.04. 20:42 - vikiaupair

Egy kicsit a tegnap esterol: meg megneztem a Naszajanlat cimu filmet, van ez az yv.hu nevu honlap, es csomo film elerheto rajta online. Nagyon jokat nevettem rajta :) Es vegul megint haromnegyed 1 volt, mikor lefekudtem, es alig tudtam elaludni...

A Yasminnal kapcsolatos teendok nagy reszet ma Karen intezte reggel, annyira nem bantam... Shakabol megint kijott a gyogyszer (megiscsak adjak neki), a nappaliban a szonyegre...Karen mondta, hogy akkor segitsek egy kicsit Yasnak, amig o feltakaritja, mondtam, hogy ez jo uzlet :) Aztan csinaltam reggelit, kajaltunk, elpakolasztam. Meg tegnap megbeszeltuk Karennel, hogy kicsit atcsoportositom a feladataimat, es korabban bemegyek a bankba, egyreszt befizetni a csekkjeimet, masreszt megkerdezni, hogy ugyan mi a baj mar megint... Ugyhogy az altalanos takaritason tul letakaritottam a lepcsot, a kutyas ajtokat es portalanitottam Seb szobajat, aztan negyed11 fele elindultam Camberley-be. Az ido egyebkent napos volt, bar egy kicsit fujhatott volna kevesbe a szel. Es azt nem is irtam tegnapelott, hogy milyen jo, meleg ido volt, egy szal pulcsiban lehetett kint lenni :)

Camberley-ben az elso utam a postara vezetett, feladtam Nemi Mamaeknak a levelet :) Aztan jott a kedvenc bankom... Eloszor probaltam kivenni penzt a bank elott levo utcai automatabol, elfogadta a PIN-emet, aztan szepen benyelte a kartyamat!!! Hat mit volt mit tenni, bementem, amugy is ott volt a ket csekkem. Mondom a nonek (szerencsere vele meg csak egyszer talalkoztam:), hogy mi a gondom, varjak...vartam kb negyed orat. Aztan meg vagy fel orat eltoltottem az ugyintezo csajjal, akire nem lehet egy rossz szavam sem, valoszinuleg o ott az egyetlen, aki kepben van, aki tudja, hogy mi hogy megy...Tenyleg nagyon rendes volt!

Elmondtam neki, hogy penteken meg tudtam vele fizetni tobb helyen, tudtam penzt kivenni, tudtam vele neten fizetni, mindent...es tegnap a konyvesboltban mar nem, most meg szepen benyelte a kartyat az automata. Utananezett, gyorsan kiderult, hogy a bank holnap le akarja/akarta zarni a szamlamat, a kartyamat mar korabban "befagyasztottak"...Kerdezem: miert? Hat mert nem tudtam megfeleloen bizonyitani, hogy ki vagyok es honnan jottem. Elmondtam, hogy mindenem volt: utlevel (merthogy Passport Account a neve, elvileg utlevellel is lehetne nyitni:), szemelyi, lakcimkartya a magyarorszagi lakcimem igazolasara, es a jogsim is ott volt...Meg is nezte a csaj az akkor lefenymasolt cuccaimat, mondta, hogy o sem erti, hogy mi lehet a gond. Es azt is mondtam, hogy a no, aki nyitotta nekem, azt mondta, hogy minden rendben van, ennyi boven eleg, varjak a kartyamra. Aztan mondtam, hogy kaptam egy par levelet ide, a lenyeget pedig a magyar cimemre kuldtek, meg hogy 2 befizetos csekkonyvet kaptam, ennek sem igy kellett volna lennie...Allitolag az a no, aki intezte, nem igazan van topon, nem nagyon tudja, hogy hogy mennek a dolgok, es az o hibaja, hogy otthonra kuldtek, meg hogy 2 paying-in-es csekkonyvem van... Csak tudnam, hogy miert ilyen emberek dolgoznak a bankokban?? Telefonalt a kozpontba, elmondta, hogy o nem lat semmi rosszat, en mondtam, hogy mast nem tudok felmutatni :) Ja, es azt is mondtam, hogy voltam itt egy parszor az elmult hetekben, pl. kartya-aktivalas, internet-bankos problemamegoldas, stb, es senki nem mondta, hogy "Bocsi, de ha nem csinalsz valamit, x het mulva zaroljuk a szamladat!"...Megneztek a brossurat is, a csaj a telefonba is mondta a kozpontnak, hogy o sem erti, hogy miert irjak akkor bele, hogy ezek a papirok elegek a bankszamlanyitashoz, ha utana meg itt szivatjak az embert? Es en is kerdeztem - mondtam, hogy tudom, hogy nem az o hibaja - hogy akkor miert ez a neve, hogy Passport Account? Vegul azt mondta a lany (kb 25 szerintem), hogy szerinte valaki fent hibazott, remeli, hogy igy, hogy idoben jottem, nem zaroljak holnap, majd felhiv, ha van valami fejlemeny. De ha minden rendben, akkor kapok egy uj kartyat par napon belul, mert o veszi kezbe az ugyemet es biztos lehetek benne, hogy az angol cimemre kuldi majd... Hat en mar nem hiszek semmit :)

