2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Relax-vasarnap Tiinaval

2010.02.28. 22:13 - vikiaupair

Jo sokaig aludtam, ahogy akartam...talan tul sokaig is, fel11ig, 11 orat...kicsit koma is voltam emiatt napkozben. Kenyelmesen megreggeliztem, netezgettem, beszeltem skype-on unokatesomekkal, Kataval is :) olyan jo volt hallani a vekonyka hangjat, kerdezte, hogy mikor megyek haza, mondtam nyaron, aztan kerdezte, hogy majd elviszem-e strandra? :) Ezutan atmentem Karenekhoz a porszivoert, rafert mar kicsiny lakasomra egy kis takaritas...bar penteken megcsinaltam a furdoszobat, a tobbi mult het pentek ota nem volt kitakaritva. Nem volt olyan durva, de azert jobban seretem, ha minden szep tiszta :)

Csak Matt volt otthon a gyerekekkel, Karen epp suliscipot vett Sebnek. Beszelgettunk kicsit a hetvegeinkrol, nem ereztek olyan jol magukat, rossz volt az ido, es Matt nem szereti a lenti agyukat, es zavarja a villanyradiator meg a bojler zaja :) Yasmin eppen tomte a majmot, baguettet ebedelt vajjal es azzal a szamomra undi keseru Marmite-tal...

Visszajottem, port toroltem, felporszivoztam. Aztan netezni akartam, de egesz delutan rosszalkodott, csak estere allt helyre. Ettem fagyasztott csirkehusis-baconos tesztat, aztan irtam egy jo hosszu levelet Nemeth-mamanak :) Szegeny nem tudja annyira, mint a masik mamam, hogy mi van velem itt kint, biztos orulni fog :)

Akartam meg olvasni, de annyira eltelt az ido, hogy mar fel6 is lett, es megjott Tiina, a finn lany, aki mar multkor is volt nalam. Egy kicsit tenyleg rosszabbul beszel angolul, mint en, de azert jol elvoltunk. Mutattam neki kepeket, beszelgettunk mindenfelerol, es kiderult, hogy neki is irt a nemet lany, aki elvileg holnap jon hozzam. Szoval lehet, hogy harman leszunk holnap. Fel9kor mennie kellett, mert az anya nover, es ejszakas, ugyhogy indult dolgozni.

Miutan elment, meg skype-oltam anyaekkal, aztan blogot irtam es netezgettem, levelezgettem. Alakul a jovo hetvegem is. Meg tegnap beszeltuk Annaval, hogy lehet, hogy pentek este eljonnek hozzam, iszogatunk, beszelgetunk. Szombaton ugyebar babysittelek, ha minden jol megy. Vasarnap pedig valoszinuleg talalkozom a torok lannyal Wokingban. Ja, meg irt iwiwen egy magyar lany, aki most Detroitban au-pairkedik, de nem a  legjobb fejek a szulok. Mint ma eszrevettem, meg tegnapelott irt az egyik kepem ala  picasaweben is :) Angliaba szeretne jonni inkabb, kerdezte, hogy hogy jottem ki, ugyhogy segitettem neki, amiben tudtam.

Holnap ujabb het kezdodik, fel kell ra keszulnom...Talan azert olvasok egy kicsit, ha mar Gina kolcsonadta a Marquez-konyvet.

Most jut eszembe, hogy szerdan nem irtam, hogy mi tortent szegeny Yasminival, hogy miket kell elviselnie az allapota miatt, nem csoda, hogy neha kiborul...Mar irtam multkor Shaniarol, a legjobb baratnojerol, aki itt is aludt. Namarmost Shania szulinapi bulija a kozeljovoben lesz, es szinte mindenkit meghivott ra, csak Yasmint nem. A magyarazat: nincs WC-juk a foldszinten es senki nem vallalja, hogy felvigye, ha pisilni kell neki...no comment...Szegeny Yasmini ott sirt a vallamon a medenceben szerdan...nagyon sajnaltuk Karennel, dehat ez ellen nem tudunk mit tenni... Ez most sehogy nem jott ide, de le akartam irni :)

oh, es meg valami: ne keressetek a kepeket a tegnapi londoni napomrol, mert az elemek bemondtak az unalmast, es amugy sem nagyon volt kedvem fenykepezgetni, ugyis megyek meg :) Azert majd elkerem Enrica, Anna meg Gabi kepeit, nehanyon rajta vagyok en is :)

London eloszor - hulla vagyok

2010.02.27. 23:16 - vikiaupair

Reggel ugy ebredtem, ahogy vartam: iszonyatosan nehezen, fel 8kor. Bar elotte is felebredtem, felalomban elolvastam Reni sms-et (koszi Reni:), ami akkor nagyon feldobott, de igazabol fel se tudtam fogni: megszuletett egy regen vart babuci, "bela"David, meg egyszer jo egeszseget a kis csaladnak!

Elkeszitettem magam a nagy utra, reggeliztem, majd elindultam. Mikor felebredtem esett, aztan elallt, es par perccel indulas elott ujra rakezdett, ugyhogy jo utam volt...es most nem is vittem Karen kabatjat, mert nem akartam Londonban egesz nap magammal hurcolni. Szerencsere nem volt olyan durva, es az utolso percekben mar nem is esett.

Megvettem a bacsitol a napijegyet, amivel Londonban is lehet tomegkozlekedni, aztan volt egy haromnegyedoras utam egy atszallassal, Guildfordban. Probaltam olvasni a vonaton, de egyszeruen annyira faradt voltam, hogy nem birtam nyitva tartani a szememet. Valahogy feleledtem nagyjabol, Gabi mar ott volt a tobbiekkel Waterloon, a spanyol lany nem jott, tul hamar kellett volna visszamennie azt hiszem babysittelni; ugyhogy ott volt a nemet lany es a cseh pasi, aki 30 eves es au-pair. Aztan megjott Anna, az osztrak lany, es elmetroztunk a National History Museumhoz, ahol eloszor teljesen meghult bennem a ver a sor lattan, de aztan szerintem kb 10 percet, ha vartunk, vagy nem tudom, de nagyon gyors volt, mert ugyebar nincs belepo. Rogton egy oriasi dinoszaurusz-csontvaz fogad, ha belepsz, es az egesz muzeum olyan hatalmas, lehetetlen lenne egy nap alatt alaposan megnezni mindent...ezert nem is probalkoztunk. Kezdetben egyutt voltunk mind a sokan, aztan szetvaltunk, mindenki azzal, "akit hozott". Nem volt ebben szandekossag, igy alakult, tul sokan voltunk, tul sok egymas szamara ismeretlen ember. A muzeum egyebkent nagy elmeny volt, ahhoz kepest, hogy nem vagyok egy nagy muzeumba-jaro...A regi  dolgok megerteset csomo modern cucc segiti, es hat minden nagyon szep. Fel3 fele azert kijottunk, mar eleg ehesek voltunk, ugyhogy el akartunk menni kajalni. Itt is volt egy kis kavar, Enrica, az olasz lany (ja, o is ott volt, az angolrol ismerjuk, es a muzeumban csatlakozott hozzank meg az elejen) el akart setalni egy utcara, ahol allitolag minden van, de aztan megis visszafordultunk (ertsd: megkerultunk egy eleg meretes haztombot), es vegul ettunk egy szendvicset.

