2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

"Ejszakai" biciklizes

2010.02.21. 22:11 - vikiaupair

Azt hiszem negyed11 fele keltunk fel Gabival. Szepen-komotosan rendbeszedtuk magunkat, teazgattunk, muffint ettunk es jot beszelgettunk. Orulok, hogy megismertem, remelem maskor is jon majd! Elvileg igen :)

Egy korul ment el, aztan pakolasztam egy kicsit, netezgettem. Kaptam egy sms-t Annatol, az osztrak lanytol, hogy van-e kedvem moziba menni vagy meginni valamit. Hat hogyne :) Irtam Karennek sms-t, hogy kell-e meg neki a bicikli (begyujtotte az allomasrol es elment biciklizni), de irt, hogy mar vihetem is. Atmentem, kicsit dumalgattunk az esterol, Karen mondta, hogy minden eddigi au-pairjuk ki volt akadva az angol lanyok oltozkodesi szokasain, meg mondtak, hogy kb a legrosszabb helyeken voltunk :S De szerintuk is ki kell probalni tobb helyet, meg kell tapasztalni, hogy hova lehet majd jarni es kivel.

Kertem toluk vilagitast is a bringara, de eloszor nem talaltuk Karennel. Aztan egyszer, mikor rohantam le a lepcson, mert at akartam menni Karenekhez megkerdezni, hogy holnap mikor mennek Camberleybe Avatart nezni (a lany kozben irta, hogy holnap is talalkozhatunk), szoval rohantam le, Matt meg itt "szerelte" eppen a vilagitast a bringara a garazsban...A szivbajt hozta ram :) Mondta, hogy mostmar szuperbiztonsagos vagyok, de mehetek kocsival is, ha akarok :) na persze...biztositas nelkul...

Es azt is mondta tobbszor, hogy latszik, hogy ejszakaztam, es karikasak a szemeim, faradtnak tunok...hat egy kicsit visszakaptam abbol, amit en mondogattam neki mar parszor, mikor rosszul nezett ki :)

Szoval 5kor nekiindultam a nagy utnak, biciklivel. Termeszetesen elkezdett cseperegni az eso, ahogy elindultam, de szerencsere nem durvult el. Persze ahogy odaertem, elallt :) Anna mar vart, ugy volt, hogy beulunk egy kavazoba...de csak ugy volt...mert volt, ami ki se nyitott vasarnap leven, a Starbucks pedig fel6kor zart, ugyhogy vegul egy etterem-barba mentunk, es ittunk egy fincsi koktelt. Kozben eszembe jutott, hogy nem vettem le a villogokat a biciklirol, elrohantam egy percre, de szerencsere meg megvoltak. Nem voltunk sokaig, mindketten faradtak voltunk, negyed8kor indultam haza. Egyelore nagyon szimpi lany, es tok jo volt, hogy tudtam vele angolul beszelni, bar o azert jobban beszel nalam, mar szeptember ota itt van. Bar most azt hiszem en beszeltem tobbet...ha faradt vagyok, sajnos meg tobbet beszelek...Mondta, hogy rosszul erzi magat amiatt, hogy nekem bicikliznem kellett, o meg siman elgyalogolt :) Meg hogy megkerdezi a csaladjat, hogy ha esetleg ott mennenk valahova bulizni, aludhatok-e naluk.

A hazafeleut jo volt, sokkal jobb igy, hogy nincs akkora forgalom, nekem sem kell minden lampanal teljesen megallnom, eleg csak lelassitani. A vegen, a hazhoz kozeledve azert egy kicsit felelmetes volt, eleg ritkas a kozvilagitas...es elotte lattam egy rokat messzirol, szoval orultem, hogy hazaertem.

Megirtam a bejegyzeseimet, skype-oltam, a kepeket majd maskor teszem fel, azt hiszem...Reggel fel9re megyek csak, remelem nem ertettem felre Karent :)

Istenem, ha a szememmel fenykepezni tudnek...

2010.02.20. 21:37 - vikiaupair

Reggel fel8kor keltem, hogy meg be tudjak menni Camberley-be. Takaritottam (8kor ablakpucolas kozben felintegetett Bert:), reggeliztem, majd atmentem Karenekhoz. Kaptam terkepet, hogy hogy jutunk majd haza este/ejjel Guildfordbol. Es elkertem Seb hajszaritojat, mert - bar megvagyok nelkule, ha este mosok hajat - ilyenkor azert kell. Karen mondta is, hogy Yasmin tegnap kifejtette aggodalmat irantam, hogy nem fair, hogy hosszu hajam van es nincs hajszaritom, mert megfazom...meg hogy szerinte tenyleg tul kicsi a tusolom, csereljek ki nekem nagyobbra :) Jot nevettunk, Karen is mondta, hogy vegulis orulhetek, hogy valaki rolam is gondoskodik itt :D Ajanlottak egy jo pubot, megkoszontem, de mondtam, hogy mar elvileg megvan, hogy hova megyunk.

Betekertem Camberleybe, egeszen kezdek hozzaszokni, hogy eloszor jobbra kell neznem, nem is volt semmi gaz, szerencsere az ido is szep napos volt, igy mar igazan kezd megterulni a dioptrias napszemuvegembe fektetett penzem :) Elso utam a bankba vezetett, a no mar nem szeret szerintem :) bevaltottam a csekkemet az automatanal. Kaptam rola bizonylatot, remelem nem lesz gaz. Aztan nezelodtem, vettem egy-ket dolgot: inget ovvel, leggingset, sportos polot, kistaskat. A New Lookban kartyaval akartam fizetni, de nem tudtam, mert meg nem aktivaltam. Annyi mindenre kell itt figyelni, es igy, hogy a kartya joval kesobb jott meg, el is felejtettem. Gondoltam jobb, ha visszamegyek a bankba, minthogy benazzak, ugyhogy visszamentem, megigertem a nonek, hogy legkozelebb mar nem kerek segitseget, ha jovok :) Innen pedig egyenesen hazajottem.
 
Megebedeltem es elkezdtem pakolaszni meg keszulodni. Negyed3kor atmentem Karenekhoz, kiengedtem a kutyakat, majd vissza. 3ra terveztem az indulast, merthogy nagyjabol tudtam az utat, de nem tudtam, hogy bicikllivel mennyi lesz, dehat annyi dolgom volt meg :) Vegul 3 utan 10 perccel sikerult elindulnom a 3:57-es vonatra, es meg fel4 elott odaertem, szoval akar a 34-essel is elmehettem volna. Gondosan lezartam a biciklit, lecsereltem Karen biciklizos kabatjat a sajatomra, es szerettem volna jegyet venni. A "jegyiroda" zarva volt, az automata pedig nem mukodott. Eloszor azt hittuk, hogy csak az 5fontosomat nem akarja elfogadni, egy bacsi fel is valtotta nekem, de aztan az ermeket sem akarta bevenni, sot, a kartyamat sem...Jott harom idos neni, azt mondtak ne aggodjak, majd a kalauztol veszek. Segitettem nekik felvinni a csomagjaikat, es az egyik neni mar akkor mondta a kalauznak (pont annal az ajtonal volt, ahol felszalltunk), hogy nem tudtam jegyet venni, majd ugy kezeljen...Es kaptam is jegyet a vonaton, van ugyanolyan gepuk, mint a jegypenztaraknal. Es ezt meg lehet, hogy itt nem irtam, de itt a retur jegy ugyanannyiba, vagy csak 1-2£-tal kerul tobbe, mint az egyiranyu.
 