Azert befizethettem a ket csekkemet es kaptam is penzt, illetve kertem, mivel a posta utan kb 20 penny maradt a penztarcamban... Mondtam, hogy remelem, hogy tud adni, mert minden penzem a szamlamon van. Es bucsuzoul azert meg mondtam, hogy remelem, hogy rendben lesz minden, mert havi 8£-ert nem azt varja az ember, illetve nem ezt illene adni...aztan persze nagyon megkoszontem a segitseget, mert tenyleg rendes volt!!

A bank utan elmentem a Primarkba, kicsereltem egy trikot, amit mult heten vettem, csak nem volt kedvem felprobalni. Meg vettem egy szovegkiemelot, hogy az angol fuzetemben a szavak melle tudjak csikot huzni :) Aztan mentem is angolra, elvezetes ora volt, pontositottuk Annaval meg Ginaval a holnap estet. Utana tekertem hazafele, a gyerkocok sulijanal talalkoztam Karennel, onnan egyutt jottunk.

Hazaertunk, mar majdnem kesz volt a paradicsomszoszos-sajtos teszta. Ettunk, kozben Seb mini laptopjarol beszelgettunk, a "computer-man" Matt cegetol neki is kivalasztott mar kettot. Mas: Matt allitolag annyit kiabalt a pasival, aki nem akarta garanciaban megjavitani Yasmin kocsi-szeket, hogy megis megcsinalja ingyen 70£ helyett.

En fenymasoltam egy kicsit Gina angolkonyvebol, aztan megmostam Yasmin hajat es feloltoztettem. Ma is mondta tobbszor, hogy oleljem meg, stb. Es nagyon szereti fogdosni az arcomat, a szemuvegemet, simogatni a hajamat, mikozben oltoztetnem...es en annyira nem szeretem, mert nem haladunk, meg mert nem egy eros darab a szemuvegem, es feltem...

Ezek utan felhuztam Karenek agynemujet (reggel nagy matrachuzat-, agynemu- meg lepedomosas volt), es elpakolasztam a konyhaban. Karen es Matt elvittek Yasmint a suliba, es ott is maradtak megnezni ot. En pedig Sebbel voltam, amig at nem ment Pauline-ekhoz, valami sulis projektben segit neki Bert. Befejeztem a portorlest meg a tukortisztitast (bar Karen mondta, hogy akar hetfon is raer), aztan nekikezdtem a blogomnak...

Osszehajtogattam es elrendezgettem a mai ruhakat, aztan atmasoltam egy reszet az angolnak Gina konyvebol (nem akartam olyan sokat fenymasolni, Karen szerint azert van, ha kifogy a tinta, ujratolti, tole akar az egesz konyvet lefenymasolhatom :) Mint tegnap este is, kipakoltam a mosogatogepbol, hogy ne holnap kelljen...Aztan 8 utan nem sokkal megerkeztek Mattek...

Matt nagyon ki van akadva ezen a bank-ugyon, mondta, hogy holnap menjunk be egyutt...aztan mondtam, hogy varhatunk hetfoig vele szerintem. De azt mondta, hogy itt Frimley-ben ismeri a Barclays-osokat, ez egy masik nagy bank, es majd elmondja nekik a sztorit, megkerdezi oket, hogy naluk mukodhetne-e, es akkor atmegyek oda. Mar nem is erdekel a netbank es tarsai, csak legyen egy kartyam, amit nyugodtan tudok hasznalni ugy, hogy nincs minden masodik heten valami gond...Azert rendes, hogy igy sziven viseli a sorsomat :)

Ezutan meg dumaltam veluk egy kicsit, Karen mondta, hogy o most inni fog valamit, Matt eppen akkor mar bontotta a soret...Karen pedig: "Viki, mar biztos mondtad az otthoniaknak, hogy most rajottel, hogy ezek az angolok milyen alkoholistak!" :) En erre csak azt mondtam, hogy "Mar tudtam!" :) Persze, ez meg nem alkoholizmus, csak -Karen szavaival elve- elvezik az italokat :)

Mivel Karen reggel 6kor indul a nyaraloba, mert jon a gazszerelo pasi, akit multkor is vartunk :), szoval ezert fel8-ra kelle mennem, de valoszinuleg csak Yasmin hajat kell megcsinalnom, mert haromnegyedkor mar indulni is akar Matt: elviszi oket peksegbe, megreggeliznek es az uzsit is ott veszi.