Innen Gabiek el is indultak a Westminsterhez, meg utana haza, mert menniuk kellett segiteni a csaladnak. Maradtunk harman, de Enrica lelepett, mert ajandekot vett valakinek, mi meg Annaval elmetroztunk a Piccadilly Circushoz, ami tenyleg nem nagy szam...Innen elmentunk a Trafalgar Square-hez, ami viszont nagyon tetszett. Itt megcsodaltuk kivulrol a National Galleryt. Ezutan azt hiszem elbuszoztunk a Covent Gardenhez, nagyon szep, es sok enekes meg mindenfele "eloadomuvesz" volt arrafele. Ettunk egy fagyit, majd elbuszoztunk az Oxford Streetre, es bementunk a Selfridges-be, ami egy hatalmas aruhaz, 1909-ben nyitottak. Rengeteg erdekes dolgot lattunk ott :)

Ekkor mar tenyleg nagyon-nagyon faradtak voltunk, nekem egesz nap nem sikerult felebrednem, talan ezert nem is elveztem annyira, igazabol fel sem fogtam ezt sem...Vegul a 19:30-as vonattal indultam Waterloorol, atszalltam Guildfordban, majd kb 20:20kor megerkeztem North Campre, ahonnan meg haza kellett bicikliznem...de nem volt olyan rossz, egy kicsit legalabb felebresztett :)

Jo volt ez a nap osszessegeben, sok dolgot lattam, meg tobbet nem, dehat itt leszek meg egy ideig, lesz idom mindent megnezni :)

Hazaertem, megirtam ezt a bejegyzest, most mindjart elmegyek tusolni, es szerintem holnap delig alszom...A mai bulit lemondtam, illetve nem kellett, mert nem is volt semmi konkret megbeszelve, csak Esmee meg reggel irt, hogy akkor megyunk-e (o fel11ig babysittel, aztan keszulodik...). Akkor meg azt irtam, hogy majd kesobb meg irok, nem tudom, de vegul ugy dontottem nem megyek sehova, nem hulyeseg, amit Anitaek mondtak multkor, hogy itt sokkal faradekonyabb az ember, mint otthon...es ehhez meg hozza jon, hogy a napokban tenyleg alig aludtam...Szoval jo ejt mindenkinek! :)

Ma nem szakadtam meg a munkaban, de "anya" sem... :)

2010.02.26. 22:43 - vikiaupair

Este sikerult eldonteni a vitat, ugyhogy negyed8ra mentem at. Yasmin mar ebredezett, Mattek pedig mar mentek is a kocsiert az allomasra. Itt meg kell jegyeznem, hogy Karen szegeny szornyen festett...es ugy is erezte magat.

Yasmin nem nagyon aludta ki magat, es a pentek reggeleken amugy is Karen szokta oltoztetni agyban fekve (9re jarok pentekenkent)...levettem a pizsijet, feladtam a zoknit es a bugyit felig, majd kozolte, hogy o most elfaradt es visszafekszik. Mondtam, hogy azt azert csak nem kellene :) Aztan elkezdett pityeregni, hogy Karent akarja, aki szerencsere haza is ert meg siras elott. Folytatta az oltoztetest, en kozben csinaltam neki egy kavet, amit nagyon koszont, de azt mondta, hogy most nem birja meginni, rosszabbul lenne tole. Tenyleg rosszul lehetett, mert minden reggel kaveval indit es kb azzal is folytatja. Ja, es az oltoztetest is en fejeztem be, mert Karen elfaradt :)

Amig en csinaltam a gyerekek reggelijet, Karen uzsit csomagolt nekik. Yasmin nagyon aggodott, fel akarta hivni Pauline-t, hogy o meg en vigyuk oket suliba, merthogy egyreszt Karen nincs jol (Sebbel is ertekezett Yasmin, hogy "dehat fel sem tudott engem oltoztetni; dehat vezetni sem tud igy", "este hozatunk pizzat, igy nem tud vacsorat csinalni", stb.), masreszt nem akarta, hogy az osztalytarsai es a tanarok igy lassak Karent, aki tenyleg rosszul nezett ki, mondtam is neki :)

Hazaert a sulibol, Yasmin nem engedte, hogy teljesen bekiserje :) Beszelgettunk a konyhaban, meselt a pubokrol, es a puccpartirol amiben voltak...hat tenyleg eleg puccosnak tunik! Aztan probaltuk kitalalni, mit kellene most ennie vagy innia a helyzet javitasara :D En ezutan csinaltam a dolgomat, o pedig lepihent a szobajaban. Nem irtam, de gondolom mindenki kitalalja mi baja lehetett :))

A szokasos utan kitakaritottam nagyjabol a furdoszobakat es vasaltam. Kozben Karen is feleledt, elment boltba, stb. Mikor visszajott, meg dumaltunk egy kicsit. Aztan szepen kenyelmesen csinaltam mindent, mert mar korabban mondta Karen, hogy egyenesen a sulibol viszi a gyerkocoket a nyaraloba, ugyhogy nem is kellett delutan visszajonnom.

Hazajottem, ettem, majd elindultam Camberley-be akkora szelben, amiben normalis ember nem ul biciklire...csak egy masik ilyen orulttel talalkoztam :) Tenyleg nagyon durva volt, neha majdnem lefujt a jardarol :) Nagysokara odaertem, nezelodtem, elkoltottem sajnos egy csomo penzt (ja, es a mai fizetesemet nem kertem el Karentol, ez a laptop elso torlesztoreszlete; ami a visszaigazolo e-mail szerint legkesobb aprilis 1-jeig erkezik). Csupa fontos dolgot vettem: trikot, bugyit, melltartot, hazipapucs-szerut Karenekhoz, hogy ne az ovet hasznaljam es ne legyek egesz nap cipoben, pulcsit, "tengerparti ruhat" (bar ezt itt nem nagyon kell hasznalnom:); hajvasalot, es megrendeltem az angol konyvet, ami 24£ lesz, kb egy het mulva jon meg, majd hivnak. Szoval vegul ugy dontottem, hogy megveszem, mert ugy nez ki, hogy jovok a tavaszira is, es ugyanebbe a csoportba, nem szeretnek meg az advanced-groupba jarni, jo ez nekem :) ismetles a tudas anyja :D es az advanced ugyebar csak hetente egyszer van, hetfo estenkent! Meg beugrottam a Sainsbury's-be is, vettem egy-ket dolgot estere.

