2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Takaritas, pakolas, fenykepezes

2010.01.31. 18:54 - vikiaupair

Ez az eddigi legrovidebb bejegyzes, ennyire tartalmas volt a napom :)

Ma 10ig aludtam, bar felkeltem magamtol fel9kor, de inkabb visszaaludtam meg... Aztan reggeliztem, neztem egy kis Federer-Murray Australian Open-dontot... A mai bejegyzes cime pedig mindent elmond: tehat takaritottam, a lenti meg fenti fiokos szekrenyek belsejet is, mindent... egy-ket dolgot atraktam mashova, kitettem az otthonrol hozott kepeimet, majd fenykepeztem, de nem tul sokat, mert mar veszettul elkezdett villogni az akku-jel, es feltem, hogy a vegen meg at sem tudom oket rakni a pendrive-omra...

A kepeket megnezhetitek itt: www.picasaweb.google.com/nemethviki13

Ezenkivul nem sokat csinaltam ma, ki se dugtam az orrom, nagyon hideg van. Csomot szenvedtem a kepekkel, de aztan rajottem, hogy mi a megoldas :)

Msn-eztem, leveleztem, most skype-olok anyusekkal, aztan tusi, nezek egy filmet, es alvas.

Vegre talalkoztam valakivel :)

2010.01.30. 19:22 - vikiaupair

Fel9kor keltem, hogy fel10re indulasra keszen alljak, ha mar Matt volt olyan rendes es kivitt az allomasra. Seb is jott velunk, mert Yasmin es Karen addigra mar lementek Mudefordba, a nyaraloba. Mattel megbeszeltuk, hogy delutan vagy fel3 fele, vagy 4 fele tud hazavinni (Seb teniszezni volt 3-4-ig), majd meg sms-ezem neki.

Mattel vettunk jegyet, aztan nem sokkal kesobb jott is a vonat, amit nem bantam, mert -1 fok volt. Megerkeztem Guildfordba, a vonat egyebkent sokkal tisztabb es modernebb volt, mint a MAV, pedig Matt mondta, hogy ezen a vonalon nem igazan jok a vagonok, a Londonba menok sokkal jobbak. Szoval volt egy oram, talaltam egy bevasarlokozpontot, ugyhogy nezelodtem egy kicsit. Aztan vissza az allomasra, nemsokara megjott Nelli, aki amugy forraskuti. Nem sokkal kesobb befutott Kriszta is, aki pedig mint kiderult szentesi.

Amig vartam a lanyokra, volt idom nezegetni az embereket. Nem egy pasit lattam egy szal poloban, a legtobben azert legalabb egy pulcsit felvettek, es volt, aki kabatot is viselt...a nok meg...tobben szandalban mezitlab, kisszoknyaban, esetleg kiskabatban, de sokan csak egy vekony blezerben...es hangsulyoznam, -1 fok volt, mikor elindultam, tegyuk fel, hogy melegedett par fokot, de az meg akkor is hideg!!!

Beultunk egy kavezoba, ettunk egy szendvicset, es ittunk kavet/forrocsokit. Szerintem nagyon jot beszelgettunk, sokat meseltek a csaladjaikrol is. Megallapitottuk, hogy ha tovabbra is igy alakulnak a dolgaim, kijelenthetjuk, hogy nagyon jol jartam Karenekkel. Az o csaladjaik is nagyon kedvesek, de ugy tunt, nem annyira, mint Mattek. Mashol pl. nem kapnak alap tisztalkodocuccokat, joghurtot, stb. Szoval tenyleg jol kifogtam oket, pozitiv ertelemben :) Mondtam is nekik, mikor hazaertem, meg azt is, hogy a gyerekek is milyen jok masokhoz kepest, csak Yasmint kell majd tudnom kezelni, erre Matt mondta mosolyogva, hogy meg nem ismerem elegge Yasmint...De allitolag a tobbi au-pairjuk is mondta regen, hogy mas au-pairekhez kepest jo dolguk van, es tenyleg!

