2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Hogy lett belolem "Jamie Sugar"?

2010.02.07. 21:48 - vikiaupair

Tegnap este 2 utan fekudtem le, gondoltam majd 10ig alszom...de fel9tol mar csak forgolodtam az agyban, amihez hozzajarult az is, hogy Bert idonkent beizzitotta valamelyik asztalos-szerszamat-szerkezetet az egyik alattam levo garazsban. Megreggeliztem, neteztem, majd kitakaritottam kis lakasomat.

Tusolas utan elkezdtem keszulodni, fel3kor indultunk a White Hart nevu pubba, ami a kozeli Pirbrightban van, 10 perc se volt kocsival. Rendkivul hangulatos hely, jo nagy maga az etterem, de nagyon zsufolt, rengeteg asztallal...es rengeteg emberrel :) Ilyennek kepzeltem egy angol pubot :D Nagyon jol ereztem magam, szinte vegignevettuk az egesz delutant, Sebastian jatszotta az agyat rendesen :)

Mindenki valami halas-tengeri herkentyus eloetelt valasztott, persze rajtam kivul: en rantott mozzarellat ettem paradicsomos ontettel. Az etlaprol nem volt konnyu valasztani, a felet nem is ertettem :) de Matt vegigmondta az eloeteleket, Karen pedig a foeteleket, vegul megis a jol megszokott roston csirkenel maradtam, citomos-mezes-chillis ontettel, sult krumplival. Es meg finom is volt, mondhatni :) A gyerekeken kivul mindenki ivott most is, Karen meg en vodka-epreztunk, Matt sorozott-borozott, meg Pauline is lenyomott harom Campari-tonikot.

Ebed kozben probaltak nevet talalni az uj csirkeknek, akik a rokak aldozataiva valt tyukok helyere jottek (a gyerekek nem borultak ki annyira, penteken mondtak el nekik:) Nekik nem lett nevuk, ellenben velem. Seb mondta, hogy mindenkinek talaljanak/talaljunk ki valami becenevet: Pauline Miss Posh (flancos, elegans) lett, Karen Miss Wicked Nasty (gonosz, csunyan beszelo - mert neha mondja, hogy Shut up!) es jottem en...na mi lesz itt?  - gondoltam magamban...Yasmin mondta, hogy Sugar (cukor),  Seb pedig elkezdte dorzsolgetni az allat egy kajan vigyor kisereteben, es kibokte, hogy legyek Jamie Oliver, merthogy mar ugyis jobb vagyok a konyhaban, mint Matt. Seb allitolag mar tegnap este is mondta,  mikor Matt odaegetett valami vajas baranysultet, hogy mostmar tenyleg atvehetem a helyet. Igy lettem Jamie Sugar :) Ezutan mar csak Yas kapott nevet, o Pig (malac) lett, mert neha tenyleg ugy eszik, mint egy kismalac.

Beszelgettunk, Bert es Seb kartyaztak meg egy kicsit, aztan hazamentunk. Hazaerve Seb rogton megmutatta a vadiuj teniszutojet, ki is probalhattam a szobaban :) Es otthon vart rank a csokitorta, amit meg tegnap sutott Yasmin es Matt. Kaveztunk/teaztunk/forrocsokiztunk - ki mit, Mattek megittak egy palinkat (amit ajandekba hoztam, a multkori buli ota a hutoben volt). Bert felismerte a sargabarackot benne. Kerdeztem Mattet, hogy jobb-e behutve? Mondta, hogy igen, es nagyon izlik neki, meg is ivott meg egyet. Es hozzatette, hogy egyebkent minden alkoholt szeret (ma is vegigivott 3 felet:).

Berttel volt egy erdekes beszelgetesunk: megkerdezte, hogy ki volt a magyar forradalom vezetoje? Nem vagtam ra semmit rogton, mert nem tudtam, hogy melyikre gondol, erre mondja, hogy "Vikiiiiii", mintha nem tudnek neveket a sajat tortenelmunkbol...Kerdeztem, hogy 1848-49-rol, vagy '56-rol beszel-e? Ketszer is letisztaztuk az evszamot, mondta, hogy igen, 1800-as evek. Nem tudtam, hogy kit erthet 1 vezeto alatt, mondtam, hogy nem szoktunk kiemelni senkit (en legalabbis nem:), soroltam neki Szechenyit, Petofit, Kossuthot, stb....de semmi, nem rajuk gondolt. Mondom akkor kire? Nem tudja. Erre megkerdezi, hogy mikor volt Szuez? Mondom 1956-ban, akkor megsem egyrol beszeltunk, de ekkor mar a neten keresgelt a nev utan, en meg eszegettem a tortamat a vanilia-fagyival, es kozben mondtam, hogy akkor talan Nagy Imre...,de nem. Percek mulva megtalalta, egy egesz hosszu listat bongeszve: Maleter Palra gondolt. Es ezzel vege is volt a tortenetnek. Ittletem ota eloszor egy pillanatig rosszul ereztem magam:) Nem szeretem, ha hulyenek neznek.

Kicsit meg dumalgattunk Karennel, pakolasztunk, ittunk egy kis Baileyst, aztan 7korul eljottem, reggel pedig 7re megyek, Karen viszi Mattet az allomasra, es en leszek addig a gyerkocokkel.