Nagynehezen hazatekertem, majd gyorsan letusoltam. Irt egy torok lany facebookon, ugyanebben a megyeben el, bar nem tul kozel hozzam. Szeretne velem talalkozni, ugyhogy lehet, hogy jovo heten fogunk!

Fel7 utan megjott Gina (a magyar lany az angolrol, a kozeli Deepcutbol). Hozott nekem kolcsonbe egy Marquez-konyvet, meg egy dvd-t, amit nem neztunk meg. Nagyon jo fej, igazabol csak teaztunk es beszelgettunk egy csomot, ugy elrepult az ido...ejfelkor ment haza azt hiszem. Holnap este menni akarnak kareokezni Wokingba, meg nem tudom, mit csinalok. Ez, buli-fele Camberley-ben, vagy alvas. Merthogy mar napok ota nem aludtam ki magam, most is mindjart 2ora van (tegnap is negyed3kor fekudtem le)...es reggel negyed10kor el kellene azert indulnom...OK, hogy busy-hetvege, de ennyire? :D

Miutan elment Gina, meg skype-oltam Gabival, hivott spanyol lanyt is, tok jo, kivancsi vagyok, hogy meg tudok-e majd szolalni spanyolul :) Bar Anna csak engem fog ismerni, ugyhogy nem lenne illendo massal mas nyelven beszelgetni. Mondjuk nemet lanyt is hivott Gabi, szoval lehet, hogy Anna vele is akar majd dumalni, nemetul. Es jon meg elvileg egy cseh srac.

Kivancsi leszek a holnapra, remelem jo lesz! :)

Vegyes nap

2010.02.25. 23:01 - vikiaupair

Fel8kor indult a napom, minden rendben ment. Fincsi turmixot ittunk es toastot ettunk :) Vicces dolog tortent: tegnap itthagytam egy levelet a banktol, a boritekba pedig beletettem a Pauline-tol kapott penzt. Ma kerdeztem Karent, hogy nem latta-e. Mar a kukat is felturtuk felig, mikor Karennek eszebe jutott, hogy megkerdezi Mattet, nem vitte -e el veletlenul. Hat nem vitte el, de tudta, hogy az o laptopja alatt-mellett van, de hogy miert? :) mindegy, meglett :) Rohogtunk kozben, mondta, hogy o mindig azt mondja, ha valami nincs meg, hogy ki nem mehetetett, maximum a kukaban, de valahol megvan. Es allitolag csak Yasmin szokta felidegesiteni magat, ha nem talal valamit, mert nem tud aludni, ha nincs meg a keresett dolog. Ennek meg lesz jelentosege a kesobbiekben! Oh, es volt valami, ami nagyon undi volt: a kajas szemetes aljaban meg hetfon maradt egy kis cucc, amit ma vettunk eszre, mikor a kovetkezo adagot bele akartuk tenni. Valahogy kifordulhatott a zacskobol, vagy nem tudom, slaggal "kitakaritottam"...

Aztan elmentek, elpakolasztam a konyhaban, nagyjabol a szobakban is, majd hazaert Karen. Atment Bertekhez, kozben ketszer csorgott az itthoni telefon, meg egyszer Karen mobilja, Matt volt, gondoltam valami fontos...szoltam Karennek...kiderult, hogy csak azert telefonalt, mert mar beszelt is a szamitogepes pasival meg a Dellel, es tudnak nekem szerezni magyar billentyuzetes laptopot, ha szeretnem. Egy kicsit meglepodtem, merthogy arrol volt szo tegnap, hogy majd lehet, hogy osszeirom, hogy mi kell nekem, es rakerdez...hat ugy latszik megjegyezte, amiket valaszoltam tegnap este :) Elkuldott egy linket, hogy a pasi szerint ez felel meg a legjobban az en igenyeimnek. Hat amennyire en ertek hozza...Mondtam, hogy OK, szimpi a dolog, merthogy Matt felajanlotta, hogy megveszi a "cegnek", igy megsporolhatom az afat, ami azert jo dolog, foleg, mert ha otthonrol hozatnam, meg rajonne a szallitasi koltseg, biztositas, stb...igy azert sokkal-sokkal olcsobban meguszhatom. Azert mondtam, hogy meg rakerdezek tesom baratjanal, hogy mi a velemenye rola, kicsit jobban ert hozza, mint en :) Illetve ezt Karennek mondtam, o pedig nyilvan nem igy adta tovabb Mattnek, mert Matt azzal fogadott delutan, hogy meg van rendelve, 7 nap mulva jon, aztan meg rapakolja a pasi, ami kell, es kesz :) Meg  mondtam nekik, hogy meg nincs meg a ravalo teljes egeszeben, de azt mondtak, ne erdekeljen, majd megadom, vagyis gondolom majd minden heten kevesebbet kerek...

Ezutan folytattam a takaritast, majd port toroltem, ablakot pucoltam es tukroket tisztitottam. Aztan sietnem kellett, mert biciklivel mentem suliba. Gina csak keddenkent tud elvinni, mert csutortokon mindig 3ra kell a sulihoz ernie a gyerekekert, es sietnie kell ora utan. Mar nagyon ugyes vagyok egyebkent, a korabbi 25 helyett mar csak 20 perc volt biciklivel Camberley :) bar ez fugg attol, hogy hol mennyit kell allnom a lampanal... A suli szerintem tok jo volt, kicsit pontositottuk a hetveget, azt mar tudjuk, hogy szombaton megyunk Londonba Annaval, az osztrak lannyal. Szombat este elvileg vele, Esmeevel, a holland lannyal es meg nem tudom kivel megyunk "bulizni" Camberley-be. Vasarnap is lehet, hogy csinalunk valamit. Ja, es pentek este elvileg atjon Gina a kis "lakasomba". Szoval megint van programom hetvegere szerencsere!

Hazafele uton vegig szakadt az eso, nem esett, szakadt!!! Teljesen elaztam, hiaba Karen kabatja :) Pont akkor ert a gyerekek sulijahoz, mikor en, meg is orult nekem, merthogy o mar belotte a hajat a londoni partira, fel is volt oltozve, ki volt sminkelve, es nagyon nem akart elazni, nekem meg mar mindegy volt. Begyujtottem a gyerkocoket, aztan irany haza, gyors atoltoztem, es mar indultak is Karenek. Allitolag valami nagyon puccos buli, nagy emberekkel, es mindenki egy Bill nevu pasit dicser egesz este...