Az allomason mar ott volt Gabi, vegre szemelyesen is talalkoztunk :) Ugyanolyan jofej, mint amilyennek eddig gondoltam a blogja es a beszelgetesek alapjan. Elso utunk a Bootsba vezetett, zsepit kellett vennem. Aztan nezelodtunk egy kicsit a boltokban, de en mar nem vettem semmit! :) Beultunk egy forrocsokira/teara a kavezoba, ahol Krisztivel is voltunk multkor. Azutan elsetaltunk a kocsiert a sulihoz, mert ott ingyenes volt a parkolas mar delutan is, majd atjottunk a belvarosba, azert az megis kozelebb van es este mar az is ingyen volt. Vettem ki penzt, elvileg ingyenes, majd meglatjuk. Beultunk egy fura Burger Kingbe, ahol epp lezartak a felso szintet (a wc is ott volt...) alul meg kb 2 asztal meg pult volt, ahol lehetett enni. Es nekunk is zacskoba adtak a kajat, pedig nem ugy kertuk. Es elvileg hajnali fel3ig nyitva vannak...Na mindegy, tudom, hogy nem egeszseges, de szeretem az izet, es neha belefer.
 
Ezutan beultunk a Wetherspoon nevu helyre, ez elvileg egy pub-lanc :) Szerintem egesz jo zene volt az este folyaman, eloszor mindenfele aktualis slager, aztan egy kis retro is, nekem tetszett. Ittunk egy cidert eloszor, izesitett sorfele, finom volt. Aztan megjott Nelli, akivel multkor harmasban talalkoztunk Krisztivel. Vele ittam egy kis cranberry-vodkat, meg meg valami volt benne...bar szerintem alkoholmentesre csinaltak, mert semmit nem lehetett rajta erezni - ennek ellenere ittunk meg egyet. Kozben megerkezett Kriszti es Dori, vele is talalkoztam mar ket hete egy kis idore, es valamikor befutott a Peti nevu fiu is, aki Gabi ismerose. Kriszti meg Dori eltuntek kb egesz estere, egy kicsit furi volt...Nelli  pedig hazament az ejfeles vonattal, nem akart reggel 6ig varni.
 
Es most jon a sokk: amiket ott lattam, azt nem lehet leirni, latni kell. Ezert az a cime a mai bejegyzesemnek, ami...Nagyon durva, hogy az angol lanyoknak ennyire nincs onkritikajuk,  vagy ha az nincs, legalabb egymasnak megmondhatnak, hogy gaz...bar itt semmi nem szamit annak, ugy latom. Megprobalom pontokba szedni:
 
1: a legkoverebb lany is olyan rovid ruhaban(?) volt, hogy kilatszott a bugyija. En komolyan vekonynak ereztem magam...
2: kb 2 lanyt lattam az este folyaman, akik farmerban voltak, szinte mindenkin ilyen rovid felso, ruha volt, harisnya nelkul, csak ugy, a legtobbszor 20 centis sarku szandallal, nyitott nyari cipovel...
3: az utcan sem voltak feloltozve a lanyok, egy szal felsoben rohangaltak, uldogeltek, pedig le volt fagyva a szelvedo, mikor mentunk haza...Es volt peldaul ket lany, akik mezitlab setaltak a fagyos betonon...gondolom a 20 centis sarok megtette hatasat...
4: a legkulonfelebb szinek-formak-stilusok keveredtek, angol viszonylatban szerintem nem lehet rosszul kinezni... Volt egy eleg sonkas lany peldaul, a szivarvany minden szinet viselte a tollas szoknyajan, ami inkabb haloszoba-ruha volt, mert tenyleg kivolt a feneke...Es meg sok-sok meghokkento dolgot lattam, de tenyleg nem tudom visszaadni a latvanyt. Masodjara mar biztos nem fogok ennyire meglepodni, most is tudtam, hogy fogok furakat latni, de ez tultett minden varakozason...
 
Ejfel utan gondoltuk atmegyunk mashova. Gabi es en nem ismertunk egy helyet sem, Kriszti igen, am a vegen egy - Peti altal mar ismert - helyre mentunk, mondjuk nem szombatonkent jar oda. Kb 5 perc setara volt, jo sokat alltunk sorban, es kiderult, hogy 8.50£ a belepo...hat, bementunk...eloszor es utoljara mentem ide bulizni szombaton, a ruhatar is 1.60£ volt, szoval ennyiert mar kotelezo volt a jokedv. Jo, tudom, hogy ez Anglia, a magyar arakhoz kepest melyebben a zsebedbe kell nyulni, ha bulizni akarsz...Egyebkent mikor odaertunk, tok jo zene volt, de aztan atment ilyen szoveg nelkuli tuc-tucbe, es en azt mar nem szeretem, es Gabi sem :) Kesobb meg volt egy par jo szam elvetve a tobbi kozott, de osszessegeben nem volt nagy elmeny. Ja, es az, hogy tomegnyomor es heringbuli, nem kifejezes (tudom, ezert nem kell ilyen messze jonni, otthon is vannak ilyenek :). Kriszti es Dori itt is fokent kulon utakon jartak, mi meg harmasban lotyogtunk, ragadtunk a padlohoz es rugdostuk a foldon levo poharakat es uvegeket.
 
Azt hiszem 2utan ereztuk ugy, hogy eljott az ido...a ruhatarnal szerencsere nem voltak meg sokan, de nekem eleg sokat kellett varnom a cuccomra, mert a csaj nem talalta...meg az jo moka lett volna, ha eltunik a kabatom, a kardiganom es a salam. Nagyon hideg volt, es meg utban a kocsihoz is lattunk lanyokat kabat es cipo! nelkul setalgatni a jeghideg betonon...es egyebkent tenyleg nagyon fagyos volt az ido, tiszta jeg volt a szelvedo...Hazavittuk, illetve Gabi hazavitte Wokingba a fiut, aztan onnan nagy nehezen sikerult kikeverednunk, utfelujitasok, lezarasok miatt. Hazaertunk, letusoltunk es fel5kor lefekudtunk.
 