Skypeoltam anyaval, meg Orsikaval is vegre, lehet, hogy aprilisban jonnek meglatogatni :)  Karen modta, hogy nehany ejszakat nyugodtan itt tolthetnek, mert nagyon draga a szallas. Tok jo lenne :)

Most nezem az Ordog Pradat vissel c. filmet, bar ezt is lattam mar otthon, Anikoval. Lassan megyek tusizni, remelem ma hamarabb elalszom, mint tegnap :)

Guildford 2.0

2010.02.06. 19:40 - vikiaupair

Ebredes utan rogton keszulodni kezdtem, 10 utan indultunk az allomasra. Shania arrafele lakik, es Karen mondta, hogy szivesen elvisz, mikor hazaviszi a kiscsajt, en meg nyilvan igazodtam hozza. A csajok egyebkent csillogtak-villogtak, ki volt festve a szemhejuk, a kormuk (bar azt le is mostak, csak a maradvanyok latszodtak:), es eppen fenykepezkedtek, mikor atmentem. Tehat jol sikerult az ittalvos buli, majdnem ejfelig fent voltak.

Az allomason, North Campen, most is automatabol akartam venni a jegyet, de ma nem fogadott el penzt, csak kartyat, az meg meg nem ert ide otthonrol :) Meg mondjuk a csekkrol sem vandorolt meg ra a penz a szamlamra :D Szoval a penztarnal kellett vennem, ami azert volt baj, mert mar szoritott az ido egy kicsit...a bacsi egyebkent jot kacagott rajtam, amikor szerencsetlenkedtem az ermekkel, nezegettem, hogy melyik mennyit er...mert itt aztan semmi logika nincs a dologban. Otthon hozzaszoktam, hogy az ertekkel egyutt no a meret is, de itt ossze-vissza vannak! Es annyiszor azert meg nem hasznaltam oket, hogy megtanuljam :)

Megerkeztem Guildfordba, az allomason vartam egy ici-picit Krisztire (a lany, akivel mult heten is talalkoztam). Beultunk abba a kavezoba, ahova egy hete, de forrocsoki helyett ma zoldteat ittam :) A tea utan beneztunk egy-ket boltba, vettem egy rozsaszin tunikaszeruseget, ismet a H&M-ben, le volt arazva... Aztan megerkezett a varosba kocsival Dori, ugyanabban a faluban lakik, mint Kriszti. Megtalaltuk egymast, aztan kocsival elmentunk egy ingyenes parkoloba, ez kb fel ora volt, ha nem tobb...oriasi dugo van ilyenkor ott...Dori egyebkent mar volt egy evet kint au-pairkedni, csak nem errefele; oktobertol mostanaig viszont otthon volt. A heten valamelyik nap erkezett ahhoz a csaladhoz, akiknel Kriszti cseh baratnoje volt, ot valtotta.

Ezutan harmasban setalgattunk, nezelodtunk egy kicsit, majd en eljottem a vonatra. Johettem volna kesobb is, de nem akartam Karent kulon ugraltatni. Seb ma is 4ig volt teniszezni, igy pont utba estem neki 4 utan, mint mult heten Mattnek. Ja, es az allomason kintletem alatt eloszor nem en kertem utbaigazitast, hanem tolem kerdezett egy lany, es tudtam neki valaszolni :) igaz nem volt tul bonyolult :D

Nagyon ehes voltam, mikor hazartem, reggel csak egy kis gabonapelyhet reggeliztem, ugyhogy ettem is egy kis piritost. Tudtam, hogy van meg egy kajam a fagyasztoban, azt hiszem currys csirke volt rizzsel, de eltunt!! :) Szerintem Bertek cuccai (es/vagy Kareneke?) is benne vannak, es biztos nem tudtak, hogy az az enyem...Van meg a sima hutoben is 2 rizses-zoldseges valami, de azokat most nem kivantam, igy maradt a piritos.

Ma estere sem tervezek semmi extrat, olvasgatok, tv-zgetek, es keszitem magam a holnapi csaladi ebedre/uzsira/vacsira :D

Es azt hiszem igy nem lesz baj, ha minden hetvegen lesz valami kis programom :) Azert majd megprobalom felderiteni ezeket a Frimleys lanyokat, hogy a kozelben is legyen valaki.

Verofenyes napsutesben biciklizni jo

2010.02.05. 18:44 - vikiaupair

A "kesoi" napomon 9re mentem, gyorsan megreggeliztem, kozben beszelgettem Karennel es Pauline-nal. Karen ujsagolta, hogy Mattek mar ma hazajonnek, delutan erkeztek...Matt ossze-vissza verte magat szerdan-csutortokon, izomlaza van mindenhol :) Tenyleg eleg faradtnak tunt, taskasak a szemei, mondtam is neki, hogy idosebbnek nez ki, mint mikor elmentek...nem orult neki :) es Karen is helyeselt :) Matt szerint a korban utana kovetkezo boardos is legfeljebb feleannyi idos volt, mint o, amit azert  ketlek, tekintve, hogy Matt 39 :) Szoval mondta Sebnek tegnap, hogy ma mar o csak nezi, de Seb nyugodtan snowboardozzon ma is. Es most jon, hogy tenyleg milyen angyal ez a kisfiu: azt mondta, hogy nem, ha apa mar nem elvezi, akkor jojjenek inkabb haza, igy is rengeteget tett erte Matt az elmult ket napban, mert ha barmire szuksege volt, Mattnek mindig le kellett venni a kesztyujet, hogy segiteni tudjon, stb...es azert mar hianyzik neki mindenki (gondolom itt nem ram gondolt:). Szoval ma delutan hazaertek a 10oras ut utan...