A kavezo utan beneztunk egy-ket uzletbe, elvegre lanyok vagyunk :) A H&M-ben vettem egy nagyon szep kek rovidujju inget 10£-ert, szerintem egesz jol all. Aztan rohantam a vonatra Krisztivel, amit majdnem lekestem, kb fel perccel indulas elott sikerult felszallnom. Vartam egy kicsit, majd Matt es Seb megjelentek a Jaguarral...alig mertem beszallni, gyonyoru az az auto, de tenyleg. Seb magyarazott hatulrol, hogy mit hogy allitsak, hogy meg kenyelmesebb legyen, de annyi gomb meg mindenfele volt ott, hogy inkabb nem nyultam semmihez :) bevagni sem akartam az ajtot beszallaskor, es igy kb harmadszorra sikerult becsukni, tul ovatos voltam :D

Mar itthon volt Yasmin es Karen, Karen most megy a boltba, hoz nekem kenyeret, tejet mar kaptam tegnap. Most itt 6 ora van, ma mar nem csinalok semmit. Holnapra nagytakaritast tervezek, aztan felrakom az itthonrol hozott kepeimet, vegul fenykepezek, ha birja az elem. Majd be kell szereznem ket ujratoltheto elemet.

Osszessegeben nagyon elveztem ezt a napot, jo fejek a lanyok! Ha minden hetvegen legalabb az egyik napon lesz programom, azt hiszem, nem lesz baj :) Es a lanyokkal is talalkozunk valamikor, Kriszta mondta, hogy bulizni is mehetek majd veluk, de azt csak akkor merem bevallalni, ha jo ido lesz, es buli utan nem fagy szet az ember az elso vonatig (a taxi nagyon draga).

Szoval most pihenek, este megnezek valami filmet, olvasok, es szavakat tanulok a kisszotarambol :) , mert ugy erzem a szokincsem siralmas.

Ja, es kaptam egy levelet az HSBC-tol, a banktol, hogy szukseguk van egy papirra, ami tanusitja, hogy itt elek, amin szerepel az itteni cimem. Az a "vicces", hogy amikor benn voltunk Karennel intezni, Karen hozott egy ilyet (mert mikor csak erdeklodni voltunk, a srac mondta, hogy ilyen kell). Oda akarta adni, de a nagyon kedves ugyintezo no azt mondta, hogy az nem kell...Ennyit a bankrol, valoszinuleg ez az oka, hogy 1,5hete nem kaptam meg a kartyamat...

Pizza

2010.01.29. 23:16 - vikiaupair

Reggel esett, mikor felebredtem, es napkozben is szitalt (egyszer ho is esett vagy 2 percig), de rogton feldobta a hangulatomat egy kismokus, aki epp a kertbol iszkolt az ut fele, mikor kinyitottam az ablakot a szokasos reggeli szellozteteshez.

Pont hazaert Karen, mikor 9 elott atmentem, de mar rohant is tovabb, ma is lement a nyaraloba. Es egesz ejszaka mosott, tegnap hazahozta az osszes elazott cuccot. Megcsinaltam mindent, amit kellett, meg a kajas szemetest is kiuritettem (itt a tobbi szemettol elkulonitve kell gyujteni az etelmaradekot). Gyors furdoszobatakaritas, majd vasalas (nagyon keves ruha volt), es kozben persze mosas-szaritas.

Karen megkert, hogy menjek el Berttel a suliba a gyerekekert, mert Bert mar nem tudja a toloszeket megemelni, meg Yasmint se. Karen ugyebar nem ert haza addigra, es nem akarta, hogy Matt menjen ertuk, hogy ne kelljen eljonnie az irodabol. (Matt mar igy is ideges amiatt, hogy hogy hozza be a jovo heti 4 napot, amig snowboardozni megy Sebbel, probal eloredolgozni.)

Szoval 3 elott elindultunk nagypapival a suliba, ami egyebkent nagyon kozel van. A szulokkel egyutt vartuk a lurkokat, es volt idom megnezni az angol kisdiakokat, pl. kislany (kb 10 evesek lehettek) lathatoan jatekbol fem uzsisdobozokkal utotte egymast, stb. Bert meg is jegyezte, hogy "Es ok a jovo nemzedeke!"...hat igen. Tudom, hogy itthon is vannak ilyenek is meg olyanok is, de akkor is...Na meg az oltozek: ugyebar mindenki egyenruhaban van, az addig OK. Azt hittem, hogy csak Yasmin jar szoknyaban ilyenkor telen, mert egyszerubb a suliban is WC-re vinni, stb. De szinte az osszes kislany szoknyaban, kiszokniban, topankaban volt, egy-ketton volt pulcsi vagy valami kabatszeru is azert. Pedig szerintem ma volt a leghidegebb nap, amiota itt vagyok, nagyon fujt a szel. Na mindegy, tobbet mar nem sokkolodok rajta, hogy telen is ugy oltoznek neha, mint mi nyaron, de ezt akkor is furanak tartom. (Karen is aranyos: mondja, hogy mennyire fazik, kozben meg szinte nyari cuccban van.)