A mai este osszessegeben nem volt rossz, de jo sem...Majd legkozelebb :)

Tengerpart - gyonyoru ido

2010.02.19. 22:19 - vikiaupair

Tegnap este meg megneztuk Karennel a Grace klinikat, ha mar mindkettonknek az az egyik kedvence :) ...elnyultunk a kanapen, teaztunk. Utana gondoltam letusolok, Karen adott elotte nehany instrukciot a furdoszoba hasznalatahoz, mert nem igazan minden ugy van a hazban, ahogy ok szeretnek...mindjart erteni fogjatok :)

A nyaralot tavaly nyaron vettek es novemberre lettek kesz az atalakitasokkal, ugyhogy meg nekik is ujdonsag. Az a szoba, ahol en aludtam, volt a konyha, a furdoszobat is teljesen ujracsinaltak es hozzaepitettek jo sokat, tobbek kozott a telikertet is. A furdo Yasmin miatt ugyebar - a lehetosegekhez kepest - tagas, es nincs zuhanykabin es egyeb akadalyok...Lejtosre kertek a padlot, hogy a viz le tudjon folyni, namarmost nem lejtosre csinaltak, ugyhogy van egy specko muanyag-gumi cucc, amivel azt bele kell terelni a lefolyoba. Ezenkivul nem mukodik a furdoszobai radiator, ami egyben a torulkozotarto is, sosem mukodott, Karen szerint a falban rontottak el valamit. Van, hogy eloszor nem akar folyni a viz, ha tusolni akarsz; ilyenkor meg kell nyitni a mosdonal a csapot, es utana jon. Karen mondta, hogy ne kerdezzem miert van igy, o se tudja :) Az o furdoszobajukban pedig egyaltalan nem folyik a viz a tusoloban...Ezenkivul at akar valtani a kartyas villany-elofizetesrol havidijasra - nem tudom szebben irni, egy telefonkartyahoz tudnam hasonlitani, sok helyen meg ugy van, hogy annyi aramot fogyaszthatsz, amennyi penz van a kartyadon...Es ezt akarja "normalisra" valtani. Szoval tegnap vartuk a mesterembert, aki ezt megcsinalja, es kiderult, hogy ma helyett tegnap volt; teljesen Karen hibaja, azt hitte, hogy ma van 18. :) Tegnap este egyebkent nem volt meleg viz, pedig elvileg soha-el-nem-fogyonak kellene lennie, ugyhogy ezt is megnezeti majd :) A konyhaszekreny egyik fiokja nem volt rendesen becsavarozva, allitolag mindig ujra kijon...hat en ugy becsavaroztam, hogy lehet, hogy sose jon ki :) Ezenkivul tegnap felraktunk Karennel ket kepet a falra, hat...Mattnek lesz egy-ket szava a pontossagrol, ha meglatja :D

Meg tettem-vettem, beallitottuk a kis villanyradiator idozitojet a szobamban (tok jo, nem is lattam meg ilyet, beallitottuk, hogy ejszaka minden masodik-harmadik oraban futson), aztan ejfelkor lefekudtem es rogton el is aludtam.

Karen mondta, hogy ne keljek koran, o se fog, de azert negyed8 fele felkeltem, Seb mar nagyban tv-zett a nappaliban, Yas pedig Karen agyaban fekudt Karennel :) Letusoltam meleg vizben, hajat mostam, elpakolasztam a cuccaimat. Karen elvitte Thulat egy hosszu setara, en pedig a gyerkocokkel maradtam, feloltoztettem Yasmint, megreggeliztettem oket es persze magamat is. Karen is hazaert, o is elkeszitette magat a kovetkezo setara. En kozben megtisztitottam a maradek ablakot, es csak hogy hu legyek magamhoz: osszetortem egy kis kepkeretnek az uvegjet, szerencsere "csak" egy ikeas kep volt, karorakat abrazolt, es vegulis keret nelkul is jol mutat :) Csodalkoztam volna, ha nem okozok valami kart ott is...pedig tenyleg vigyaztam!

Fel11 korul elindultunk setalni, annyira, de annyira szep idoben...csak egy pulcsi meg egy kardigan volt rajtam, es meg igy is melegem volt! Rengetegen voltak a parton, a legtobben kutyaval. Setalgattunk, fenykepezgettem (Karen mondta, hogy rola csak jo fenykepeket mutogassak:)...A partnak volt egy resze, ahol volt egy meredek gazos-novenyes "fal", fent mar az ut volt. Seb felmaszott, mondta, hogy menjek en is, mert gyonyoru a kilatas, jo kepeket csinalhatok onnan...hat...mar felfele is gondolkodtam, hogy ugyan hogy fogok innen lejonni, eszembe is jutott valamelyik altalanos iskolas osztalykirandulas, amikor valahonnan lefele jovet csuszkaltunk a sarban...na most ez pont olyan volt, de Seb is ugyanigy jart :) o ment elol, megcsuszott, aztan en is megcsusztam, es kozben elkattant a gep: igazan visszaadja a testhelyzetemet, amint a mellekelt abra mutatja :) sikerult is megkarcolnom a jobb kezemet valami gazzal es osszesaraznom magam...a lenyeg, hogy jot rohogtunk! :D

A csuszkalas utan ki-ki fagyizott/forrocsokizott/chipsezett...en fagyiztam, hat felejtheto volt. Yasminnal bementunk a boltba ismet, kaptak 5-5£-ot. Ugy viselkedett, mint egy kis zizi, nem valaszolt, mikor kerdeztem, csak razta a fejet, mint egy nem normalis...mondtam neki, hogy ugy latom nincs szuksege semmire, ugyhogy akkor akar mehetunk is, ja, meg azt is, hogy ugy viselkedik, mint egy idiota, jobb szo nem jutott eszembe...Aztan erdekes modon rogton el tudta mondani, hogy szines ceruzat szeretne :)

Hazaertunk fel1 fele, onnantol csak pakolasztunk, eloszor ossze, aztan ki a kocsiba. Pont vegeztunk mindennel, mikor megjelent egy be-nem-all-a-szaja tipusu pasi meg a felesege, Mattnek az ismerosei. Nem lattak meg a nyaralot az atepites ota, ugyhogy megneztek mindent. Nagy nehezen elmentek, Karen betuszkolta Thulat a kocsiba, mar Seb is vele volt, en szenvedtem Yassal a wc-n, mikor megjott a kerites-keszito bacsi. Ez meg plusz 10 percet jelentett...

Ahogy elindultunk, kozoltek hatulrol, hogy ehesek, es nem birjak ki hazaig. Beugrottunk a Kfc-be, illetve csak odagurultunk, kaptunk csibeburgert meg sult krumplit. Seb megint filmet nezett, Yas pedig felig-meddig nezte, a masik feleben meg hallgatozott, hogy mirol beszelunk Karennel, es neha bele is szolt.