Egyebkent 11re mar vegeztem is mindennel, a szokasossal, a gyors furdoszobatakaritassal, meg a vasalassal is. Ugyebar ugy volt, hogy Lisaval harmasban elkerekezunk Camberleybe...de Lisa nem erezte jol magat, lemondta, Karen pedig elment hozza, hogy azert ne maradjon el a penteki talijuk. Ugyhogy rajzolt nekem egy terkepet, es egyedul mentem. Annyira, de annyira jol esett, 25 perc alatt ott voltam, nem tevedtem el szerencsere. Gyonyoru ido volt, Karen kisdzsekijeben, sapkajaban voltam, napszemuveget is vinnem kellett volna! Karen tanacsara a jardan mentem, mar ahol volt. Rengeteg korforgalmon kellett atmennem, es ami durva, hogy az autosok 90%-a atengedett, ha egyszerre erkeztunk, akkor is, ha 20an alltak mogotte. Azert eleg fura volt, neha megfeledkeztem magamrol, es rossz iranyba neztem, volt egy-ket helyzet, ami meleg is lehetett volna :) Meg nem tudom, hogy masok, akik itt elnek, hogy vannak vele, de az en agyamnak ez neha sok, a nagyobb utaknal, ahol van kozepen "piheno": tudom, hogy eloszor az ellenkezo iranyba kell neznem, mint otthon, ezt meg is teszem, de aztan mindig meg akarok bizonyosodni rola, hogy a masik iranybol nem jon auto, es elnezek arra is, pedig tudom, hogy onnan nem johet. Es ez alatt az ido alatt persze mar ott terem egy a "jo" iranybol, es kezdhetem elolrol. Kicsit zavaros, de remelem ertheto, mire gondolok :)

Odaerve Camberleybe, kicsit szetneztem, elmentem biciklivel az allomasok fele, meg abba az utcaba, ahol Karen parkolni szokott, es ahol van a kedves HSBC bank is...egyebkent a jaro-kelok is elozekenyek voltak, senki nem szolt be, hogy mit keresek a jardan, sokan elengedtek, felrealltak, mosolyogtak! Aztan, hogy magukban mit gondoltak... :) Egy kis nezelodes utan indultam is haza, Frimleyben is szetneztem egy kicsit jobban, vegigmentem a foutcan (legalabbis gondolom az volt), aztan Frimley Greenben is eljatszottam ugyanezt, vegul hazatertem. Szerintem lesz holnapra izomlazam, azert volt egy par emelkedo, amihez nem vagyok hozzaszokva...meg! :) De orulok, hogy mostmar nem kell Karenektol fuggnom, ha ingyen akarok eljutni Camberleybe (busszal eddig is mehettem volna, de draga). Megneztem, hol tudom majd lezarni, szoval felderitettem a terepet.

Hazaertem, letusoltam termeszetesen. Volt egy kosza gondolatom, hogy talan most kellene egy kicsit tornazni, ha mar ilyen jol bemelegitettem, de gyorsan el is tunt a fejecskembol. Sajnos lusta vagyok, hatha eleg lesz, ha sokat biciklizek :)

Kicsit dumaltunk Karennel, majd felhivta a biztositot, az o kocsijara 275£ 30penny lenne, majd megbeszeli Mattel, mert azert ez nem keves penz...Azert ennyi allitolag, mert meg nem vagyok 25 eves, meg gondolom azert is, mert 2008. szeptember 4-en allitottak ki a jogsimat, eleg friss. Kiprobalnam itt magam, de azert abba se fogok belebetegedni, ha nem kell vezetnem :)

Fel4 fele hazaertek a sulibol, ittalvos partyra jott Yasmin legujabb baratnoje, Shania, aranyos kiscsaj. Az anyukaja azt mondta Karennek valamelyik este, hogy nagyon fel a kutyaktol es nem tudja, hogy marad-e majd...de nekem ugy tunt, inkabb csak anyu fel(tette) :D Szoval hazaertek, elmostam az uzsis cuccot, es nem is volt semmi mas dolgom, csak visszajonni 5 korul vacsizni. Ugy latszik, ez a nap a semmittevesrol szolt...

Mikor visszaertem, mar itthon voltak Sebek, annyira aranyos volt, meg meg is olelt :D Tok  jol esett. Aztan vacsiztunk fagyasztott pizzat meg fokhagymas, mozzarellas baguette-szeruseget, es salatat. Kozben megjottek Yasmin ketezerkilos vasagyaert, vegre ujra el lehet ferni a bejaratnal...Vacsi utan elpakoltunk Karennel, odaadta a csekket, aztan elbucsuztam a gyerkocoktol. Yasmin most annyira orul, hogy itt alszik Shania, hogy massal nagyon nem is foglalkozik, meg az apjaval sem :) Mar tegnap is mondta, hogy majd forrocsokit iszogatnak es beszelgetnek, mint az idos nenik...hat eddig nem eppen ezt csinaltak :) Karen meselte tegnap, hogy Yasmin nagyon nehezen szerez baratokat a termeszete miatt, osszebaratkozik valakivel, es aztan nagyon ragaszkodik hozza, massal nem baratkozhat az a lany, ezert osszevesznek, es igy tovabb a kovetkezo lanykaval...Szoval nem konnyu neki/vele.