En "csinaltam" a vacsit: pestos pasta :) Yasmin termeszetesen ezt sem szereti, ugyhogy o vajas-sos tesztat evett, amibe eloszor veletlenul fokhagymas vajat tettem, amirol nem is tudtam, hogy letezik. De nem volt gaz, a fokhagyma azon kevesek koze tartozik, amit szeret a kisasszony. Desszertnek fagyit ettunk ma is, ki is urult a doboz :)

Vacsi utan megfurdettem Yasmint, majd feloltoztettem. Volt meg egy orank a szinhazig, ugyhogy en megetettem a kutyakat es rendbehoztam a csatateret a konyhaban. 6elott meg egy utolso WC, akkor vettem eszre, hogy a feher gatya, amit alig elotte adtam ra, tele van forrocsoki-pottyokkel, merthogy tv-nezes kozben forrocsokizott a kis termoszabol, es nem igazan nezi, hogy mit hova ont...Szoval gyors csere, aztan ki a kocsihoz, es mar robogtunk is Berttel a szinhazba, drama szakkorre.

Hazafele ketten jottunk Berttel, hat, annyira nem szeretek vele beszelgetni, de szerencsere nem volt kinos csend :) Hazaertem, Seb nekiallt jatszani, en skype-oltam anyaekkal, aztan egyszer kijon, hogy neki most jutott eszebe, hogy van hazija holnapra. Par mondatot kellett mult idobe rakni, osszehoztuk, es jot nevetgeltunk kozben :)  Meg elotte meg akartam gyozni, hogy tusoljon le, de mivel reggel tusolt, es azt mondta, hogy egy nap csak egyszer szokott, nem ment...Ja, es utal tusolni :)

Aztan 8ora lett, megjott Bert, o "vigyazott" Sebre, amig en Pauline-nal elmentem Yasert. Na Pauline-nal sokkal jobban szeretek beszelgetni :D Ja es Bert: mi ugye megcsinaltuk Sebbel a hazit, leellenoriztem meg minden. Aztan Bert kerte Sebet, hogy mutassa meg neki, le akarja ellenorizni. Seb mondta, hogy en mar atneztem es jo. Bert pedig: "A, szoval MAGYARUL jo!" Hat tenyleg nagyon vicces volt :) Ugyhogy persze o is atnezte...kozben Seb mondta neki, hogy megbizik bennem, mert jo vagyok, es meg Mattnel is jobb vagyok :)

Felszedtuk Yasmint, aztan indult a balhe itthon. Yasmin valamelyik reggel megkert, hogy tegyem bele a 20£-osat egy fedo nelkuli dobozba az asztalan, en pedig beletettem. Most nem tudom miert volt szuksege ra este 9kor, de kerdezte, hogy hol van. Mondtam, nem tudom, en csak osszebb pakolom a cuccokat az asztalan, el nem (kiveve a papirdarabokat)....azt Karen szokta, marmint elrakni a dolgokat. Aztan elkezdett kiabalni, hogy annyi az osszes penze, es meg kell talalnia, es biztos en raktam el valahova, csak nem tudom, hogy hova, merthogy tegnap reggel meg itt volt. Megkertem szepen, hogy nyugodjon le, ne kiabaljon, pont ma reggel mondta Karen, amit mondott :) Tiszta szerencse, hogy mar ma este meg is tapasztalhattam :) Aztan Seb is bejott, mondta neki, hogy higgye el nekem, hogy nem raktam el sehova, tok aranyos volt :D Aztan mondtam Yasminnak, hogy valahol tuti ott van a szobajaban, gondolom Karen rakta el valahova, mert nem volt eleg biztonsagos a fedel nelkuli nagy doboz annak a kicsire osszehajtott penznek...Aztan szerencsere lenyugodott, de ezt a kiabalos-siros-valtakozos Yasmint nem szeretem, bar tudom, hogy nem tehet rola szegeny. Es allitolag regen meg rosszabb volt, mert surubben voltak ilyen kirohanasai. Vegul sokszor bocsanatot kert, hogy o csak aggodott, es en vagyok a legjobb, es ne haragudjak ra, amiert kiabalt, es mindent koszon. Meg lefekves utan kikiabalt a szobabol, hogy koszoni, hogy ilyen jo vagyok, es ugye akkor nem haragszom...hat nem, de azert ilyenben meg nem volt reszem. De tudom, hogy ha nem en vagyok itt, akkor Mattek kapjak ezt...

Negyed10 utan aztan szerencsere mindketten elaludtak, Bert is elment. Meg beszeltem egy par szot anyaekkal, aztan megirtam a mai bejegyzest. Nem tudom meddig buliznak...

Ja, es azt nem is irtam tegnap, hogy Thula "megette" a telefontartomat...szep kis mintat keszitett a sarkaba :S De Yasmin adott egyet, hogy hasznaljam azt, tegnapelott kapta Karentol.

Ma este nagyon boldognak kellene lennem, merthogy ugy nez ki, hamarosan lesz sajat laptopom...es azert mar jo regota szeretnek egyet (piros lesz elvileg:). Viszont ez a kis esti incidens lelombozott, bar azert meg mindig nem rossz arany szinte 6 heten belul masodjara rosszul erezni magad :)

Na, ezt meg befejezem, mostmar ugyis mindegy, mikor fekszem le. Karenek fel1kor jottek haza taxival, eleg jokedvuek mindketten. Elmeseltem mi volt, Matt csak annyit mondott, hogy Yasmin nagyon szornyu tud lenni, most a penz, legkozelebb valami mas., ne foglalkozzak vele...es Karen tette el a penzet a nagy penztarcaszeru penztartojaba :) Mondtam, hogy valoszinuleg hamarabb ra kellett volna hagynom, legkozelebb mar jobban fogom kezelni...azt mondta, ha vegul minden rendben volt, akkor jo, ugyes voltam :D

Karen mondta, hogy sok unalmas ember volt, erre Matt: Karen orult noszemely, minden pasival szoba allt, Karen pedig erre azt mondta,  hogy mindenki megdicserte, hogy milyen szep felesege van Mattnek :)  Mikor jottem el, Karen kerdezte, hogy tudnek-e 9 helyett fel8ra jonni. Erre Matt mondta, hogy inkabb hetre, merthogy vonattal mentek delutan Londonba, es a kocsi meg ott van az allomason (mostmar ertem, hogy miert nem a Jaguarral mentek). Aztan Karen mondta, hogy senki sem lesz meg fenn 7kor, eleg lesz a fel8. Erre Matt meg mindig azt mondta, hogy ha azt akarja Karen, hogy elvigye a kocsiert az allomasra, akkor legyen 7. Ez elhangzott kb 5-6szor mindket oldalrol, en mar szinte indulasra keszen voltam, es mondtam, hogy legyen negyed8. Aztan elkezdtek nevetni, mondtak, hogy OK, es megkoszontek :)

Szoval most megyek tusizni, aztan vegre alvas :)

Pihi helyett takaritas Pauline-nal, majd nyugtato uszas es jacuzzizas Yasminnal

2010.02.24. 19:43 - vikiaupair

Reggel 8ra jottem 9 helyett, hogy Pauline-nal is kenyelmesen el tudjam vegezni a dolgomat, igaz reggel meg nem tudtam, hogy mi lesz az :) Ideertem, eleg nagy kupi volt minden szobaban, de a konyha egyaltalan nem volt veszes. Megreggeliztem, megetettem a kutyakat is, kivittem a szemetet, el is vagtam a kezemet valamivel, de ezen mar meg sem lepodok, egyebkent mult heten muffinsutes kozben meg is egettem...