Karen most csomot beszelt a csaladjarol, a gyerekkorarol. Mondta, hogy karacsonykor el akar menni hozzajuk Del-Afrikaba, meg csak egyszer voltak, amikor a gyerekek 2 meg 3 evesek voltak...es hogy nagyon draga, ezert jott inkabb az utobbi evekben hol az anyja, hol az apja, hol a novere, igy azert nem kell 4 repjegyet venni...de azert szeretne, hogy Sebek lassak oket a sajat kornyezetukben is :) Yasmin mondta, hogy miert nem megyek en is veluk? :) Ennek apropojan megkerdeztem Karent, hogy mi a szokas, mikor dontjuk el, hogy maradok-e juniusnal-juliusnal tovabb, mert gondolom nem junius elejen. Mondta, hogy meg par het, de szerinte igen, mert meg van elegedve velem, es Yasmin is szeret. Es azt is mondta, hogy nehezebb dolgom van, mint eddig barmelyik au-pairnek, mert ahogy nonek, egyre nehezebb veluk banni...Yasmin aranyos volt, nem ertette, hogy miert kell errol megallapodni, miert nem maradhatok nagyon-nagyon sokaig, mondtam, hogy ez most meg egy hosszu probaido-fele, mint egy igazi munkahelyen :) Es megallapodtunk, hogy borzaszto gyorsan eltelt ez az ot het... Yasmin azert mondta, hogy o nagyon szeretne, ha nem csak nyarig maradnek, ugye maradok? Mondtam attol fugg, hogy viselkedik :) (Meg persze Karentol es tolem!) Egyebkent meseltek megint korabbi au-pairekrol, mert Karen kerdezte, hogy kesobb mit szeretnek, melyik orszagban szeretnek elni...Az egyik lany allitolag, azt hiszem lengyel volt, vagy cseh, 9 honapig volt itt, es soha nem ment sehova. Nem ismerkedett emberekkel, az egesz hetveget a lakasban toltotte, filmet nezett es tanult (itt kezdett el kint spanyolul tanulni). Karen mondta, hogy a munkajaval nem volt gond, tole maradhatott volna, de azert nem akarta, mert mar buntudata volt, hogy "rabsagban tart" egy 22 eves lanyt, meg ha a sajat dontese is volt, hogy nem jar el sehova.

Karen megkert, hogy 2 het mulva szombatra ne csinaljak programot, ha lehet, mert mennek Londonba Dave-vel es Lisaval, megnezik A nyomorultakat, majd beulnek az egyik legpuccosabb etterembe, ahol meg egyikuk sem volt. Remelem jol ertettem, hogy kulon fizet erte, ugy ertem a heti penzemen felul. Sokat meselt a barati tarsasagukrol is, egyebkent: ki merre alakult az elmult evekben, ki kivel miert es miert nem...

Hazaerve Mattet pizsiben talaltuk, enyhen kikeszitette a tegnap este. Mint kiderult, 11tol ittak kb mindenfelet, es este fel11kor ertek haza Berttel. Hat, ahogy elsorolta...kerdeztem, hogy ment-e ma dolgozni, es allitolag 2 targyalasa is volt, biztos jo benyomast keltett :) Mondtam, hogy azert latszik rajta, hogy megviselte a tegnapi nap...

Karen es en is elfaradtunk azert hetvegere, Karen allitolag kihajtott egy busz ele, mikor elugrott a kisboltba most este...es mindketten felrebeszelunk, na jo, en amugy is nyilvan sokmindent rosszul mondok meg, de ma este mar olyan szavakat mondtam felre, amiket mar jol hasznalok amugy :) Yasmin is mondta, hogy valami nincs rendben velunk...mondtam viccesen, hogy ez az egyhetes szunet eredmenye...Karen csak helyeselt :)

Ja, es mivel Yasnak megigertem mar korabban, miutan hazaertunk, feljott hozzam. Azt hiszem 3.napja nyuzott mar ezzel. Most nem volt olyan jeghideg, mint vasarnap, mikor Anitaektol hazaertem, mert a furdoszobai melegitomet bekapcsolva hagytam, a furdoszobaajtot pedig nyitva...Amugy eddig egyszer volt itt, 2eve, mikor egy szloven lanyuk volt. Hozott forrocsokiport, hogy tudjunk inni, es a maradekot nekem is adta. Mindent alaposan megnezett, kiforgatott, ami jol is jott, mert igy rajottem, hogy amirol azt hittem, hogy kis paplanka, az valojaban egy hatalmas feher agynemuhuzat :) Es holnap itt alszik Gabi, ugyhogy gondban lettem volna...Itt volt vagy haromnegyed oraig, aztan hazavittem. Kaptam paplant, laptopot, csomo kenyeret, narancslevet, muffint, tejet, es perntek leven csekket is. Pedig mondtam, hogy csak tejet kerek, kenyerem is van...Yasmin meg szeretett volna furdeni velem a medenceben (de majd hetfon), aztan szerette volna, ha veluk vacsizok, de 1. gondolom Karen is szeretne mar a csaladdal tolteni az estet, 2. nekem is jo volt mar azert eljonni toluk :)

Hazartem, ettem (megkaptam a currys csirke fincsi maradekat:), neteztem, beszeltem egy csomot anyaval skype-on, meg aztan Gabival is, utoljara letisztaztunk mindent a holnappal kapcsolatban, mar nagyon varom! :) Vicces volt, mert o is elegge elfaradt a hetvegere,  es neki nehezebb dolga van, a 4gyerek melle sokszor kap egy otodiket is szegeny, az anyat...mindenesetre jo kis tarsalgast folytattunk :D

Szokas szerint jol elszaladt megint az ido. Reggel be szeretnek tekerni Camberleybe, ha nem lesz rossz ido. Delutan pedig irany North Camp, szinten biciklivel, aztan onnan vonattal Guildford, es eletem elso igazi angol pubozasa.

Ja, es a kepeket valoszinuleg csak vasarnap rakom fel, mar keso van, holnap pedig nem valoszinu, hogy lesz idom. Addig be kell ernetek ezzel az egy keppel :)

Mudeford

2010.02.18. 22:41 - vikiaupair

Ma reggel fel8ra mentem, mert Karen vitte Mattet munkaba. Matt aztan ment apaval meg a tesoival ebedelni Londonba, aztan este megtudtuk, hogy pubrol pubra jartak...szegeny Pauline... :)

8helyett haromnegyed9 elott sikerult is elindulnunk, es 10 utan meg is erkeztunk Mudefordba, a tengerpartra. A kocsiban Seb filmet nezett a lehajthato kepernyon, a hangot a hozza tartozo fulhallgatoval hallgatta, amit nem kell bedugni sehova, most nem jut eszembe hogy hivjak ezt :) Yasmin is zenet hallgatott az iPhonejarol, mi pedig beszelgettunk Karennel. Az ut vegen egy New Forest nevu teruleten jottunk at, ahol teljesen szabadon elnek a lovak, ponik, tehenek. Es tenyleg, ketszer is meg kellett allni, mert tobb tehen is volt az uton, de nem am tarka-barkak, mint otthon :)