Most itt nemsokara 7ora lesz, ma este is pihenek, ez a biciklizes azert kifarasztott kicsit. Meg jo is, hogy ez volt, mert a reggeli 2oras muszakom ota nem csinaltam semmit szinte. Karen mondta is, hogy a pentek sokszor ilyen lesz. Hat jo, nem ellenkezem :)

Holnap lehet, hogy megint megyek Guildfordba, meg targyalasi stadiumban vagyunk :)

Egy nagyon jo nap tortenete

2010.02.04. 21:14 - vikiaupair

Tegnap este megint sokaig fent voltam, neha egyszeruen hipp-hopp elmulik a faradtsagom :) Reggel ismet az eso kopogasara ebredtem, nagyon nehezen keltem, ahogy Yasmin is, meg az agyaban fetrengett, mikor odaertem, es kb vegigaludta az oltoztetest, reggelit, meg mindent.

Ma nagyon ugyesen vegeztem a dolgom, nem volt nagy kupi sehol szerencsere. A mindennapi teendok utan port toroltem, megtisztittotam a kutyas ajtok ablakait, letoroltem a lepcsot. Fel11 fele kesz is voltam, aztan kimostam az agynemumet, megragasztottam a csizmamat, mert kezdett levalni az a pici sarka, remelem sikerul megmenteni :)

Mikozben en csinaltam a dolgom, Karen telefonalgatott. Kiderult - le se merem irni :) - szoval kiderult, hogy a telefonszamok egy resze vezetekes az au-pair-listan, valoszinuleg ezert nem kapta meg a francia lany az sms-emet :) Nem is en lennek...bar mentsegemre legyen mondva, annyira alaposan nem neztem a szamokat, bar szerintem amugy sem tudtam volna megallapitani, hogy mobil vagy vezetekes. Karen meg csak rajuk nezett meg aznap, mikor megerkeztem, azota o nem latta a listat, csak ma, es szolt is, hogy az vezetekes...Felhivta a ket frimley-s szamot, de nem vettek fel egyiket sem, aztan talalt meg egy kozelit Ashban, ott felvette az anya, elcsevegtek vagy negyed oraig. Ott is francia lany van, aki CSAK FRANCIAKkal baratkozik, van 6 francia baratnoje es valoszinuleg nem is akar mast...de azert megkerdezi majd tole, elkerte a mobilszamomat. Hat, franciak, jellemzo :) Csak nem ertem mi ebben a jo, en pont azt szeretnem, hogy legyenek kulfoldi barataim, ismeroseim IS a magyarok mellett, es a tobbseg ezen a velemenyen van, mint en...igy tanulhat az ember, sokat-sokat beszelgetni kulfldiekkel!

Nem sokkal kesobb megerkeztek a tegnap rendelt cuccok a Sainsbury's-tol. Megint kaptam egy csomo mindent: kertem tobbek kozott torlorongyokat, sprayt portorleshez, ablaktisztitot, a tobbit mind Karen mondta, hogy ebbol is, abbol is valasszak: gabonapehely, tesztak, joghurt, banan, uborka, kenyer, sonka, sajt, gabonapelyhes szeletek, narancsle, stb.

Volt egy kis szabadidom, ugy volt, hogy ha idoben megjon a matrac, bemegyunk a varosba es elmegyunk a nyelvsuliba is erdeklodni, de a matrac nem jott...Karen telefonalt, azt mondtak, hetfon...Ugyanaz a ceg, ugyanakkor, egyutt rendeltek meg a matracot es egy het kulonbseggel szallitjak...Szoval nem mentunk Camberley-be, de Karen felhivta a nyelvsulit, miutan letette, kozolte, hogy jovo szerdan negyed4re azt hiszem, megyek tesztet irni, beszelgetni, felmerik a szintemet, megmondjak mennyibe kerul, aztan csatlakozhatok valamelyik csoporthoz. Mondtam, hogy remelem mondhatom, ha draga, hogy koszonom, inkabb nem. Erre o annyit mondott, hogy ne aggodjak, mar megbeszelte Mattel, kifizetik nekem, mert szeretnek, ha jol ereznem magam, es ahhoz ez is hozzatartozik, talalkozhatok emberekkel, beszelgethetek...Hat, kopni-nyelni nem tudtam, aztan nem gyoztem halalkodni. Naha tenyleg azt hiszem, hogy ez nem is az en eletem... :)

Ma egyebkent rengeteget beszelgettem Karennel, Matt elozo cegeirol (sima munkatarskent kezdte anno o is egy utazasi irodanal, aztan egyre feljebb jutott); felsorolta az orszagokat, ahol mar jart eleteben, legalabbis egy reszet, Azsia, Eszak- es Kozep-Afrika, rengeteg europai orszag, es mindenhol feketen dolgozott (del-afrikai allampolgarkent mashogy nem ment) mindenfelet, csomo mezogazdasagi munkat, dolgozott au-pairkent, etteremben, stb...szoval eleg kalandos elete volt; rolam is kerdezgetett egy csomot, a csaladomrol; beszeltunk a fogyatekosok sportjarol, mert Yasmin lehet, hogy megy majd sportnapra marciusban, es en ugyebar ebbol irtam a szakdogamat, es meglepoen sok dologra emlekeztem; meg kedd este meselte, hogy Yasmin elott volt egy vetelese, es  Yasmin es Seb is nagyon koran szulettek, es nem tudtak megmondani neki, hogy Yasmin agya meg a mehben vagy szules kozben serult, vagy esetleg utana a korhazban...es mas dolgokat is elmondott, de azt mar nem teszem kozkinccse...Ja, es meselt egy-ket emlekezetes au-pairjerol, francia lanyt soha tobbe nem akar :) A legtovabb azt hiszem egy cseh lany maradt, majdnem egy evig, de azt mondta, ez a max, amit szeretne, akarmennyire jol kijonnek a lannyal. Es ma is dicserte az angolomat, ellenpeldanak egy szloven ex-aupairjuket emlitettte, aki mar 2 eve kint el, de meg mindig nem tud angolul allitolag, meg annyira se, mint en :) Hat majd jovo heten kiderul!