Hazaertunk, eszleltem, hogy Thula megint rosszalkodott, szettepett egy szemeteszsakot, szerencsere csak egy-ket kartondoboz volt benne, meg Karen egyik pulcsijan fekudt eppen, de annak nem lett baja, ahogy lattam. Yasmint at kellett oltoztetni, mert atment Paulinehoz, hogy elujsagolja neki, hogy a tegnapi remrossz napja estere elete egyik legjobb napjava valt, merthogy egy Travis nevu fiu megkerdezte tole a drama szakkoron, hogy lenne-e a baratnoje :) es o igent mondott, ugyhogy mostmar van baratja, eleteben eloszor. Igy nagyon sajnalta, es bocsanatot kert, hogy nem tudott nekem segiteni a pizzakeszitesben.

Ugyhogy nekilattam, kiszamoltam a mennyisegeket, es kiprobaltam a "hires" brit lisztet es porelesztot...hat nem lett olyan, mint  otthon, kicsit durvabb a liszt, igy a teszta is kicsit szakadosabb volt, de mondhatni finom lett, legalabbis Seb a brillians szot hasznalta ra, es repetazott is. A tobbieknek is izlett szerencsere. Szoval maskor is csinalhatok :) Egyebkent pizzasuto kolapokon sutottem, amihez kicsit hozzaragadt sajna helyenkent, de csak az egyik. Akartam ala sutopapirt tenni, de elfelejtettem, vagy megvajazhattam volna kicsit a lapokat. Yasmin aztan megis segitett, nem volt olyan sokaig a szomszedban, reszelgetett egy kis sajtot, nyujtotta a tesztat, aztan segitett ratenni a sonkat :) es aztan mikor Karen mondta, hogy "Vacsora! Pizza a la viki", Yasmin kijavitotta, hogy: "es Yasmin!" :) Allitolag nem lehet olyat kesziteni, ami 100%-ig megfelel neki, ezt is szetszedte apro darabokra, es csak egy reszet ette meg...de azt modta finom.

Karenek mondtak, hogy en vagyok az elso au-pair (6an voltak eddig rajtam kivul), aki neha sut-foz, es aki tud uszni (mondtam, hogy nem teljesen szabalyosan, de nem felek a mely vizben es nem sullyedek el, ugyhogy mondjuk, hogy tudok:), erre Yasmin hozzatette, hogy "Es az elso, aki iszik anyaval." De Karen mondta, hogy mar volt olyan lany, aki elfogadta, ha megkinaltak, szoval nem en vagyok az elso :) Merthogy Karen most is mondta, hogy szeretne kipihenni ezt a ket napot, es ugyan igyak mar vele egy vodkaepret lime-mal, mint mult heten, egyedul nem akar.

Vacsi utan elpakolasztunk, ma ismet Karen etette meg a kutyukat. Kerdeztek, hogy hogy erzem magam ket het utan, meglatogatnak-e majd anyaek, stb. Kozben Karen ideadta a penzemet, mert delutan kerdezte, hogy keszpenzben vagy csekken kerem, es mondtam, hogy ezt meg keszpenzben, tekintve, hogy meg nem jott meg a bankkartyam...Megint mondtam neki, hogy szoljon nyugodtan, ha barmit mashogy kellene csinalnom, mert hallottam mar sztorikat, amikor a szulok nem szoltak semmit, hanem egyszercsak kozoltek, hogy ezt se, azt se ugy kellett volna, viszontlatasra. Mondta, hogy nyugodjak meg, nagyon meg van velem elegedve, mult heten is jol feltalaltam magam rogton az elejen, amikor meg elvileg o mutogatott volna mindent, de szinte mindig el kellett mennie...Szolni fog, ha van valami. Es hogy volt mar olyan au-pair, aki nem jol csinalta a dolgokat, idegesitette Karent, es meg is mondta neki rogton allitolag. Szoval ne aggodjak, Matt is mondta.