Ideertunk a nyaraloba, nekem nagyon tetszik: 3kisebb szoba, 2 furdoszoba, modern konyha, nappali es egy teljesen uveges telikert. Es mellesleg meg lehetett fagyni, mikor ideertunk...de bekapcsoltuk a futest, elmentunk, es mire visszaertunk, egeszen kellemes homerseklet volt. A partra mentunk, en toltam Yast, Thula huzta Karent (igen, az egyik kutyat is hoztuk:), Seb pedig csak ugy jott. Egyebkent eleg rossz ido volt meg ekkor, de azert szep volt a part :) Bementunk egy kavezo-szerusegbe, hogy megreggelizzunk-ebedeljunk. Bacont, sausagest es egy tukortojast kaptam forrocsokival, de nem tudtam megenni :) Elotte is es utana is bementunk Yassal egy boltba ott a parton, de termeszetesen nem vett semmit :) Aztan hazajottem vele, Karenek pedig egy kicsit meg setaltattak Thulat.

Itthon elkezdtunk takaritani Karennel: furdoszoba, portorles es ablaktorles egy resze. Na meg a konyhabutor...azzal megkuzdottem, nem akart szep maszatmentes fenyes lenni!!! Kozben kaptam egy sort, Karen mondta, hogy itt az ideje, hogy megkostoljam a barna sort, es egesz finom volt :) Ezutan Karen elment Yassal a Sainsbury'sbe, en pedig play station-oztem Sebbel: valami haborus oldoklos jatekot jatszottunk, es bar nehany jatszmat megnyertem, a vegen mindig o nyert...azert mondtam, hogy szerintem nem kellene ilyenekkel jatszania, inkabb autoversenyezzen vagy valami...es mondta, hogy tudja, de mindenki ilyenekkel jatszik...Aztan jatszottunk mas jatekokkal is, nem csak a PS-sel...

Hazaertek, persze Karen elfelejtett egy par dolgot (pedig meg ra is kerdeztem hogy viszi-e a listat), ugyhogy volt meg egy kore a kisboltban. En addig felszeleteltem a husit a rantott husinak. Aztan nevetgeltunk, beszelgettunk, Yasminnal paniroztunk, sutottunk es vacsiztunk. A gyerkocok csak nagy nehezen aludtak el fel9fele, mindig rohogtek valamin, na meg Yasmin ketszer hivott be, hogy adjak neki jo ejt puszit :) es holnap reggel forrocsokizni szeretne velem...Amugy nagyon aranyos volt ma, leszamitva, hogy neha mar az agyamra ment, mikor haladtam volna, es mindig kert valamit...Irt facebookon delutan, hogy remeli, hogy jol vagyok, hamarosan talalkozunk (kb max fel perc volt, amig nem lattuk egymast akkortajt :), es hogy szeret :D Ezenkivul parszor megkerdezte, hogy jol erzem-e magam, nincs-e szuksegem egy kis pihenesre, merthogy ma nem voltam nelkuluk, es ha akarok, nyugodtan vonuljak el egy kicsit.

Meg volt ma sok aprosag, kevesbe aprosag, de nem tudok mindent leirni...A lenyeg, hogy egy percig sem unatkoztam, es jol telt a nap.

Karen amugy emlitette, hogy meg egyszer felhivta a biztositot, ez az azt hiszem 275£ csak fel evre szol, es nem tudja, hogy befektessen-e, hanyszor lenne ra szukseg, hogy en menjek a gyerekekert, vagy Sebert teniszre, vagy barmi...Az anyja allitolag azt mondta, hogy fizesse ki, sokkal jobb lesz. Mondtam, hogy csak tole fugg, ha szeretne, vezetek, ha nem nem :)

Beszeltem anyaekkal skype-on, 10tol Grace klinikat nezunk Karennel, neki is ez a kedvence :)

Plazazas

2010.02.17. 23:16 - vikiaupair

Ma reggelre kisutott a nap, es szerencsere egesz nap gyonyoru ido volt, eleg nagy a kontraszt a tegnapi idojarashoz kepest, de ennek mi csak orulunk. Aminek nem orultem, hogy reggel nagyon rosszul ereztem magam, bar csak 9re kellett mennem. Yasmin rogton meg is jegyezte, ahogy beleptem az ajton, hogy eleg rosszul nezek ki, sapadt vagyok...Megreggeliztunk, aztan elpakolasztam es felporszivoztam. Karen csinalt nekem atom mezes-citromos teat, aranyos volt. Aztan ugy volt, hogy mivel holnap elmegyunk, megcsinalom a holnapi portorles egy reszet, de Karen mondta, hogy inkabb menjek es pihenjek fel1ig, kell az energia a plazazashoz, ugyhogy 11kor el is jottem.

Fel1re osszeszedtem magam, 1utan valamikor sikerult is elindulnunk. Eloszor kidobtuk Sebet Matt irodajanal, o vitte kesobb teniszre. A kocsiban egyebkent volt nagy veszekedes, Karen jol kiosztotta oket az illemrol, hosszu... Elso utunk a bankba vezetett Yasmin nagy oromere :) Mondtam, hogy bocsi, hulye voltam, es egyszerubbnek lattam bejonni es szemelyesen elintezni, mint telefonalgatni. Nagyon rendesek voltak, ugyhogy mostmar be tudok lepni :)

A bank utan beultunk a Costaba, a kavezoba. Yasmin allitolag mindig itt akar enni: paninit ettunk es kolat, illetve vanilla lattet ittunk. Sietnem kellett az evessel, Yas mar be volt sozva...Elorebocsatottak, hogy Yas az a tipus, aki mindent megnez, de semmit nem vesz.  Es ezt lattam is multkor a Marks&Spencerben...Eloszor egy papir-iroszerbe kellett mennunk, ahol vettem akcios fuzetet, Yas persze semmit :) Aztan bementunk a New Lookba, mert van 12£-os vasarlasi utalvanya, de nem talalt semmit. Ezutan mondtam, hogy menjunk a Primarkba, mert meg akartam nezni a dupla-furdoruhat, amit multkor majdnem megvettem. Felprobaltam, meg talaltam egy masikat is, ugyhogy most van 3 furdoruham, az egyik ugyebar a dupla, 2 kombinalhato...Annyi penzert, amennyiert otthon egyet sem kapok... Yasmin vart ram egy kicsit, amig probaltam, allitolag eveket :D De mivel csodak csodajara o is vett egy turcsit, jol birta! Ezutan bementunk meg par boltba, a New Lookba is meg egyszer, a semmiert :) Vegul a Bhs nevu boltban vett egy 3reszes furdoruhat, kb a tizediket, es mar ott is volt ertunk Karen. Hazafele Yasmin gyozkodott, hogy usszak ma vele, de tenyleg nem akarok lebetegedni hetvegere, ugyhogy megbeszeltuk, hogy majd jovo heten. Mikor hazaertunk, Yas megint rakiabalt valamiert Karenre, aztan mondtam neki, mikor Karen is ott volt, hogy o mondja mindig az anyjanak, hogy ne kiabaljon, kozben meg o az, aki sokszor kiabal...es Karen is helyeselt, Yas pedig mondta, hogy igazam van, bocs...