Elpakoltam mindenhol, felporszivoztam. Yasmin kapott uj, hatalmas takarot meg hozza valo hatalmas agynemuhuzatot, ugyhogy kimostam a regi agynemujet es felhuztam az ujat, es tegnap megjott a matrac huzata is, ugyhogy azt is a helyere tettem. Nem tudom hogy csinaltak, de tegnap ugyebar kiuritettem a szennyeskosarat, es mara megint teljesen tele volt...mindegy, en szivesen kimosom, mondjuk egy adag mar kesz is volt, mikor 8kor atertem. Oh, es Karen azert nem volt itthon, mert ma volt a sebesseghatar-batartos fejtagitasa :)

Mikor vegeztem a szokasossal, letakaritottam a szekrenyajtokat a konyhaban, es kozben atjott Pauline egyeztetni, hogy mikor megyek. Mikor ezt is befejeztem, lecsereltem Seb agynemujet is, eleg mocskos volt mar, Shaka kb egesz tegnap ott fekudt vele...Ugyhogy ma ismet nagyuzemi mosas folyt :)

Haromnegyed12 fele mentem at Pauline-hoz, itt is konyhaszekreny-takaritas volt a program, csak neki meg tobb van, mint Kareneknek...Allitolag 5 hete nem volt takaritva, a keze miatt nem birja, de az tuti nem 5 hetes kosz volt rajta, Karen is mondta, hogy latta, hogy mennyire piszkos, es hogy Pauiline azt hiszi, hogy nem olyan veszes, mert mar rossz a szeme. Ezt egyebkent Pauline is mondta, hogy sajnos mar tenyleg nem lat olyan jol, es azt is, hogy en vagyok az elso, aki segit neki a takaritasban, es ez most nagyon fura neki, es ne haragudjak, hogy engem kert meg :) Egesz eddigi eleteben mindent maga csinalt...hat 74 evesen azert mar nem szegyen segitseget kerni szerintem! Csak kivulrol kerte, dehat nemcsak a szekrenyajtok voltak koszosak, hanem a kenyerpirito, vizforralo, mosogep, szaritogep, szemeteskuka, stb...Kerdeztem, hogy neki kb meddig tart megcsinalni, azt mondta kb egy ora...mar ertem miert igy nezett ki :) En majdnem 3 orat toltottem ott, osszesen kb 1 perc megallassal, amig teat iszogattam, tenyleg nagyon alapos voltam. Egyszer bejott - kb a felenel tarthattam - megmutatta a kepeket a magyar vizslairol, kiderult, hogy ketto is volt neki; de szerintem csak azert jott be, mert kivancsi volt, hogy mi tart mar ennyi ideig :) Meg is dicsert tobbszor, hogy hihetetlen tisztara varazsoltam! Mondta meg az elejen, hogy nem muszaj mindet megcsinalnom, ha elfaradtam, nyugodtan menjek, de mondtam, hogy nem gond, birom :D Mondjuk a vegen mar igencsak kopogott a szemem az ehsegtol, regen volt mar 8 ora, meg rossz volt, hogy nagyon meleg volt bent. Vegul pedig sok kedves szo mellett kaptam 25£-ot, ami azert nem rossz ennyi munkaert :D Kerdeztem, hogy nem sok-e (mondjuk nem tudom mennyit szoktak kerni, Gabitol mar kerdeztem pedig, de elfelejtettem), de azt mondta, neki meger ennyit. Megkoszontem, es mondtam neki, hogy ha valamelyik baratnojenek is szuksege lenne segitsegre alkalmankent, szoljon :)

Otthon volt meg Karen mikor atmentem Pauline-ektol, kerdezte, hogy birtam-e a koszos szekrenyajtokkal :) Elmenybeszamolot tartott a vezetesi "tanfolyamrol", azt mondta, hogy sokan voltak es arra jo volt, hogy felelevenitse a dolgokat, amiket mar elfelejtett. Aztan elment a gyerekekert. Mondta, hogy egyek egy banant vagy gyumisalit meg a korai vacsi elott. Kipakoltam a mosogepbol, szaritottam, ultem egy kicsit :) Aztan megjottek a sulibol, Karen pucolt korabban krumplit es fel is rakta foni, en pedig allitolag megint isteni krumplipuret csinaltam belole :) Paprikas csirkere hasonlito valami volt, csak sokkal iztelenebb, de volt hozza tesztasalata is (amit tegnapra vett Karen az omlett melle, csak elfelejtette), ugyhogy eheto volt. Kicsit befaradtam vacsi kozben, es Yasmin mar korabban mondta, hogy menjek majd vele uszni.

Lepakoltam az asztalrol, Karennel megetettuk a kutyakat, hazaugrottam a furdoruhamert, majd csobbantunk egyet Yasminnal. Nem tudom, hogy hany centi lehet a medence legmelyebb pontja, de mar nem ert le a labam, ugyhogy tenyleg lehet benne uszkalni. Megkerdeztem, 30 fokos volt a viz, a pezsgofurdos reszben pedig 36, de melegebbre szoktak allitani. Yasmin amugy tenyleg tok ugyesen uszik, persze, ott kell lenni 5 meteres korzetben, de siman elvan a melyvizben, es szeret is uszni - es nem mellesleg jot is tesz a testenek. Mondtak, hogy azert jo, hogy tudok uszni es nem felek a mely vizben, mert meg nem volt olyan au-pair, akivel magara mertek hagyni Yasmint a vizben. Karen mondta, hogy ne haragudjak, kesobb majd ott mer hagyni bennunket, de most meg inkabb itt marad, az elejen aggodos...aztan megis elment egy idore... :)

Furdes utan bementunk, aztan letusoltunk, hajat mostunk, mindketten. Kozben Karen elment Lisaval talalkozni (akikkel egyebkent majd mennek Alicia Keys koncertre...). Matt feloltoztette Yast, en pedig megszaritottam a hajat. Aztan Mattel beszelgettunk vagy egy orat, mondta, hogy szerinte konnyu csaladnak szamitanak, marminthogy konnyu veluk egyutt elni, en persze helyeseltem :D Aztan beszeltunk a laptoprol, amit ugye otthon szeretnek megvetetni anyaekkal, aztan kikuldetni, de Matt mondta, hogy megkerdez a Dellnel valakit, hogy meg lehet-e ezt oldani egyszerubben es biztonsagosabban, mar hogy magyar billentyuzetes es toltos Dellem legyen. Azt is mondta, hogy a programokkal kapcsolatban is tudna segiteni...Persze az se mindegy, hogy mennyiert mindezt...De mivel nem adtam meg neki az adatokat, a tipust, igy nem fogja megkerdezni, meg szerintem amugy is elfelejtette volna :)