3ra elment Yasminert, gyors tusolas, pasta-fozes, pestoval ettuk, eleg jo volt. Aztan Karen bealakitott: a vizforralot (fem, muanyag aljjal, teaskanna-szery) ratette a meg forro tuzhely-racsra, ami szepen osszeolvadt. Karen epp Yasmint terelgette ki a furdobol, mikor megkerdeztem, hogy lehetseges-e, hogy megolvasztotta a vizforralot?(takaritottam a tuzhelyet es le akartam venni, de oda volt ragadva:) Azt hitte, hogy mast akarok kerdezni es rossz szot hasznalok, de aztan latta, hogy nem...sirtunk a rohogestol, mert probalta leszedni, de teljesen szetjott a vizforralo, vegul Bert faragta le valahogy a racsrol...

Yasmin oltoztetese pedig egy orokkevalosag: ugy latszik, hogy mikozben jar a szaja, nem tud felallni, hogy felhuzzam a bugyijat meg a nadragot :) Es akkor kitalalja, hogy megsem ezt, megsem azt szeretnem...mondtam neki, hogy ne jatsszon, es, hogy az oruletbe kerget...de csak kacagott, aztan meg puszilgatott, bekente a kezemet, hogy selymes legyen :) Vegul a polorol sikerult meggyoznom, hogy maradjon, de a kardigant ki kellett cserelni.

Ezutan jo hangulatban indultunk a Marks and Spencerbe, hogy Yasmin levasarolhassa az ajandekutalvanyat, vegul persze nem vett semmit :) Aztan "kidobtuk" a szinhazban, ma is dramaja van, es Karennel hazajottunk. Holnap elvileg felhivja a bitositot, hogy mennyi lenne/lesz a biztositas, ha azt akarja, hogy en is vezethessem a kocsijat. Yasminnak nemsokara 3 hetes fizioja lesz (egyebkent azt mondta, hogy fizioban a lengyelek utan a magyarok a legjobbak), minden nap Oxfordba hordja majd, es akkor majd lehet, hogy nekem kell vinnem Sebet teniszre. De majd meglatjuk :)

Most negyed 10 van, a mai napom nem volt olyan faraszto, bar mar asitozok rendesen. Most teljesen felvillanyozodtam, igy, hogy suliba fogok jarni (remelem be tudom hozni ezt a par hetet), remelem talalkozom kornyekbeli kulfoldiekkel :) Es azt is remelem, hogy Karenek nem vonjak vissza :D

Rantott husi :)

2010.02.03. 20:16 - vikiaupair

Ma reggel is szep idore ebredhettem, es egyebkent tegnap is jo ido volt, este meg 7 fok volt, mikor a szinhazbol jottunk haza. Senki nem volt mar otthon, mikor atmentem, de aztan Karen hazajott. Gyanus volt, mert ugy volt, hogy a sulibol egyenesen megy le a nyaraloba. Azert kellett hazajonnie, mert a rokak lemeszaroltak a tyukjaikat, illetve a harombol kettot, es Berttel "takaritottak el" a maradvanyokat...Yasmin es Seb meg nem tudjak, majd akkor mondjak meg nekik, ha hazajonnek Mattek, szegenyek nagyon szerettek oket!

Elrendeztem mindent, felhuztam Seb agynemujet, mostam-szaritottam, a sajat ruhaimat is a tobbi utan. Plusz feladatkent ma a konyhaszekrenyek belsejenek takaritasa mellett dontottunk, azert volt vele melo...El is tartott fel1ig, aztan meg a hutot is kitakaritottam, nem volt olyan veszes. Vegul megpucoltam es feldaraboltam a krumplit, hiszen ma is krumplipure volt a kivansag :)

Fel2 fele elvonultam, nem ereztem jol magam, le is doltem egy orara, mondjuk elaludni nem tudtam...Visszamentem, felszeleteltem a csirkemellet, befuszereztem oket. Yasmin mindenaron segiteni akart, "segitett" is panirozni...A vegeredmeny: allitolag a tegnapinal is finomabb krumplipure, es "very nice" rantott husi. Ebben a csaladban akkor igazan finom valami, ha Yasminnak is izlik, es ez izlett, csomoszor mondta, hogy nagyon finom es koszoni, hogy sutottem ilyet. Mattel beszeltek telefonon, Karen viccelodott vele, hogy atvettem a helyet a konyhaban, es hogy Yasmin szerint is finomabb az en krumplipurem :) Erre Matt azt mondta, hogy varjak csak, kostoljam meg a bolognai spagettijet (recept Pauline anyukajatol), es rajovok, hogy o a konyha kiralya :D Visszaterve a husira, jol esett mar az ismeros iz, jo sokat is ettem belole :) Karen teritett egyebkent, ma is egy pohar bor fogadott a tanyerom mellett. Ezek az angolok -meg ha keveset is- de tenyleg  szinte minden nap isznak...

Amugy Mattek jol erzik magukat, nagyon nehez a snowboardozas, azt mondta :) Jol elfaradtak ma ok is...

Ugy nez ki, hogy vasarnap megyek veluk etterembe, Bert szulinapjat unnepeljuk. Eredetileg szombat este mentunk volna, de mar nem volt hely.