Hazaertunk, Matt mar nagyban fozott, kellemes curry-illat lengte be a hazat...Megfurdettem Yast, megmostam a hajat, feloltoztettem, hajat szaritottunk, aztan megerkezett Matt batyja, Grant. Kedves pasinak tunt, de nem maradt sokaig, ment Pauline-ekhoz vacsizni, es itt is alszik, mert holnap apa es 3 fia mennek valahova este.

Megetettem a kutyakat, onnantol kb semmi dolgom nem volt, csak jol erezni magam. 7korul befutott Anna, a vendeg, aki 2,5 eves koratol ismeri Yasmint, fizios no, nemet, de mar sok-sok eve itt el. Nagyon jo fej, laza no, atgyurta a csaladot, ugyhogy csak fel9kor vacsiztunk: fincsi currys csirket ettunk salataval, chillivel, kenyerszeruseggel. Nekem nagyon izlett. Gyuras kozben beszelgettunk, es elkezdtunk szavakat irni az egyik kis fuzetembe, amit azert vettem, hogy felirjam bele a szamomra uj kifejezeseket, mert sajna ugy nez ki, hogy keptelen vagyok mindent megjegyezni. Csomo dologra rakerdezek, hogy akkor pontosan mit jelent, hogy irjak, ha olyan, es akkor is elfelejtem....szoval fel kell irnom, nincs mese :) es Seb elkezdett tesztelni, hogy hogy tudok betuzni, de ra kellett jonnie, hogy jobb vagyok benne, mint o :) Aztan meg kellett mutatnom az ugrokotel-tudomanyomat...hat, maradjunk annyiban, hogy nekem tul rovid volt a kotel...egyebkent nem voltam olyan rossz, meg keresztezni is tudtam :) Es meg kaja elott elkezdtem kartyazni Sebbel, jo hosszu jatszma volt, es le is gyozott...nagyon buszke volt magara.

Mar keso volt, Yasmin mar majdnem aludt az asztalnal, ugyhogy atoltoztettem es lefektettem. Mindenkeppen meg akarja nezni a "lakasomat", kb otszor megkerdezte, hogy penteken biztosan feljohet-e? :) Es azt is mondta, hogy inkabb rantott husit csinaljak holnap a nyaraloban, hat majd meglatjuk. Ezutan elpakolasztunk a konyhaban Karennel, majd fel11kor hazajottem. Ez is egy hosszu nap volt, de nagyon elveztem :) Vacsi elott kaptam egy kis vodka-afonyat lime-mal, finom volt. Rajottem, hogy eddig mindig epret irtam, de ma eszrevettem, hogy afonya, nem is eper...Na mindegy, a szine meg az ize alapjan...

Ma egyebkent hivott Anna, az osztrak lany moziba, termeszetesen holnap. Emlitettem neki a szombatot, de valoszinuleg Londonban lesz, a holland lany, Esmee pedig hazautazik Hollandiaba, szoval en nem biztos, hogy tudok embereket szerezni, gyarapitani a tarsasagot.

Ma nem tudtam az otthoniakkal beszelni skypeon, es lehet, hogy holnap sem fogok tudni, meg nem tudom. Fel8ra megyek, mert Karen viszi Mattet dolgozni, es addig en leszek az angyalokkal. 8ra tervezi az indulast, de igazan meglepodnek, ha fel9 vagy 9 elott elindulnank :)

Pancake-day

2010.02.16. 22:15 - vikiaupair

Tegnap este raktam fel kepeket a hetvegerol: www.picasaweb.google.com/nemethviki13

Eloljaroban annyit, hogy egesz nap szakadt az eso, ilyen talan meg nem is volt ittletem alatt...de sajna biztos, hogy lesz meg...

8kor indult a napom, mar vart az ehes gyereksereg, es megkezdodott a palacsintagyartas. Feltem, hogy majd szetszakad, vagy valami gond lesz a tesztaval vagy a serpenyovel, de nem volt semmi szerencsere, igazan szep palacsintakat sutottem. Es nagyon izlett nekik!! Dicsergettek rendesen, megkoszontek ezerszer, be is vagtak fejenkent 5ot, Seb csak 2t, mert nem nagyon volt etvagya szegenynek, lazas volt. A lanyok viszont meg ettek volna, de Karen mondta, hogy mostmar eleg lesz :) Aztan mi is ettunk Karennel 2-2-t, az utolso pedig Jessicae lett. Citrommal es cukorral, vagy mezzel eszik, na meg csokiontettel. Furan neztek ram, mikor lekvarral ettem, Karen pedig fahejjal :) Yasmin mondta, hogy csinaljak este vagy delutan is, merthogy nagyon finom, Lisa lanyai pedig azt mondtak, hogy olyan finomakat csinaltam, hogy fozhetnek egy tv-musorban is :) erre Yasmin: "En megmondtam, hogy nagyon finomakat tud!" :) Szoval jol sult el a Pancake-day!! :D

Elpakoltam a konyhaban, elinditottam egy mosast, aztan megjott Lisa a lanyokert. Mar azzal nyitott, hogy elkerte a palacsinta receptjet, de mivel csak ugy talalomra tettem bele a hozzavalokat, pontosan nem tudtam neki megmondani, mi mennyi. Azon nagyon csodalkoztak egyebkent, hogy asvanyvizet is tettem a tesztajaba.

Aztan elkezdtem vasalni, mert felesleges lett volna meg elpakolni a szobakban  es felporszivozni...a gyerekek meg jatszottak, festegettek a kormuket, sminkeltek, stb. Ugyhogy bevonultam Karenek szobajaba vasalni, ott legalabb nyugtom volt, amig Yasmint nem kellett elvinnem wc-re. Mondtam neki, hogy tenyleg haladjunk, mert nezzen csak szet, hogy mennyi dolgom van. Erre: "De azert ugye meg szeretsz?" :)

Fel11 fele elmentek Lisaek, am melegvaltasban mar meg is erkezett Jamie, az unokateso. Mondjuk nem volt vele semmi baj, bementek Seb szobajaba. Szerencsere Karen is sokat pakolaszott, megetette a kutyakat, stb, azert nem varja el, hogy mindent en csinaljak. Felporszivoztam mindenhol, aztan 10 percre "hazaugrottam", bekapcsoltam a futest es atoltoztem, aztan visszamentem, mert varnom kellett az epiteszt, aki Berttel felmeri a dolgokat. Allitolag azert nem eleg Bert ilyenkor (Matt aggodott), mert elfelejti a kutyakat, es nem akartak Karenek, hogy Thula rogton letamadja szegeny pasit, mikor bejon; es/vagy elfelejti bezarni a kaput, es akkor szetszelednek a kutyuk... Vegul aztan kenytelen volt egyedul megoldani, mert en egykor eljottem, jott a finn lany :) Elotte azert persze felhivtam Karent, hogy mi legyen!