Ma nagyon elfaradtam, nem is tudom miben igazabol, ma meg a biciklizes sem volt olyan faraszto, ilyen jo idoben :) Meg Karen is mondta, hogy ugy latja, ma hamar agyba kerulok...

 

Szegeny Seb

2010.03.03. 20:39 - vikiaupair

Tegnap este megint fel1 volt, mikor lefekudtem, mert anyaval es Gabival majdnem masfel-masfel orat beszeltem skype-on... Fel akartam kelni fel 8kor, de visszaaludtam, es szerencsere magamtol keltem negyed 9kor, szoval siman volt meg idom elkeszulni 9ig.

Ideertem, ettem egy kis gabonapelyhet, aztan hazaert Karen is. Mondta, hogy ne etessem a kutyakat, mert Shakabol a gyogyszer is kijott, ugyhogy nem adja neki tovabb, inkabb csinal megint halat meg rizst, Thulat pedig addig elviszi setalni. Rendbe tettem a hazat, Sebastian szobajaban szokatlan rend volt, szinte semmit nem kellett pakolnom, mondtam is Karennek. Tegnap egesz sokat jatszott a szamitogepen, ezert nem volt ideje szetpakolni. Most venni akar mini notebookot a sajat penzebol. Mondta Karen, hogy peldaul Yasmin is kifizette anno az iphonja felet...es hogy tudja, hogy igy is nagyon el vannak kenyeztetve, nem akarnak azert mindent az olukbe pottyantani! Megbeszeltuk, hogy ez azert ez egy atlag magyar vagy del-afrikai csaladnal nem igy van, sot, mi zsebpenzt sem kaptunk, megis felnottunk :)

Pont vegeztem a szokasossal, mikor Karennek szoltak a sulibol, hogy megis van 2 jegy Yasminek mai eloadasara, ugyhogy Pauline-nal mehetek, 1kor indulunk. Elotte viszont megbeszeltuk, hogy bemegyunk Camberley-be a konyvemert, hogy holnap mar tudjam vinni a suliba, ugyhogy gyorsan beszaladt velem Karen, tok rendes volt, azt hittem, neki is van dolga a varosban, de csak ezert mentunk, mint kiderult. Eloszor ugy volt, hogy majd a bankot is utba ejtjuk, oda is adta az eheti csekkemet is, a szombat miatt egy kicsit magasabb osszeggel. De vegul annyira kellett sietni, hogy nem voltunk a bankban. A konyvesboltban megint volt valami a kartyammal, pedig penteken mar a Bootsban, a Primarkban es a Sainsbury's-ben is fizettem vele, penzt is vettem ki, es nem volt semmi gond. Most viszont beirtam a PIN-kodot, kiirta, hogy elfogadva, aztan meg hogy vegyem ki a kartyat, es a neni mondta, hogy "elutasitva". Es masodszorra is ugyanez...Nem tudom mi lehet, a neni mondta, hogy multkor a ferjevel is ez tortent. Azert remelem nem vette le ketszer a konyv arat, nem szeretnek triplan fizetni erte...merthogy vegul keszpenzzel fizettem, ami arra volt jo, hogy megszabadultam szinte az osszes apromtol. Szinte pont annyim volt, kb. 1£-om maradt!

Karen megint felhuzta magat, mert valoszinu, hogy nem akarjak garanciaban megjavitani Yasmin specko kocsiuleset, par napja nem mukodik. Es kiderult, hogy a Chrysler is csak november ota van meg neki, elotte egy Land Roverrel jart, azt jobban szerette...de csak ebbe tudtak allitolag ilyen szeket tenni. A kocsi 32ezer £ volt, a szek pedig 4600 £...

Mikor hazaertunk Camberley-bol, Karen mar rohant is kozmetikushoz, en pedig osszeszedtem a falaveleket a bejaratnal. Leolvasztottuk a benti melyhutojuket, ami tele volt gyumolcsalaku "mujegkockakkal", nem tudom mashogy nevezni. Es csak ugy be voltak dobalva :) Rengeteg jeg volt benne....Es most sem vartuk meg, mig jegmentes lesz, Karen azt mondta, tul sokaig tartana...

1 ora utan Karen elvitt bennunket (Pauline-t meg engem) a sulihoz, megneztuk Yasminek Scheherezade cimu eloadasat...az 5-6-osok darabja, es tok jo volt, nemelyik gyerekbol tenyleg jo szinesz lenne...enekeltek, tancoltak is benne, es egesz jol lehetett erteni. Bar voltak reszek, amiket Pauline sem ertett :)