Ma valaszolt egy erdelyi lany, Wokingban lakik, az o elerhetoseget is a kozvetito adta meg nekem. Lehet, hogy vele is talalkozni fogok valamikor. Es Anita is irt, alakul a jovo hetvegem :) OO, es anyusnak ma sikerult az elsosegely-vizsgaja, szivmasszazzsal, meg mindennel, gratula anyuskam! :D

Ma este lesz Szuletett felesegek a tv-ben 10kor, mar ha fenn tudok maradni addig...

 

Kalandos reggel, kellemes befejezes

2010.02.02. 23:33 - vikiaupair

Ugy volt, hogy ma csak 8ra kell mennem, mert este sokaig fent volt mindenki. Mivel mindig egy oraval hamarabb kelek fel, mar epp ebren voltam, mikor Karen 7 utan hivott, hogy at kellene mennem, ha nem gond, mert Matt itthonhagyta az osszes kartyajat es penzet. Ami jelen esetben azert gond, mert mar fel5kor elindult Sebbel, hogy hamar odaerjenek Skociaba. Igy Matt visszafordult Manchesterbol, Karen pedig elindult, es kb feluton talalkoztak. Az autopalyadijat Seb zsebpenzebol fizettek, ami szerencsere nala volt :) Aztan Matt megis talalt egy kartyat a kocsiban, valami ceges, amit meg sosem hasznalt, es a PIN-kodjat sem tudta, egy fuzetben van felirva az irodajaban, ami meg nem volt nyitva, szoval csak kesobb tudtak neki megmondani...De megprobalta igy hasznalni, es a benzinkuton elfogadtak PIN nelkul, alairassal. Tehat Karennek nem is kellett volna elmennie, de mar mindegy :D Allitolag Mattre nem jellemzo az ilyen, csak Karenre. Mondta is Karen, hogy mostmar lathatom milyen orult csaladhoz jottem :)

Gyorsan osszekaptam magam, atmentem, Karen mondta korabban, hogy keszuljek fel, Yasmin nagyon el van keseredve (nagyon apas, a kis kaland nelkul is szomoru lett volna, de igy meg inkabb, aggodott szegeny), sir, hisztis, nem lesz konnyu dolgom, az uzsis taskaval ne foglalkozzak, majd o intezi. A konyhaban voltak Berttel, es szerencsere nem volt olyan veszes a helyzet. Yasmin keresere eloszor megetettem a kutyakat a macskakajaval, amit Karen tegnap vasarolt :) Az oltoztetes, fesulkodes rendben ment, egyszer kezdett el pityeregni, de mondtam neki, hogy gondoljon az esti szinhazra (ami helyett mozit mondtam eloszor, ugyhogy kicsit felvidult). Meg felhivta mamit, eves, fogmosas, indulas...korulmenyesen, de sikerult! Berttel vittuk megint, teljesen idoben! :)

Kesobb lathattam neki a dolgomnak, de gyorsan haladtam, Thulan es Shakan kivul nem volt, aki zavarjon. Persze mostam is kozben, Seb agynemujet is. Vasalas kozben Jobaratokat, aztan Szivek szallodajat neztem, kozben hazaert Karen, teljesen szetcsuszva, ki volt mar ehezve egy kis kavera :) Elvitte Yasminnak az ebedet, mert Yasmin mar riasztotta a tanarokat, hogy hivjak fel Karent, el ne felejtse. Es nekem is kiadta reggel, hogy mindenkeppen emlekeztessem ra anyat :D

Vasalas utan, bar mar fel12 fele volt, elpakoltam Yasmin, majd Seb szekrenyeben: az osszes ruhajukat ujrahajtogattam es probaltam valami rendszert kialakitani, nagyjabol sikerult! Rossz volt mar, hogy minden ossze-vissza volt, sokszor nem tudtam, mit hol talalok, mit hova rakjak. Valamifele rend szerint lehettek valaha, de az mar reg felborult...

Fel1 korul visszavonultam, letusiztam, hajat mostam, stb. 3/4 3 korul visszamentem, Karen epp indult Yasminert, es megkert, hogy rakjak fel krumplit a krumplipurehez, a sutoben mar bent volt a steak-pite...Epp valamelyik nap mondtak, hogy Yas mennyire szereti az apja krumplipurejet, Karen allitolag nem tud jot csinalni. Hat most en csinaltam, feltem is :) de  vegul alaptalannak bizonyult, mert nagyon izlett neki, vagy 4szer kert meg belole, es mindig mondta, hogy ez nagyon finom. Elotte volt egy kis sirdogalas is, hianyzik neki Matt, na meg Seb is, sms-eztek, telefonaltak. Eves utan hazit csinaltak/unk, kis sztorit kellett irni, de ugy, hogy szinte minden meg volt adva hozza. Karen gepelte, Yas meg mondta, hogy mit irjon, mar amikor...Mivel nagyon lassan ir, van a suliban is egy laptopja (amit a sulitol kapott, vagyis gondolom a kormanytol, ahogy egyebkent az elozo, "korhazi" agyat is), es engedelyeztek nekik az ilyesfajta gepelos-diktalos egyuttmukodest.