Tiina, a finn lany eloszor masfele ment, felhivott, aztan szerencsere idetalalt :) Nagyon irigykedett a kis "lakasomra", neki csak egy kis szobaja van. Fel4ig volt, mert mennie kellett vacsorat fozni. Szerintem tok jot beszelgettunk, amolyan ismerkedos elso talalkozas volt :) Hozott kis cadburrys csokipalcikakat, nagyon finom volt! Es persze teaztunk. Szerintem kolcsonos volt a szimpatia. Hivtam, hogy jojjon velunk hetvegen Guildfordba, de holnap jon 2 baratnoje Finnorszagbol es hetvegen Londonba akarnak menni. Szoval a lenyeg, hogy nagyon orulok, hogy vegre van valaki itt a kornyeken is, akivel ossze lehet ulni dumalni.

Karen mondta, hogy 4 orara menjek vissza, valamennyivel elotte at is ertem. A tobbseg epp indult novenyeket venni Matt irodajaba, mi pedig Karennel nekikezdtunk a vacsinak, es mostam a sajat ruhaimbol egy keveset. Megpucoltunk egy csomo petrezselymet, repat meg krumplit. Megfozte oket, aztan baranybordakkal egyutt (azon sem volt semmi fuszer, meg so sem) a tepsibe tette. Tok jot beszelgettunk, nevetgeltunk, ot is sokszor cserben hagyja az agya, mint engem :) pl. most is mondja, hogy majd hatan vacsizunk; kerdezem, hogy ki a hatodik? vendegunk lesz?; mondja, hogy hat Matt is velunk eszik ma meg o is; mondom az OK, de ki a hatodik?; hat Matt; mondom, hogy ertem, de az meg mindig csak ot... :D

Egyszercsak hazaertek, Karen kocsija ugy nezett ki, mint egy dzsungel :) Yasmin kerdezte, mikor toltam be a kocsitol, hogy nem csinalnek-e megis palacsintat meg ma este? A vacsi meg nem volt kesz, ugyhogy Seb kivetelevel mindenki a konyhaban volt, es beszelgettunk. Megtudtam, hogy Mattnek a ket batyja mellett van egy orokbefogadott balhes huga, akinek kiskoratol kezdve nehezsegei voltak, nem teljesen szazas. Bonyolult es hosszu a tortenet, a lenyeg, hogy a nonek van 3 gyereke 3 kulonbozo apatol, most a harmadik gyerek apjaval el, de ma volt az utolso nap, hogy lathatta a gyerekeit, mert elvettek tole. Matt kb evente egyszer talalkozik vele, csutortokon egyutt ebedelnek. Es egyebkent elvileg holnap talalkozni fogok Matt masik batyjaval, ha mar a tesoinal tartottam.

Kesz lett a vacsi, jol megsozva-borsozva es tormaval egesz finom volt. Kozben felhoztak, hogy akkor jovo heten ejtsuk meg a "vacsoracsatat". Tervezgettek, hogy mit csinaljon Matt, amivel le tud fozni engem. Mondtam, hogy ez azert nem teljesen fair, mert en nyilvan valami olyat fogok csinalni, amit otthonrol "hoztam", es az nem biztos, hogy izlik majd nekik :) Yasmin szerint az isteni rantott husimmal es krumplipuremmel szalljak versenybe...Seb pedig mondta, hogy o szereti a magyar kajakat (pedig nagyon nem is evett:), es szerinte ugyis jobb vagyok. Szoval otleteket varok!!!! :D Probaltam a kenyerlangost magyarazni, de azt mondtak, hogy az nem lesz eleg :) Ez alkalom volt arra, hogy megint megdicserjek a palacsintat es a muffint, Karen szerint legkozelebb bananosat is probalhatok, ami nem rossz otlet, multkor pont talaltam egy almas-bananos receptet, ugyhogy legkozelebb ezt fogom kiprobalni!

Matt ujsagolta, hogy mult heten Londonban a "mergezo-esten" hatan tobb, mint ezer fontos szamlat csinaltak...es mivel 5en megbetegedtek, a pasi, aki fizetett, visszakapta az osszes penzt! Ebbol szaz font volt egy uveg bor...Mondom en, kell nekik flancolni :)

Ezenkivul meg csomo mindenrol szo volt, nagyon sokat nevettunk!!! :) A gyerekek teljesen zizik lettek estere, mint ket energiabomba, Yasmin olyan volt, mint aki be van rugva...Nagyon szeretett engem mar megint, csak nevetgelt, es Seb is kis luke volt. Edesek! :) Yasmin tenyleg nagyon be van sozva a holnap miatt, mondta, hogy mar mult heten mondta a suliban a baratainak, hogy majd jon velem plazazni, es sokat meselt rolam, es hogy mondtak, hogy biztos nagyon-nagyon kedves es szep lany vagyok...hat persze! :) Megfurdettem es elrendeztem a kis csipogot, aztan fel8kor eljohettem...

Itthon blogot irtam, beszeltem anyaekkal skype-on, aztan Gabival is...megprobaltuk pontositani a szombatot. Lassan megyek tusizni, aztan kuralas es alvas, mert egyre taknyosabb vagyok sajna, es a kohoges se akar csillapodni!

A mersekelt orulet megkezdodott...

2010.02.15. 20:40 - vikiaupair

Ma volt a szunet elso napja, ennek oromere csak 8ra mentem. Tudtam volna meg aludni, azt hittem, csak reggeli faradtsag volt, de aztan egesz nap "rosszul" ereztem magam. Karen adott is gyogyszert delelott, ami szerinte jo, es este is adott ugyanannak a gyogyszernek az ejszakai valtozatabol. Folyik az orrom, mostmar kohecselek is, es rossz a kozerzetem, remelem nem leszek ennel betegebb. Seb is ezekkel a tunetekkel kuzd (bar ot feldobja, hogy szunet van); es Matt sincs sokkal jobban, de muszaj volt elmennie valami targyalasra.