Pont 3 elott lett vege, egy kicsit meg vartunk a gyerekekre, Karen mar ott volt ertunk. Lehetett latni Sebastianon es Karenen is, hogy van valami, na meg a szokasosnal tovabb tartott az "elszakadas" az iskolatol, mar negyed4 is volt...Hazaertunk, es Karen mondta Sebnek, hogy menjen be a szobajaba, ne kapcsolja be a tv-t, es mar ment is vele elbeszelgetni. Azt tudni kell - bar aki mindig olvas, az mar biztos rajott - hogy Seb egy igazi jambor lelek, nem egy balhes, nagyszaju kis harcos...Namarmost ma osszeverekedett a suliban az egyik "baratjaval", aki itt volt a szulinapjan is. Az ok: van valami internetes jatek, ahol Seb nem tudott tovabbjutni egy bizonyos palyan, es a kissrac mondta neki, hogy o megcsinalja, csak mondja meg a jelszavat. Seb meg is mondta, csakhogy a kissrac aztan elmondta mindenkinek, es mar mindenki "bezavart" Seb jatekaba. Seb allitolag sokszor kerte, hogy alljon le es ne mondja el mindenkinek, de a "barat" csak tovabb heccelte, Sebnek pedig elfogyott a turelme, es az egyoras ebedszunetben kicsit megrugdosta a fiut...Aztan elbeszelgetett vele a tanarno, kozben vegig sirt szegeny, hogy mar megbanta es tudja, hogy nem kellett volna. De aztan fel oraval kesobb egy masik fiu is kapott egyet. Pedig tenyleg sose szokott verekedni, a tanarok is mondtak. A masik bunos "barat" pedig az eset utan beteget jelentett es hazament...Es ami fura, hogy a tanarok ezt elmondtak Yasminnak, aki 10 eves...miert kell ezert megkeresni a testveret?? Mondta neki, hogy mondja meg az occsenek, hogy ne verekedjen, mossa es fesulje rendszeresen a hajat! Hat mondja a szulonek, de ne az egy evvel idosebb noverenek! Na mindegy... Karen jo sokaig beszelgetett vele, hallottuk, hogy Seb nagyon sir, szegenynek tiszta vorosek voltak a szemei, szerintem meg holnap reggel is latszani fog. Karen mondta, hogy nagyon-nagyon ritkan sir, es kiskora ota mindig elszegyelli magat...Ugy sajnaltam szegenyt...

Karen azt mondta, hogy Matt tehet rola, felig viccesen, merthogy o mondta, hogy igy is el lehet intezni a dolgokat, ha mashogy nem megy. Most is, mikor hazaert, bement hozza, aztan mikor kijott, mondta, hogy mindent jol csinalt, megerdemelte a kisfiu, aki egyebkent is eleg balhes gyerek hireben all, neki nem ez volt az elso ilyen ugye, mint szegeny Sebnek. Matt mondta, hogy o mindig a gyerekei mellett all :) Hat Karen is, csak belatja, ha eppen nincs igaza a gyerkocnek :)

Yasmin kirandulasanak ugyeben pedig ma voltak bent Karenek az igazgatonal, de addigra mar delelott telefonalt Karennek az osztalyfonok, hogy megiscsak meg tudjak oldani Yasmin szallitasat...Es az igazgato biztositotta oket arrol is, hogy a jovo juniusi franciaorszagi kirandulas szervezesekor figyelembe veszik Yasmin szuksegleteit...Na megiscsak megy ez, ha akarjak! Egyebkent ki vannak irva a suli bejaratanal a diakok jogai es kotelezettsegei, mindegyik illusztralva van: es pont egy kerekesszekes kislany szerepel  a "jogok a specialis igenyekhez" mellett...

Miutan lezarult a verekedos-tema, megvacsiztunk. Baconos-tejszines teszta volt fokhagymas baguettel es salataval. Vacsi utan elpakoltunk, megetettuk a kutyakat. Matt mondta, hogy meg ne adjak neki penzt, varjuk meg, hogy megjojjon a laptop, es hogy tetszik-e... "Tudom, hogy nem fogsz lelepni" :) Beszeltunk a hazautamrol is, szerinte lefoglalhatom most a repjegyet, mert nem valoszinu, hogy sokkal olcsobb lesz a kozeljovoben, foleg juliusra...bar meg lehet, hogy junius lesz belole, az araktol fugg. Felajanlotta, hogy lefoglalja o, es en majd visszafizetem, de mondtam, hogy ezt meg tudom oldani, azert nem akarok ennyivel tartozni :)

Megfurdettem Yasmint, nagyon faradt szegeny, ma megint nagyon szeretett. Matt segitett neki aztan feloltozni, aztan egyutt neztek a hiradot osszebujva, en meg meg pakolasztam kicsit. Jo volt rajuk nezni!! Matt ilyenkor mindig raszol Yasminra, ha mar tul sok mindent akar tolem kerni :) Mondjuk most is csak az esti teajat meg egy papirt kert :) Ja, meg elotte meg azt, hogy majd fekudjek be vele az agyaba :)

Karen elvitte Sebet a suliba, nekik ma este van az utolso eloadasuk, Yasmineke pedig holnap. Sajnalom, hogy nem latom a kis angyalomat, ok a Robin Hoodot adjak elo...De ot csak Karenek tudtak megnezni meg hetfon, nem maradt jegy nekunk sajna. Joval kesobb ert haza, mert le van zarva az ut, elutottek egy ut kozepen uldogelo reszeg embert, ugyhogy gyalogolniuk kellett...Fel 7kor aztan eljohettem, fel 8ra kellett visszamennem, mert Karen elment tancolni egy gorog csajjal, Matt pedig ment Sebastianert a suliba.