Hazi utan tus-hajmosas Yasminnak, oltoztetes, aztan nekem is volt fel oram magamra, eppen eleg lett :) Indulas elott meg egyszer felhivta Yas Matteket, negyed6kor ertek oda, "kicsit" elfaradtak...Es csomoszor elmondta Yas Sebnek is Mattnek is, hogy "nagyon hianyzol" es "szeretlek", olyan aranyos volt :)

A szinhaz Wokingban van, fel ora se volt az ut, pedig Karen nem vezet olyan gyorsan, mondjuk pont mult heten kapott egy levelet: lefenykepeztek minimalis sebessegtullepes miatt. Es itt egy kis kitero: a 60£-os buntetes kifizetese mellett valaszthat, hogy vagy elmegy egy 4oras "hogy-vezessunk-a-megengedett-sebessegen-belul"-kurzusra, vagy kap 6 buntetopontot, ugy, hogy 12tol elveszik a jogsit. Szoval a kozeljovoben valamikor fejtagitasra megy, mar nagyon varja :)

A szinhaz, amiben voltunk, egy nagyon modern, viszonylag uj szinhaz, egy plazaban, mozival meg mindennel. Eloszor elegge fura volt, bar belul mar teljesen szinhaz-jellege volt. Jott Dave is meg Lisa, akik multkor itt voltak a buliban, es Lisa lanya is, aki amugy Yasmin osztalytarsa, de nem szeretik egymast, ezert nem jott Seb szulinapjara sem a kislany. Nem ultunk egyutt veluk, Yasmin miatt mi legfelul voltunk, nagyon jol lehetett latni. Leirom meg egyszer, hogy mit neztunk: "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" = "Jozsef es a szines szelesvasznu alomkabat", egy Webber-musical. Nagyon elveztem, ez volt az elso angol szinhazi elmenyem. Nem mondom, hogy mindent ertettem, az enek miatt helyenkent eleg nehez volt, nagyon kellett fulelnem (foleg, ha sokan enekeltek egyszerre, ha nagyon hangos volt a kiserozene, vagy, ha a narrator lany nagyon magasan enekelt). Nem akarom reszletezni a sztorit, lenyegeben a bibliai Jozsef-legenda. Kellemes, helyenkent ismeros dallamok csendultek fel benne, tenyleg jo elmeny volt! Karen persze most is vodkat akart inni, es ittunk is vegul, eper helyett narancslevel...Es ami szembetuno az angolok "szinhazhoz-feloltozesi" szokasait illetoen: az egy dolog, hogy nem oltoznek ki (Karen felkeszitett erre), de nemelyik tenyleg a troger kategoria volt, szabadidoruhaban, futocipoben egyesek, stb. Persze azert a masik veglet is jelen volt! Ja, es Yasmin is nagyon jol erezte magat, boszen tapsikolt :)

10 utan nem sokkal haza is ertunk, Thula most csak 2 kis csomag zsepit evett meg, vegulis tobb, mint 4ora egyedullethez kepest nem is rossz :D Meg dumaltunk kicsit, majd elvonultam, lassan nyugovora terek...igaz tegnap is ezt irtam, aztan fel1ig nem tudtam aludni. Holnap 9re megyek, most lesz idom kipihenni magam.

Felfordulas :)

2010.02.01. 21:11 - vikiaupair

Reggelre havas volt minden, jobban mondva mindent jeg es kb 1-2 cm ho boritott. Azert meg kell hagyni, szep latvany :) Matt is inkabb a BMW-t valasztotta ma, integetett is hevesen a kapubol, mert pont akkor ment el itthonrol, mikor en indultam at a kis lakasombol.

Fel8kor Yasmin a nappaliban "nyult", Seb meg a szobajaban. Karen mondta, hogy Yas ma nem megy suliba, mert nem erzi jol magat, es bar tisztaban van vele, hogy igazabol nem olyan veszes a helyzet (torka meg fule faj egy kicsit, Yas mondta, hogy biztos H1N1, vagy ahogy itt hivjak inkabb, swine flu = sertesinfluenza), de a tanarokat tuti az oruletbe kergetne es vegul erte kellene menni. Szoval ezert inkabb el se viszi. Sebnek 10re volt idopontja ehgyomros vervetelre egy masik varosban, fel orara kocsival, de mivel Matt telefonalt, hogy nagyon csuszik minden, Karen ugy dontott, hogy nem, vagy csak kesobb mennek. Seb meg ki se jott szinte a szobajabol, amig itthon volt, nem akart a konyha fele se nezni, szegeny annyira ehes volt :) Karen kozben telefonalgatott, nem tudta, mit csinaljon. Vegul elindultak, mondta, hogy majd meglatja, hogy tud haladni. Es nem sokkal kesobb vissza is jottek, kaptak jovo hetre uj idopontot.

En mindekozben egyedul voltam Yasminnal, es csinaltam volna a dolgomat (szokasos+furdoszobak+felmosas). Yasmin pedig: "Viki,.....,please?". Mondtam, hogy igy nem tudok haladni, ha mindig ker valamit, Karen is mondta neki mielott elment, hogy hagyjon engem, ha egy mod van ra :) Szoval kicsit tobb idobe telt ma, mire mindent elrendeztem, de meglett! Es persze rengeteg mosnivalo is volt...

Yasminnak ma erkezett az uj, nagyobb agya, borbol...Kareneke is azert bor, mert a faba mindig beutnek a labukat, majd Sebet is le fogjak cserelni valamikor. (Seb egyebkent egy kis tenisztehetseg allitolag, mult heten mondtak Kareneknek, hogy atrakjak egy masik szintre, extra orakkal, mert nagyon ugyes.)