Yasmin meg agyban volt, Karen butykolte Yas toloszeket, Seb pedig a szobajaban tv-zett. Lassu oltoztetes, hetvegi romok eltakaritasa volt a program, aztan reggeli, majd pedig a szokasos. Na meg a kukak kivitele, felmosas, mosas, furdoszobak. Nagyon lassan haladtam, mondjuk nem is kapkodtam, minek? Neha leultem Yassal beszelgetni, nagyon be van mar sozva a csutortok-penteki tengerpartozastol. Nezegetni akart kepeket rolam meg a csaladrol, mondta, hogy majd rakjak fel kepeket rola is az iwiwre, facebookra...Kerdezte, hogy hogy tudok e-mailezni a hazaiaknak, ha nekunk mas betuink is vannak, hogy ertik meg? :) Meg mondta, hogy en vagyok a legeslegjobb felnott baratja, stb. Ma ossze-vissza puszilgatott egesz nap, nagyon sokszor megolelgetett. Csomoszor elmondta, hogy mennyire szeret engem - oltoztetes kozben is, mikor mondtam neki, hogy azert haladjunk is, mikozben jar a szaja - Karen is mondta, hogy hagyjon addig engem, Yas pedig: "Dehat annyira szeretem!" :) Meg egy csomo kedves megnyilvanulasa volt ma!

Tudom, hogy otthon nem nagy dolog, de itt tenyleg nagyon jo gyereknek szamitanak mindketten!!! Es en ennek vegtelenul orulok! Pl. ez se nagy ugy, de meg lehet kerni Sebet, hogy csukja be a az ajtot, ha Thula nyitva hagyta, es en eppen mast csinalok a nappaliban...Es nem azt mondja, hogy "Csukd be te, ezert fizetnek!", hanem, hogy "Persze, mindjart". Es meg ami nagyon tetszett: Yas kerdezte, hogy lattam-e mar Seb uj majmos poszteret. Yas vette neki, kerdeztem, milyen alkalombol, a valasz: "Mert szeretem!". Annyira aranyosak!!! Na jo, aztan azt is mondta, hogy titkon remelte, hogy hatha ettol megenyhul Seb es odaadja neki a kek-sarga parnat, ami a vita targya volt pentek este. Sebre visszaterve, most nagyon sokat ugrokotelezik, es reggel jott ki hozzam a konyhaba megmutatni, hogy hogy tudja keresztezni a kotelet, most tanulta meg hetvegen. A gatyaja mondjuk kb 10 centivel hosszabb volt, mint kellene, ugyhogy mondtam neki, hogy talan konnyebb lenne, ha nem bukna fel a nadragjaban :)

Negyed2 fele "hazajottem", megmostam a hajam, aztan 3ra visszamentem. Mar ott voltak Lisaek. A lanyok mar nagyban jatszottak, festegettek egymas szemet, kormet. En nekikezdtem az almas muffinnak. Lisa es Karen iszogattak es beszelgettek kozben, Karen mondta is, hogy ha nem erzem jol magam, ne csinaljam, de mar Lisa is beharangozta a lanyoknak, hogy lesz suti, meg azert meg nem haldoklom :) Valamiert azt hittem, hogy van rendes muffinsutoje, mint nekunk otthon, de "csak" szilikonformai voltak, ami vegulis jobb is volt. Kisult az elso adag, es halalra dicsertek a gyerekek meg Karenek is. Aztan megkostoltam, es...hat nem mondom, hogy rossz, de nem is olyan finom, mint otthon...mondjuk ahhoz kepest, amiket ok sutnek itt porbol meg vizbol, ez csillagos5os :D

Lisa fel5korul hazament (vitt egy par muffint:), Karen pedig elvitte a gyerekeket a dvd-kolcsonzobe. Kesz lett a masodik adag, pontosabban a masfeledik, ebbol mar csak 6 lett...Behoztam az utrol a kukakat, aztan beraktam a - meglepoen nem iztelen szoszos -  tesztat a sutobe, es mire hazaertek a gyerkocok, lehetett is vacsorazni. A mai desszert termeszetesen az en muffinom volt, es a delelottrol maradt gyumolcssalata. Mar kezdtem magam kellemetlenul erezni, annyira dicsertek, persze Yasmin meg se kostolta :) annyira finnyas ez a lany. De mondta, hogy ne haragudjak meg, o inkabb a holnapi palacsintara palyazik. Es lehet, hogy hulye vagyok, de en nem tudtam, hogy Angliaban letezik Palacsinta-nap, ami holnap van, hushagyo kedden. Azt hittem, hogy az ittalvos buli miatt akarnak palacsintat a gyerekek...Na mindegy, ma este kikavartam a tesztajat, mert reggelire szeretnek enni...

Vacsi utan nem sokkal kimentek furodni a medencebe a gyerkocok, mi meg Karennel eltakaritottuk a romokat, es Matt is hazaert. Mostmar biztos, hogy etelmergezes vette le a labarol hetvegen, hatuk kozul csak egy embernek nem lett semmi baja...osztrigat ettek, valoszinuleg az okozta...hat, kell nekik flancolni :) Most este evett eloszor szombat reggel ota szegeny. Kerdeztem, hogy biztos-e benne, hogy ez mar benne marad egy darabig? :)

Miutan a gyerekek vegeztek a furdessel, segitettem Yasmint elrendezni, hajtogattam ruhakat, meg volt, ami most kerult sorra a szaritogepben. Beszelgettem meg egy kicsit Mattel es Karennel...Karen mondta, hogy ok Del-Afrikaban, ha rosszul erzik magukat, citromos-mezes-brandys teat isznak...megkerdeztem viccesen, hogy ugyan mennyit isznak ott az emberek?? :) aztan volt nagy nevetes...Kaptam citromot, mezet, brandyt nem :D

Azt hiszem ez volt a leghosszabb napom, miota itt vagyok. Majdnem 8ora volt, mikor eljottem. Es holnap 8utan kezdodik a palacsintagyartas...Mar ha a teszta is ugy akarja :)

Ma tortent egyebkent valami vicces-meglepo: Lisa delutan a haz elott az uton parkolt a kocsival (nem egy tul forgalmas ut), es teljesen nyitva hagyta az ajtajat. Nem nem zarta be, hanem rendesen tarva-nyitva hagyta. Amikor 3kor atmentem, lattam, hogy all a haz elott az uton egy rendorauto, mondtam is Karennek, de mikor kinezett, hogy mi van, a rendor pont beszallt az autoba es elment, ugyhogy nem is foglalkoztak vele. Aztan tortent, hogy Lisa talalt egy uzenetet az autojaban a rendortol, hogy telefonaljon, tudassa a rendorseggel, hogy minden rendben van-e vele, mert tarva-nyitva talaltak az autojat, es nem tudjak, hogy tortent-e valami az auto gazdajaval :)

Ja, es az egyik legfontosabb: a finn lany, Tiina, aki a kozelben lakik irt, ugyhogy valoszinuleg holnap delutan egykor eljon hozzam, remelem idetalal :) Ez volt az egyetlen idopont, ami mindkettonknek jo.

Most bevettem a gyogyszert, amit Karen adott, citromos teat iszom, ugyhogy remelem sikerul kikuralnom magam!

Osszessegeben egyebkent nem volt olyan rossz ez a nap, mint vartam...attol eltekintve, hogy - Karen is mondta - nem latszik, hogy csinaltunk volna valamit...pedig de :)

süti beállítások módosítása