Kipakoltam a mosogatogepbol, aztan Yasminnal megnezegettuk az angol konyvemet, azt mondta, hogy majd tanit, de csak gyurkelte...mondtam, hogy majd en tartom, de csak meg valamit hadd mutasson...

Aztan hazaertek Mattek, Sebnek mar sokkal jobb kedve volt. Lefektettuk a gyerkocoket, es eljottem 8 korul. Meg beszelek anyaekkal skype-on, aztan tusi, es ma remelem korabban agyba kerulok.

Egy kis veletlen reggeli ebreszto Karennek :)

2010.03.02. 19:30 - vikiaupair

Fel 8ra jottem, Yasmin eleg nyavalygosan kezdte a reggelt, allitolag nem erezte jol magat, de miutan kikelt az agybol, es meggyoztem, hogy muszaj suliba mennie, mar semmi baja nem volt. Ittunk turmixot megint, csinaltam nekik piritost, reggeliztek, Seb pedig kozben hazit irt, es piszkaltak egymast. Indulni keszultek, le volt fagyva egy kicsit a szelvedo, ugyhogy Sebbel vittunk egy kis vizet ra, es mivel azt hittem, hogy Karen meg hatrebb van, mert egy pillanattal azelott meg a toloszeket rakta be hatra, szoval nem lattam, hogy mar ott van, es szepen ralottyintettem a vizet a szelvedore, o meg, mivel mar nyitotta az ajtot, kapott egy par cseppet belole :) Nem volt semmi baj, tenyleg csak egy par csepp volt, de az meglepte, legalabb felfrissitettem kicsit az arcat :) Eleg jot kacagtunk rajta igy koran reggel! :D

Elmentek, pakolasztam, Karen elvitte Thulat setalni. Aztan mikor hazajott, jol elbeszeltuk az idot...megmutogatta, hogy pontosan milyen atalakitasok lesznek...hat, tuti nagy felfordulas lesz, de valamit valamiert. Szerettek volna meg februar vegen elkezdeni, de az epito-brigad meg nem ert ra...kb 3-4 honapos munka lesz, tenyleg szinte mindent felturnak. Tavaly egesz evben a hatso kertben volt felfordulas, es elotte is mindig volt valami, azt mondta, hogy ez az utolso, soha eleteben nem akar tobbet atalakitani-epiteni :) Hosszu lenne igy leirni, hogy mit valtoztatnak, majd szerintem ugyis csinalok kepeket!

Beszeltunk meg a fiziorol is, jovo hettol lesz ugyebar, 3 hetig minden nap fel7kor kell kelnie Yasminnak, es napi 3 ora... Lengyelek, 3-4 eve foglalkoznak Yasminnal, es Karen szerint nagyon bunko a pasi, marmint nagyon-nagyon szigoru, de nem veszekszik vele ezen, mert Yasminnak szuksege van ra, szakmailag nagyon jo. Ilyet mondott egy Yasmin-koru kislanynak multkor, aki nem akarta csinalni, hogy "ha ugy erzed, hogy mar jol vagy es nincs szukseged ra, miert ulsz meg mindig kerekesszekben?"...ez azert egy kicsit eros szerintem egy 10 eves kislanynak. Meg Yasminnak is azt mondta utoljara, hogy ha igy akarja csinalni, akkor ne is jojjon vissza...lehet, hogy durva dolgokat mond neha, de hatasos, az biztos! Regen ugy volt egyebkent (mikor meg nem talalta meg ezeket a lengyeleket), hogy lehet, hogy Magyarorszagra hozza egy 3hetes "taborba", de ott 6-8 ora lett volna naponta, es az mar tul sok szerintuk. De asszem mar irtam is, hogy a magyaroknak jo hiruk van ilyen teren!

Karen ezutan elvitte Shakat az allatorvoshoz, kapott gyogyszert, valamilyen agykarosodasa van szegenynek, hat, oregszik... En pedig vasaltam egy kicsit, illetve nem is kicsit, de legalabb ing ma nem volt! :) Karen nem is sokaig volt itthon allatorvos utan, ment a Sainsbury's-be a listankkal.