Fel2re kellett visszamennem, mert fel3ra jott a szocialis munkas bacsi, aki idonkent meglatogatja oket, eloszor Karennel beszel egy fel orat, aztan Yasminnal is. De a bacsi elott Karen meg el akart menni gyogyszerert meg sizokniert Sebnek a holnap indulo "snowboard-turara". A gyerekek fent voltak, egy hatalmas autos jatekkal jatszottak, jo hosszu palyaval, pisztolyszeru iranyitoval. Seb mondta, hogy probaljam ki, egeszen belejottem a vegere, ez eddig valahogy kimaradt az eletembol :) Most eloszor lattam oket veszekedni, de kb fel perc volt: Seb tenyleg veletlenul egy kicsit meglokte Yasmint, erre Yasmin beleutott egyet Sebastianba, o meg vissza, es kesz is, ennyi volt :) Aztan hazaert apa, Yasmin lekuzdotte magat a lepcsorol (eros o, ha akar), kicsomagoltak az agy alkatreszeit, en meg rendezgettem a ruhakat, mostam meg egy adagot, a jo eg tudja hanyadikat. Karen is megjott, szetszedtek Mattel a regi agyat, ki se fert volna az ajton, ilyen korhazi agy jellegu feher vasagy volt. Kiporszivoztam a sarkot meg egyszer, meg a konyhaban is felporszivoztam ujra, mert 2 ora alatt annyi morzsat meg koszt sikerult termelniuk, hogy nem birtam nezni. Aztan osszeraktak az ujat nagyjabol, a matrac majd csak csutortokon jon elvileg, pedig egyutt rendeltek meg oket. Annyira jo puha borbol van, 120x200-as, sokkal szelesebb az elozonel. Ezutan kb. negyed3kor atkisertem oket Pauline-hoz, epp megjott Steve, a mar emlegetett  szocmunkas bacsi, akivel ilyenkor megbeszelik azt is, hogy tovabbra is megfelelo-e az az osszeg, amit kapnak (orakat kapnak, attol fuggoen, hogy naponta hany ora "apolasra" szorul, es az orak szamatol fugg az osszeg), vagy szeretnenek tobbet.

Ugyhogy 3ig megint volt 3/4oram, amit a mai bejegyzes elso reszenek megirasaval toltottem :) 3tol pedig folytatodott a napi nyuzsi. Yasminnal el kellett vonulnom a szobajaba, hogy ne hallgatozzon, mert meg nem vegeztek Steve-vel. Beszelgettunk, szineztunk megint, youtube-on mutogatott x-factoros enekeseket. Aztan Steve el, anya elkezdte csinalni carbonarat, ami nem mirelit volt!!! Es egesz finom lett :) Es meg gyumolcssali is volt desszertnek: eper, banan, alma, 3fele szolo, sargadinnye, ami igazabol zoldes volt, de az ize hasonlitott :)

Kaja utan Karen elvitte Sebet teniszre, en pedig elpakoltam magunk utan, elrendeztem a ruhakat, a mosogatogepet, stb. Es vittem volna Yasmint tusolni (aki egyebkent eves elott hisztizett egy sort, mert apa 4napra elmegy Sebbel, pedig neki is be van igerve egy marciusi apa-lanya hetvege; le is teremtettek Mattek rendesen, mert tenyleg hiszti volt)...szoval vittem volna tusolni, de mindig volt valami mondanivaloja az apjanak, aztan mar o is mondta, hogy viselkedjen normalisan mindenkivel, veluk is es velem is, ne hisztizzen, es hogy a viccelodessel is vigyazzon, mert konnyen tullepheti az ember a "meg vicces" - "mar serto" - hatart. Vegul sikerult elindulni, levetkoztettem, es annyira beszelgettunk (teljesen be van sozva a szinhaz miatt, csomoszor megolelgetett, mar elmondta az ulesrendet, mindent:), szoval teljesen kihagyott az agyam es betoltam a furdoszobaba a sima szekeben, o meg csak rohogott...es persze nekem nem tunt fel, hogy ugyan mi olyan vicces, mondta o, de annyira kacagott hatrahajtott fejjel, hogy egy szot sem ertettem :) aztan vegre ki tudta mondani rendesen is, es akkor mar en is elkezdtem nevetni, tenyleg vicces helyzet volt :D aztan persze mindenki jot derult rajta, Karen szerint mar kezdek ra hasonlitani...

Elrendeztuk Yasmin agyat, beszelgettunk meg egy kicsit a szuloi szigorrol, hogy Angliaban tul engedekenyek a szulok, ok is. Karen meselt arrol, hogy Del-Afrikaban az anyja hogy buntette oket regen, szinte ugyanazokat sorolta, amik nalunk is divatban voltak :)

Mivel Yasmin szobajaba mar nem fer be, megkaptam a kis szekrenyket, ami az agya mellett volt, mint kiderult, Matt csinalta regen. Allitolag nem ment neki valami jol a suli, koran otthagyta es asztalos lett, 3 evig dolgozott ebben a szakmaban, es meg mindig csinalgat ezt-azt. Ez megmagyarazza a szerszamokat a kocsija hatuljaban, amiket erkezesem napjan lattam. Azt meg nem tudom, hogy hogy lett belole sikeres vallalkozo, nem akartam igy rakerdezni :) Mindenesetre orulok ennek a kis polcos szekrenynek, fel is hoztam a mikrot.

Ja, es a "legviccesebb"...anyus ma megkapta a bankkartyamat es valoszinuleg a PIN-kodomat tartalmazo leveleket az HSBC-tol...Nem ertem igazabol, hogy ha a csekkonyveket egyenkent es meg 2 masik levelet ki tudtak kuldeni erre a cimre, akkor a tobbit miert haza kuldtek?? Mindegy, anya feladta ma, remelem a heten meg ideer.

Elegge lefarasztottak ma a gyerkocok, ugyhogy lassan megyek is aludni...

süti beállítások módosítása