Meg csinaltam Yasnak egy forrocsokit, illetve felig o csinalta, aztan 7 korul eljottem. Meg beszelek anyaekkal gondolom, es megprobalok hamarabb lefekudni, mint szoktam, kivancsi vagyok, menni fog-e :)

Meg mindig nem a szokasos :)

2010.02.23. 23:19 - vikiaupair

Ma reggel hatalmas es igazan kellemes meglepetes ert: mikor beleptem, Yasmin mar kiabalta a konyhabol, hogy "Kesz vagyok!" Nem hittem a szememnek, mikor meglattam, hogy egyenruhaban, reggelire keszen ul a szekeben az asztalnal. Mar reggel 6kor uszkalt apaval a medenceben (ilyenkor le tudja vetni egyedul a pizsijet es fel tudja venni a furdoruhajat, merthogy mar abban ment be felebreszteni Mattet :) Karen mondta, hogy volt ido, mikor szinte minden reggel uszott vele valamelyikuk, jot tesz neki, de mostanaban, miota hideg van, leszoktak rola.

Szoval szerencsere nem volt vele baj, es szegeny Sebbel sem, mert ma meg rosszabbul nezett ki, ugyhogy nem is ment iskolaba, egesz nap tevezett szinte, de azert tanult is vagy 2 orat. Hogy fair legyen Yasminnal szemben, Karen nem engedte neki, hogy Wii-zzen, amig Yasmin haza nem ert a sulibol, es tenyleg angyal, nem is nyavalygott, hogy legyszi anya...

Idoben elkezdhettem a pakolast-takaritast, es mivel nem is volt nagy kupi, gyorsan vegeztem. Aztan jott a fincsi vasalas, nekem is volt egy csomo ruham, meg a tegnapi mosasbol is volt jo sok...Apropo mosas, ma is szinte egesz nap ment a mosogep, de legalabb kiurult a szennyeskosar :) Szoval vasalgattam, kozben hallgattam a reggeli Bumerangot, mindig meghallgatom utolag, ha tehetem, egy kis hazai humor jol jon az angol melle :) Valamikor hazajott Karen a Sainsbury's-bol (meg este elkezdtem egy listat es reggel meg kiegeszitgettuk), megint rengeteg cuccot kaptam: majonez, ubi, banan, joghurt, mandarin, alma, vizkooldo, egy nagy doboz forrocsokipor Yasmin keresere, mirelit mikros kajak (most pont latta Bert, hogy beteszem a melyhutobe, de nem mondta, hogy bocsi, hogy a multkor megettem a legfinomabb kajadat, amit utoljara hagytal :), szinte kesz rizs, hajszarito (Karen buszke volt magara, mert 30£-rol le volt ertekelve 9£-ra), kesztyu (mert mar tenyleg nagyon durva a kezem, sose volt meg ilyen, vagasszeru repedesek vannak a huvelykujjaimon a kormomnel es az osszes ujjkozom nagyon ki van szaradva mindket kezemen...), es ugyanezen okbol valami szuperjo kezkremet is kaptam, ami allitolag mar rendbehozta egy baratnojenek a kezet. Segitettem neki kipakolni, aztan visszatertem a vasalashoz, volt meg egy keves.

Vasalas utan meg beszelgettunk kicsit a konyhaban, es mondta, hogy tegnap beszelt Mattel, es szeretnek, hogy maradjak jovo ev elejeig. Mondtam, hogy koszonom, egyelore ugy gondolom, hogy en is szeretnem. Ismet megegyeztunk, hogy ha mashogy alakulnak a dolgok, es esetleg nem szeretnek tovabb maradni, vagy ok "szeretnek ki belolem", akkor nem kell eroltetni...De hozzatette Karen, hogy toluk meg senki nem ment el igy :) Hat egyelore en is ugy gondolom, hogy hulye lennek... Es mondta, hogy attol meg, hogy a szerzodesben 1het fizetett szabadsag van 6 honap utan, nyugodtan mehetek 2hetre, kifizetnek arra az idore is, megerdemlem! :) Csak mondjam, hogy mikor akarok menni.

Ezzel az oromhirrel keszulodhettem a suliba. Del utan meg is erkezett Gina, a magyar lany Deepcutbol, akinek tobbe-kevesbe utba esek, igy el tudott vinni, ami jo, mert ma is szakadt az eso eppen akkor. Es egyebkent nagyon aranyos lany, o is diploma utan van, nyelvet tanulni jott, mily meglepo :) Oran 5en voltunk, Anna, es a ket olasz lany voltak a tobbiek. Szerintem jo kis ora volt, jobb volt igy, hogy kevesebben voltunk.

Suli utan meg vettunk egy lattet a Starbucksban, aztan elindultunk haza. Volt meg egy kis ideje Ginanak, es Karen pont akkor ert haza, mikor mi, ugyhogy megkerdeztem, hogy feljohet-e meg Gina hozzam, hogy megmutassam neki a "lakasomat". O is azt mondta, hogy az o szobaja kb akkora, mint a furdoszobam... Beszelgettunk meg egy negyedorat, aztan mennie kellett a gyerekekert a suliba.

Karen mar elkezdte a vacsit: sajtos omlett fott kukoricaval es sult krumplival. Yasmin alig evett reggel a muzlibol (kb mindent utal, ami egeszseges, ezt mar lehet, hogy irtam), es az ebedjebol is sokat meghagyott, ezert nagyon ehes volt...es ha nagyon ehes, agressziv lesz, de tenyleg. Elkezdett hisztizni, hogy toastot is ker a tojashoz, aztan Karen mondta, hogy szo se lehet rola...aztan azzal jott, hogy ez nem fair, mert Seb egesz nap itthon volt, biztos azt evett, amit akart...es ehhez hasonlo vitatemak voltak. Karen megint bekuldte a szobajaba, aztan onnan kiabalt, majd megint kijott a szines ceruzaiert, engem is be akart vonni a vitaba, de mondtam, hogy ez az o ugyuk, en inkabb kimaradnek, de azert annyit hozzafuztem megint, hogy nem beszelhet igy Karennel es mar megint o az egyetlen, aki kiabal. Mondta, hogy bocsi...hat, nem tolem kell bocsanatot kernie...aztan Karentol is bocsanatot kert es mar kesz is volt a vacsi, ami azert toast nelkul is lement neki :D