Ennyi volt a delelottom, ja, es persze mostam (az agynemumet is), megtalaltam a tegnap valoszinuleg a mosogepben felejtett zoknimat (egyebkent Karen szerint egy zokni-szorny garazdalkodik naluk, van egy csomo, aminek 6hetes ittletem alatt nem kerult meg a parja...), es lecsereltem Seb kutyas agynemujet is. Amugy multkor valoszinuleg egy vadiuj fekete otthonrol hozott harisnyat hagytam itt valahogy, aztan Karennel neztuk, hogy melyik lehet az enyem...hat, egyet elhoztam...

Hazaertem, gyorsan ettem egy piritost, atoltoztem, es mar itt is volt ertem Gina. A suli jo volt, nem bantam meg, hogy becsatlakoztam, tok jo hangulatban telnek az orak, nagyon jo fej a tanar. Annaval meg Esmeevel probaltunk moziidopontot talalni (meg tegnap irt Anna, hogy mehetnenk valamikor), de nem talaltunk olyan napot, ami mindenkinek jo lenne. Most abban maradtunk, hogy lehet, hogy penteken elmegyunk pubozni vagy eljonnek hozzam, Gina meg Anna. Suli utan meg elmentunk a Starbucksba, vettunk egy forrocsokit/lattet elvitelre.

Nem volt meg itthon senki, mikor hazaertem, amire eloszor racsodalkoztam, aztan rajottem, hogy fogorvoshoz vitte Sebastiant. Egy tomesen kellett igazitani, amugy minden rendben volt, ezt fujta egesz delutan :) A vacsi megint sult krumpli volt, sajtszoszos karfiollal es brokkolival, meg valamilyen martasos marhahusival. Igazabol finom volt, egy kis plusz fuszert azert elbirt... Hazaert Matt is, aztan ment a hulyeskedes.

Yasminnal nem tudom mi volt ma, talan meg sosem szeretett ennyire, mint ma. Allandoan jott oda hozzam, hogy oleljem meg, pusziljam meg, aranyos volt! :) A korai vacsi utan megfurdettem, megmostam a hajat, mert ma volt az elso eloadasa - ok is sulis szindarabot adnak elo. Sebek tegnap, ma kora delutan, meg holnap delutan, Yasek pedig ma, holnap es holnaputan este. Karenek tegnap megneztek Sebet, Yasmint pedig csutortokon fogjak.

Elpakolasztam vacsi utan, amennyire tudtam, mert Matt mar nekikezdett a salatajanak. Az onmagaban is ritka, hogy a pasi foz, de az meg ritkabb, hogy el is pakol es mosogat maga utan :) Igazan dicseretre melto! :D Amugy Matt keresett egy konyhai cuccot, ilyen modern mozsar-fele (remelem jol emlekszem a nevere:), es mondta Karen, hogy ha uj au-pair van, Matt altalaban nem talal valamit...de en tenyleg nem raktam mashova semmit :) es meg is lett, amit keresett! :D

Kozben Yasmin kerdezte, hogy miert vett Karen ma egy egesz doboz bort (4 vagy 6 uveg van benne, nem neztem), erre  Matt mondta, hogy "hat mert anya meg viki annyit isznak" :) Jo vicc volt, nem is ittam sok bort eddig :D Ja, igen, megint kaptam egy csomo mindent a Sainsbury's-bol, de mar nem sorolom fel :)

Matt elment pubozni az egyik baratjaval, Karen pedig elvitte Yasmint a suliba, en maradtam Sebbel, dehat ki se dugta az orrat a szobajabol, ugyhogy sok gondom nem volt vele. Miutan Karen hazaert, vagy egy orat beszelgettunk, ugyhogy vegul 7 elott jottem haza.

Sokmindenrol szo volt, eloszor is meglepodott, hogy majd haza akarok menni karacsonykor, merthogy az utolso par karacsonyukon itt voltak az au-pairek, senki nem akart hazamenni. Mondta, hogy o is jobban szerette regen, ha karacsonykor csak a csalad, es az au-pair otthon, de az utobbi par evben nem akartak hazamenni, es ugy gondolta, hogy iztos en se akarok. En mondtam, hogy en biztos szeretnek majd. Del-Afrika kapcsan kerult szoba, mondta, hogy 2 hetre akarnak majd menni, de 26-an/-ara mar haza is jonnek, de mndegy is, mert en ugyis itt leszek. Kerdeztem, hogy karacsonykor?? :) "Miert, haza akarsz menni?" - Hat mondtam, hogy mindenkeppen! :) Ugyhogy ebben megallapodtunk jo elore azt hiszem! :)

Beszeltunk Bertrol is, mondta, hogy o mennyire felt tole, mikor megismerte, ot is mindig piszkalta a del-afrikai politikai helyzettel, tortenelemmel, stb. De mara mar megszokta, es jol elvannak. Mondta, hogy ehhez szokjak hozza, ne vegyem magamra, ha meg egyszer eljatsza peldaul a multkori forradalom-vezeres "jatekot"...Merthogy Bert allandoan a politikarol beszelne, ha tehetne...ebbol jott az, hogy valasztasok lesznek nalunk, mondtam, hogy lehet, hogy szavazok majd Londonban, mar csak azert is, mert kivancsi vagyok a nagykovetseg epuletere. Par hete mar utananeztem a dolgoknak, es valamelyik nap Gabi is atkuldte a linket, majd meglatom...talan osszekothetnenk egy londoni kirandulassal :) Aztan Karen is erdeklodott kicsit arrol, hogy most kik vannak, mi a helyzet nalunk ilyen teren.