Es tenyleg nagyon jol erzem itt magam, nem tudom, hogy mi az altalanos itt a briteknel, de nem hiszem, hogy ez. Karen es Matt nagyon jo fejek, Seb egy valodi kis angyal, Yasmint pedig tudni kell kezelni, remelem menni fog. Eddig soha egy percig nem ereztem ugy, hogy cseled, szolga lennek, inkabb csaladtag (nyilvan hetvegen nem vagyok veluk, nekik is kell egy kis maganelet). Semmibol nem kapok rosszabb minoseget, mint ok (pl.tej, vaj, muzli, joghurt, sampon, balzsam, fogkrem, torulkozo, agynemu...), ugyanazt veszi nekem Karen, amit maguknak, vagy megkerdezi, hogy mit szeretnek. Most is mondta, hogy nem hiszi el, hogy mast nem kerek tejen meg kenyeren kivul a boltbol holnap, dehat tenyleg mindenem van meg...egy rakat mandarin meg alma, joghurtok, teak...Egyedul vizkooldot kertem meg :) Odaadta a listat, hogy folytassam es irjak ra meg par dolgot :) nem tudom, hogy ez is altalanos-e, hogy alap tisztalkodocuccokat ad a csalad. Mindenesetre en szerencsesnek erzem magam, hogy hozzajuk hozott a sors. Remelem igy is marad :)

Holnap reggel Karen megint lemegy a nyaraloba Yasminnal, Matt pedig kivisz a vonatra, igaz egy oraval hamarabb, mint terveztem, de igy is nagyon halas vagyok neki erte, legalabb felmerem egy kicsit a terepet, mielott a lanyok megerkeznek. Elvileg 10 perc alatt oda lehet erni biciklivel, de eloszor meg akarjak mutatni az utat. Es vegre talalkozhatok valakivel, es mindjart ket lannyal is! :) Ez az egyetlen dolog, ami rossz egy kicsit, hogy nincsenek meg ismeroseim, dehat meg ket hete se vagyok itt, ne keseredjunk el, van  egy csomo idom :D

Railcard, fenykepezo, farmer...avagy hogyan koltsuk el egy ora alatt a heti fizetesunket?

2010.01.28. 22:53 - vikiaupair

Ma reggel szerencsere mar nem volt olyan hideg, mint tegnap. Minden a megszokottak szerint ment, feloltoztettem Yasmint, megvolt a szokasos puszilgatas, hajsimi, majd reggeli, indulas. A rutinfeladatok utan ma portorles, tukor- meg ket ablaktisztitas volt. Valamint ki kellett mosnom a kutyak kanapejan levo agytakarot :)

Ugy volt, hogy ma Karen rajzol nekem egy terkepet, es vegre bebiciklizek Camberley-be. Am ma tobb dolog is tortent. Eloszor is Karen reggel leruccant a tengerparti nyaralojukba Bournemouth melle (le szokott jarni idonkent), es kiderult, hogy meg 11-en csotores volt, es MINDEN (falak, padlo, agyak, matracok, ruhak) elazott. A szomszedok meg akkor elzarattak a vizet, de Karenekat nem tudtak ertesiteni, ugyhogy jo kis meglepi volt neki, csak delutan jott haza.

Mattnak is rossz napja volt az irodaban, Yasnak pedig a suliban. A fizios no (aki mult heten itt volt) a suliban is foglalkozik vele, es ma jol "megkinozta" es megszegyenitette az osztaly elott, aztan mar minden baj volt...itthon is sirt egy kicsit.

Szoval nem bicikliztem be a varosba, helyette Pauline, a 74 eves nagyi vitt be. Tudom, hogy mar sokszor irtam, de tenyleg hihetetlen, hogy ennyi idos, annyira csinos, jol oltozott, allandoan jokedvu, orom ranezni. Vegigbeszelgettuk az utat oda-vissza, a baratnojevel talalkozott, akivel 35 eve ismerik egymast, es szinte minden csutortokon talalkoznak. A plazaban parkolt, aztan megmutatta, hogy merre van a vonatallomas, merthogy a 16-25 evesek utazasi kedvezmenyre jogosito kartyajat (Railcard) akartam kivaltani, amivel hetkoznap 10 utan es hetvegen barmikor 33,33% kedvezmennyel utazhatok egy evig, mindezt 26£-ert +4£ volt az igazolvanykep. A bacsi elso ranezesre ijeszto, de aztan nagyon kedves volt.