Vacsi kozben mondtam Karennek, hogy juliusban szeretnek hazamenni, akkor lesz a szulinapom, falupori, meg minden, nem hianyozhatok :) Yasmin ijedten megkerdezte, hogy: "De ugye visszajossz?" :D Hat, ha tovabbra is normalis lesz velem...Desszertnek fagyit ettem gyumisalival meg csokiszosszal, adjunk a kaloriaknak! :) Yasmin alig varta, hogy megetessem a kutyakat es elpakoljak, ma ujra vendegul lattam kis hajlekomban, egy orat volt nalam kb. Forrocsokiztunk, beszelgettunk, kerdezett a hazautazasrol, az irasomrol (ok sok betut egy kicsit mashogy tanulnak) beszeltunk a delutanrol, mondtam megint, hogy nem balhezhat egy toast miatt, sok gyerek orulne, ha akarmilyen vacsit kapna, stb. Sokat foglalkozott a Haiti-temaval, ugyhogy mondtam, hogy peldaul rengeteg haiti gyerek valoszinuleg napokig nem evett, barmilyen etelnek orulnek most is, es valoszinuleg sokan a vilagon azt sem tudjak, mi az a toast, szoval ne valogasson, hanem oruljon, hogy minden nap van etel az asztalon. Es meg mondtam par ilyet, kiult a dobbenet az arcara (a toastos resznel is :), mondta, hogy bocsanat, nem akart velem ilyen lenni, mondtam megint, hogy nem velem viselkedett csunyan, hanem az anyukajaval, akivel amugy nagy szerencseje van...Ezutan rajzolni akart, de nem volt lapom (persze mikor visszamentunk hozzajuk, az volt az elso, hogy mondta Karennek, hogy hogy  lehet, hogy eddig nem kaptam lapot toluk, es adott par boritekot is, ha levelet szeretnek irni...tenyleg gondoskodik rolam:). Lap hijan az egyik fuzetembe rajzolt, eloszor engem, aztan az egesz csaladot mellem, de en voltam a legnagyobb :) Pauline-ekat nem, de a kutyakat es a csirkeket odarajzolta, es mindenkinek ott a neve is! Mattnak van haja a kepen, jot rohogtunk aztan! :) Ja, es mivel mar van hajszaritom, rogton meg kellett vizsgalnia, es kerdezte, hogy kiprobalhatja-e, ha majd itt marad...Kerdeztem, hogy ezt hogy erti? Hat, itt akar aludni valamikor, mondjuk jovo hetvegen...Nem tudom lesz-e belole valami, jovo heten biztos nem, esetleg a husveti szunetben!

6 korul aztan visszamentunk hozzajuk, Karen kerdezte, hogy akarok-e egy kis extra penzt keresni...hat persze! Merthogy Pauline mar nem birja a takaritast, es szuksege lenne valakire, de nem mert megkerdezni engem, mert felt, hogy megsertodok esetleg, hogy engem ker meg, de masban meg nem bizna meg. Ugyhogy Karen mondta neki, hogy ne aggodjon, majd o megkerdez. Azon aggodalmaskodik Pauline, hogy az milyen gaz, ha o csak uldogel, en meg takaritok...Hat ameddig nincs mindig az utamban, amit ketlek, es ameddig fizet erte valamennyit, addig ezer orommel vallalom :) Valoszinuleg a szerda lesz a legjobb nap erre, ami a kerdojeles napom, igy tobb idom van a delelotti es a delutani muszakom kozott, foleg, ha 9 helyett 8ra megyek Karenekhoz. Megcsinalom a szokasosat, aztan pluszkent letorolgetem a konyhaszekrenyt kivulrol, majd atmegyek Pauline-hoz, vagy o jon at, es csak megbeszeljuk a reszleteket, nem tudom meg.

Ja, es Yasmin megkert, hogy el tudnek-e megint olyan szepen pakolni a fiokjaban, mint multkor, mert nagyon elvezte, hogy nem ossze-vissza voltak a bugyik-zoknik-sapkak-furdoruhak-kesztyuk-kendok...De keresett egy uszosapkat (amit aztan en talaltam meg Seb fiokjaban tegnap), es teljesen osszeturta...

Letusolt Yasmini, feloltoztettem, majd meg dumaltunk a konyhaban egy kicsit. Mattel neztunk repjegyeket, most meg egesz jo aron tudnek foglalni, azt mondtak, ne aggodjak az idopontok miatt, es amiatt, hogy Luton vagy Gatwick, amelyik olcsobb, valoszinuleg kivisznek majd es ertem is jonnek. Vicces volt, mert mikor Matt nezte a jaratokat, mondta, hogy nem talalja Magyarorszagot. Mondtam, hogy akkor nezze az easy jet honlapjat, mondja, hogy azt nezi...es a varosok kozott kereste Magyarorszagot. Karen elkezdett rohogni, hogy "Es neki van utazasi irodaja". Ugy finoman viccesen en is megkerdeztem, hogy ugyan mit csinal ott egesz nap (gondoltam, hogy nem jaratokat nezeget :), es azt mondta, hogy: "Hogy oszinte legyek, nagyon semmit!"...szep a beismeres :) Es megtudtam, hogy 35 alkalmazottja van, akik kozul egy idoben 25 dolgozik.

Aztan kijott Seb is a konyhaba Karennel, anyu megfesulte a hajat...mindig tiszta ragacs es gubanc, nem igazan szeret fesulkodni :) En is beigertem neki egyet meg mult csutortokre-pentekre, de buszken mondta Seb, hogy "She forgot."="Elfelejtette.", marmint hogy en :) Es tenyleg! :D

Ezutan hazajottem, fel8 lehetett szerintem. Skypeoltam anyusekkal, es irtam ezt a rovidnek egyaltalan nem nevezheto bejegyzest :)

Anna, az osztrak lany irt facebookon, hogy nem megyunk-e hetvegen Londonba muzeumozni (merthogy ingyenesek), meg Ginaval is beszeltuk, hogy valamit csinalni kellene majd, szoval alakul a hetvegem!

Ja, es az aupairinuk-en kaptam egy uzenetet egy nemet lanytol, ma regisztralt, frimley-ben el, es szeretne velem talalkozni. Ugy latszik mindenki szamara vonzo a kulonallo lakreszem, mert ez a lany is azt irta, hogy inkabb eljon o kocsival jovo hetfon, ha nekem jo! Hat egyelore ugy nez ki, hogy igen!

Hat ennyi tortent ma, nagyon jo nap volt! :) Holnap mar elvileg Seb is megy suliba, es minden visszaall a rendes kerekvagasba (egeszen 8-ig, akkor indul Yasmin 3hetes fizioja, 3 hetig nem megy suliba es Karen minden nap Oxfordba hordja majd).

Ujra hetfo...

2010.02.22. 22:58 - vikiaupair

Fel 9re kellett ma jonnom, es hat eleg nagy kupi es kosz fogadott...Kivittem a kukakat, megetettem a kutyakat es segitettem Yasminnak feloltozni, megkerdezte, hogy meg mindig a baratja vagyok-e, es hogy feljohet-e ma is a "lakasomba". Aztan Seb elment kutyat setaltatni Pauline-nal, Yas pedig intezte a Sainsbury's-rendelest, persze szuloi felugyelettel :) Kozben reggeliztunk, kaptam megint fincsi teat, meg pakolasztam ott, ahol eppen nem volt senki. Yasmin figyelmeztette az anyjat, hogy nekem mennyi mindenre van szuksegem: hajszarito, forrocsoki, finomabb szorp, stb... :D Tenyleg a gondomat viseli, ma is mondta, hogy en vagyok eddig a legjobb fej!