Szo volt megint a csaladjarol, az enyemrol is egy kicsit, a barataikrol meselt, a kulonbozo angol akcentusokrol, meg beszeltunk a magyarok es angolok felfogasbeli, eletritmusbeli kulonbsegeirol... Ezenkivul mondta, hogy fejlodik az angolom: "Akkor is azt gondoltam, hogy jo az angolod, mikor megjottel, de hatarozottan fejlodsz!"...hat en neha ugy erzem, hogy  inkabb visszafejlodok...elkezdtem jobban keverni az eloljaroszokat, vagy hogy hivjuk oket, abban megegyeztunk, hogy ebben meg van mit fejlodnom :)De Karen szerint ez azert van, mert mostmar tul sok minden nyomasztja az agyamat...sokszor mar abban a pillanatban erzem, hogy nem ezzel kell mondani, mikor kimondom, de mar keso :)

Szoval sokat beszelgettunk...Miutan hazaertem, meg irtam a torok lanynak, pontositjuk a vasarnapi talalkankat! Holnap csak 9re megyek, ugyhogy lesz idom kipihenni magam, talan ma is megnezek egy filmet, miutan beszeltem anyaekkal!

Ez meg tegnap volt, de most jutott eszembe, mostmar nem vicces de azert leirom: mikor Matt hazaert, nyitogatta a konyhaszekrenyt, hutot, valami kaja utan kutatott, dehat vacsimaradek sem volt, mert mind a kutyak eszik meg. Karen meg mondta, hogy: "Hiaba nezed, sehol semmi! Valoszinuleg en vagyok az egyetlen ilyen rossz feleseg, aki nem varja vacsoraval a ferjet!"...Hat, nem ez az altalanos, azert "megnyugtattam", hogy nalunk is van ilyen :)

Harmas nemzetkozi talalkozo a kis "lakasomban"

2010.03.01. 20:27 - vikiaupair

Mivel este meg olvastam, megint kesobb sikerult lefekudnom, mint szerettem volna, de szerencsere egesz konnyen fel tudtam kelni. Fel 8ra jottem, mint mindig. Yasminnak mar nagyon hianyoztam, aranyos volt ma reggel, megint kerdezte, hogy feljohet-e hozzam? Igaz majdnem elkezdett nyavalyogni, hogy faj a fule meg a torka, es nem akar iskolaba menni, dehat muszaj neki, mert jovo hettol 3 hetes fizioja van Oxfordban, ugyhogy jo ideig ez az utolso hete a suliban. Es mondtam neki, hogy tudja, hogy mindig a reggelek meg az estek a legrosszabbak, aztan mar nem volt semmi baja :) Reggeliztunk, a kutyakat nem kellett megetetnem, mert Shakanak valami baja van, elvesztette egy idore az egyensulyerzeket, es hanyt is. Ugyhogy Karen kesobb fozott rizst es sutott halat nekik...

Dumalgattunk Karennel, en kozben csinaltam a dolgomat, meg o is pakolaszott, intezkedett. Teljesen ki volt akadva Yasmin tanararnojere: marcius vegen egy napra Guildfordba mennek valahova az osztallyal, es eddig mindig ugy volt, hogy Karen is ment veluk, illetve o vitte Yasmint kulon kocsival, a tobbiek pedig mentek busszal, merthogy a buszra Yas nem tud felszallni...ezert ha menni akart, Karennek vinnie kellett. Karen mar kerte parszor, hogy nem tudnanak-e esetleg egy alacsonypadlos buszt rendelni, amire Yasmin is fel tud szallni, de ugy nez ki, hogy nem! Pedig mar 3 eve ide jar...Es ma azt mondta a tanarno Karennek, hogy: "Latja, talan az ilyen specialis igenyek miatt kellene inkabb specialis iskolaba jaratni Yasmint...!" No comment, ennyit az integracio fontossagarol Angliaban is!