11 utan szerencsere elmentek Avatart nezni, ugyhogy vegre tudtam haladni. Szeretem oket, de jobb, ha suliban vannak napkozben :) Konyha, szobak, furdoszoba, felmosas, es persze sima mosas. Mivel mult szerda ota nem mostunk, gondolhatjatok mennyi szennyes gyult ossze...es nekem is volt egy csomo, Karen mondta, hogy nekik mindegy, mossam nyugodtan az enyemet. Ugyhogy en is megtomtem ketszer a mosogepet...

Egyebkent Matt hetvegen kitakaritotta a hutot meg atrendezte a cuccokat benne, ugy, ahogy o szereti, en is kitakaritottam multkor, most szerdan megint esedekes lett volna, de magamtol nem mertem mashogy rendezgetni, mint ahogy volt, es ahogy most benezek, jol tettem...Ugy lattam Karen is tevekenykedett a furdoszobaban, igy, hogy a penteki kis takaritas elmaradt...lattam, hogy ossze van maszatolva a csempe. :) Yasmin pedig delelott kivalogatta a fem vizes kulacsaikat, egy parat kidobtak, ugyhogy annyival kevesebbet kell kerulgetni a fiokban, ha keresek valamit...gondoltam en...reszletek lentebb...

1ora korul vegeztem mindennel, aztan ugy dontottem, hogy pihenes helyett inkabb vasalok egy kicsit, holnapra igy is lesz egy csomo. Kozben skypeoltam Orsival, ugyhogy nem volt unalmas. Miutan ezzel vegeztem, hazaugrottam par tiszta cuccal, nem az osszeset itt szaritom, nem terhelem a szaritogepet, meg ott nalam amugy is gyorsan megszaradnak.

Aztan visszajottem, mert lejart a masik mosasom is, es beraktam a nagy halom szennyesbol egy ujabb adagot. Irkaltam, beszeltem Orsival megint, es vartam, hogy hazajojjenek. Haromnegyed4 korul hivott Yasmin, hogy kapcsoljam be a sutot, 10 perc mulva itthon lesznek, es megint megkerdezte, hogy ameddig Seb teniszezni van, atjohet-e hozzam? :) Ugyhogy vegulis igy is volt 2 ora szabadidom.

Hazaertek, gyors kaja (iztelen teszta daralt hussal es salataval), aztan Karen mar vitte is Sebet. Mi pedig Yasminnal szepen befejeztuk a vacsit, ettunk fagyit, Yasmin kb 3szor annyit, mint en :) Megetettem a kutyakat, elpakoltam magunk utan. Mosogatas kozben egyszercsak meghallottam, hogy Yasmin mondja, hogy: "disgusting", azaz gusztustalan...odaneztem, es azt lattam, hogy a kukaban jart az egyik kezevel, a masikkal befogta az orrat. Kerdezem mit keres, mondja: segitsek neki megtalalni a fem kulacsait. Mondtam neki, hogy szerintem nem veletlenul dobtak ki, van egy csomo azon kivul. Hozzateszem, hogy delutan is egy ujjal jott haza, 5£ert vette a zsebpenzebol. De veletlenul dobta ki oket, regiek, de nagyon szereti oket. Segitettem, mert rossz volt nezni es ugyse kattant volna le a temarol. Aztan elmosta oket a furdoszobaban. Mondta, hogy majd o kesziti elo az esti vizuket is, ertsd: pancsol az asztalon, es mar az oruletbe kerget a kis kulacsokkal, amibol tenyleg sok van! A lenyeg, hogy joval tobbet eloszedett, mint amennyire szukseg lett volna, es minden vizes lett vegul...

Hazaert Karen, en pedig elvittem Yasmint tusolni, megmostam a hajat, megszaritottam, feloltoztettem pizsibe. Aztan megjott Matt, beszelgettunk harmasban, mert Karen kozben elment Sebert. Yasmin megint at akarta onteni a vizet egy masik kulacsba, es egy kicsit emelt hangon mondtam neki Matt fule hallatara, hogy nem, nincs tobb kulacs, eleget szorakozott ma mar a vizzel, ez a 3. kulacs ma este, amibe attoltotte! Aztan Matt is megerositett, mondta, hogy nevetseges, amit csinal, fejezze be mara. Es egy sorry kisereteben abba is hagyta :)

Ja, es kihagytam, de mostam-mostam-mostam, es szaritottam. Telepakoltam a hazat szaradni akaro ruhakkal :) Szegeny mosogepnek egy perc megallasa sem volt ma...es meg van annyi szennyes, hogy holnap is vegig menni fog szerintem.

Oh, es ma szakadt az eso egesz delelott, ugyhogy a furdesbol nem lett semmi, ahogy abbol sem, hogy Yasmin meglatogat, mert holnap suli es mivel keson ertek haza a mozibol, elcsuszott minden.

Ma irtam sms-t Ginanak, a magyar lanynak a sulibol, aki a kozeli Deepcutban lakik. Holnap elvileg del korul jon ertem, es elvisz a suliba, remelem idetalal :)

Kaptam e-mailt Hajnitol, a kozvetito lanytol, hogy van egy farnhami csalad (nem olyan messze innen), akiknek majus 1-jetol lenne szukseguk - Hajni megfogalmazasa szerint - valakire, "aki hasonlo parameterekkel rendelkezik, mint en". Szoval ha valaki ugy erzi, hogy jonne, es ingyenesen, megbizhato kozvetiton keresztul szeretne kijutni, akkor az szoljon nekem, es tovabbitom Hajninak :)

Fel8fele ert veget a muszakom, hazajottem, beszeltem anyaekkal, mar amennyire a net engedte...csomoszor szetkapcsolt. Eleg faradt vagyok, nem igazan aludtam ki magam mostanaban. Holnap mar mennek suliba a gyerkocok, konnyebb lesz.

Ja, es azt elfelejtettem, hogy megsem rendelt Karen a Sainsbury's-bol, mert valamiert az egyik lepesen nem tud tuljutni. Az utobbi harom alkalommal mar ezt jatszotta vele, de aztan valahogy telefonosan megoldodott...hat most nem...es mivel most elszallt a lista is, amit gondosan osszevalogattunk harman, felhuzta magat es azt mondta, hogy soha tobbet...hat azert kivancsi leszek :) Ugyhogy azt mondta, hogy holnap suli utan egyenesen oda megy, en pedig mondtam, hogy az nem biztos, hogy jo, mert igy el fogja felejteni a felet...szerinte pedig tobb, mint a felet... :D Reggel majd irunk egy listat, dehat ket lyukasagyu ha listat ir...kb mintha anyuskammal tennem :)

süti beállítások módosítása