Kitakaritottam a furdoket, kozben Karen hozott nekem teat (olyan jol esik ilyenkor, ha "munka" kozben kapsz egy kis innivalot, es nem neked kell megcsinalnod) es felmostam, meg kozben persze ment a mosogep...negyed12 fele vegeztem, aminek orultem, mert fel12-re vartam Janinet, a nemet lanyt, es Tiinat is, ujra :)

Lementem, mert elfelejtettem a lanynak mondani, hogy ne csengessen, mert ugysem tudom beengedni a kapun. Meg is erkezett, 20 eves, eleg jol beszel angolul, mar negy honapja itt van, es nem tunik rossz fejnek. Tiina is befutott, aztan teaztunk, kekszeztunk, mint az "oregasszonyok" :) Nem voltak sokaig, mert mindkettojuknek menniuk kellett, ugyhogy fel2 tol szabad voltam, be is fejeztem a Marquez-konyvet!

Aztan fel3 fele atjottem, egy kicsit hamarabb, mert ugy ereztem, hogy elalszom, ha otthon maradok :) Beszelgettunk Karennel a hetvegerol, meg az extra babysitterkedesrol, takaritasrol. Mar irt egy nonek sms-t takaritas-ugyben, aki az egyik kozeli hazban lakik, de nem valaszolt. Meg mondta, hogy van egy masik csalad, akiknek esetleg neha szukseguk lehet babysitterre, a no mar ketszer akart Karennel kavezni, de Karennek le kellett mondania mindketszer. Csinalok majd flyereket (Karen mondta, hogy nyomtassam ki itthon  nyugodtan), es megkerdezem a boltban, postan, hogy kitehetem-e, bar Karen szerint ezert majd penzt akarnak kerni...majd meglatjuk.

Beraktam a gepbe a sajat ruhaimat, az agynemumet holnap akarom majd. Hazaertek a gyerkocok, nem sokkal kesobb mar ettunk is, mert Sebek eloadasa ma van a suliban, amire mar regota gyakorolnak. Illetve ma, holnap es holnaputan, de egy gyerektol csak 2 ember mehet egyszerre, igy csak Karenek mentek ma. Ha lesz jegy, talan elmehetek szerdan megnezni Yasmint, aztan este Sebet. Talan... A vacsi egyebkent rantott rakocska volt megint sult krumplival, salataval es borsoval. Kezdem igazan megszeretni :)

Vacsi utan megfurdettem Yasmint, aztan hazaert apu is. Tusolas kozben Karen mondta, hogy remeli, hogy Yasmin nem betegszik le, mert a fiziora nem mehet betegen. Es nem mellesleg a 3 hetes fizio 1800£-jukba kerul, plusz 500£ a gazolaj...es ezt evente 4-szer kellene csinalniuk, de csak 3-szor teszik. Kerdeztek, hogy szerintem mennyibe kerult a kerekesszek? Mondtam, hogy kb. 2000£, allitolag eltalaltam, az elozo 3000£ volt...Mindenki szorozza be...

Feloltoztettem Yasmint pizsibe, aztan - mivel vacsora utan olyan szepen kerte - elmentunk hozzam. Matt azert meg figyelmeztette, hogy fogadjon szot, es viselkedjen! :) Forrocsokiztunk, nevetgeltunk, BBC-hiradot neztunk, es megint nagy dolga volt a WC-n. En nem tudom mi van nalam, de mar harmadszorra volt ott, es mindharomszor segiteni kellett neki :) Fel7 fele aztan hazajottunk, teaztunk, en probaltam irni a blogomat, de szinte minden percben kellett neki valami. Elszakadt az egyik tolltartoja, es most epp azt kerdezte, hogy meg tudnam-e neki varrni? :) Hat, megvarrtam...

Epp az utolso oltesek kozben toppant be a bajszos kis angyalom :) Innentol mar nem volt semmi dolgom. Sirasig nevettuk magunkat azon, hogy Yasminnnak mindig nagy dolga van, ha hozzam jon, es most majdnem a WC is eldugult. Megegyeztunk, hogy ha barmikor emesztesi gondjai vannak, mindenfele emesztest segito kaja helyett csak hozzam jon, es meg van oldva :) Aztan Karen adott egy filmet, Az idoutazo felesege, holnapra kell visszavinnie, es mar tegnap is at akarta hozni, csak itt volt Tiina...Kaptam melle mikros popcornt is, hogy valodi mozielmenyben legyen reszem :)

Ja, es Karen ma megis odaadta a mult heti penzemet, mert azt mondta, hogy neki muszaj arrol a szamlajarol levenni rendszeresen ennyit, innen megy minden kiadas, ami Yasminnal kapcsolatos. Szoval megkaptam, es valoszinuleg keszpenzben fogom visszafizetgetni Mattnak, azt mondta, neki ugy jo. Vagy atutalom, attol fugg, hogy mennyibe kerul az utalas. Nem akarjak osszekavarni a penzuket, ezert nem lehet, hogy egyenesen Mattnek irja a csekket Karen.

Oh, es ma megkaptam a mult heten rendelt ujratoltheto elemeimet, szoval mostmar nem kell Bertet hasznalnom :)

Most mindjart letusolok, aztan megnezem a filmet, es alvas.

süti beállítások módosítása