Mivel ezzel gyorsan vegeztem, volt meg egy oram negyed3ig, akkor talalkoztam Pauline-nal. Megnezegettem a fenykepezoket, es vettem is egyet vegul, ugyhogy hamarosan lesznek kepek, szerintem szombaton vagy vasarnap fogok ezzel foglalkozni. Nem a legjobb, Samsung, muanyag, tokkal es 4gigas kartyaval egyutt volt kb 26ezer Ft-nyi £, de nekem jo lesz :) Azt meg nem tudom, hogy ide toltom-e fel oket vagy csinalok egy picasawebes albumot. A fenykepezo utan is maradt meg idom, igy beszaladtam egy ruhaboltba, a Primarkba. Ahogy lattam, kb olyan, mint nalunk a Jeans Club. Csomo Atmosphere-cucc van, meg masok is, de azokat nem ismerem. Vettem egy szep farmert 8£-ert, meg ket 1£-os egyszinu pantos kispolot, mert nem nagyon volt hosszu ujju ala veheto polom, peldaul ha takaritas kozben kimelegszem...

Szoval elkoltottem szinte az osszes penzemet, dehat ezek szukseges dolgok ugyebar :) Holnap ugyis kapom elvileg a kovetkezot, abbol mar tobb marad...

Hazaindulas elott talalkoztam Pauline baratnojevel is, mondta, hogy mar sok jot hallott rolam :) Aztan hazajottunk, beszelgettunk a jogsirol, vezetesrol, 43 eve van jogsija.

3kor atmentem, eszleltem, hogy Thula delutan sem viselkedett jobban, mint delelott. Merthogy mire delben visszamentem, "megevett" egy tekercs WC-papirt, es leverte a pisztacias kis talkat (ami egyebkent pentek ota ugyanott volt), el is ragott egy-kettot. 3kor pedig epp Karen elemes fogkefejet ragcsalta, a sortes fejresze mar apro darabokban volt, par meterrel arrebb. Mintha ez meg nem lenne eleg, beleragott egy - a szombati bulira idehozott - matracba. Szoval nem volt jo kutya...nagyon nem...ja, es meg reggel szetragta Seb egyik kisrepulojet is...

Aztan hazaertek a lurkok, Seb a szobajaba ment, Yas pedig csak meselt es sirt, aztan anya is befutott (az okokat mar fentebb leirtam :). Uzsidoboz-mosas, viztoltes a kulacsba, egy kis pakolas, sajat ruhak mosasa, Yasmin-furdetes es vacsi volt a program. Ma isteni finom hamburgerszeruseget ettem sult krumplival, nagyon vekonyra vagott marhahusi volt egy kicsi zsemleben, Matt sutotte es fuszerezte. Kaposztasalataval, hagymaval, fokhagymas/sima majonezzel, ketchuppal ettuk, nagyon finom volt.

Kaja utan megfurdettem Yasmint, egy orokkevalosag levetkoztetni, millio oleles, puszi, "I love you", "You are the best." es "Szeretem a hajad." kisereteben nem olyan egyszeru...Es allitolag eperillatu a hajam :) A "Te vagy a legjobb" kulonosen jol esett, igy, hogy ma ilyen nyugos volt, es ki volt akadva szinte mindenkire.

Tusi utan kicsit meg szorakoztattuk egymast, aztan Matt elvitte dramara. Yasmin pedig, hogy megkoszonje, gyorsan kinyomtatta neki mintas hatterre, hogy "Koszonom apa, hogy elviszel a szinhazba". Aranyos volt.

Ma egyebkent mindenki nyomi lett a nap vegere, Karen is mondta, hogy rajtam is latszik, hogy faradt vagyok, ugyhogy 6kor jottem is pihenni. Reggel pedig csak 9re megyek. Nem is erzem 100%-osnak magam, mar 2 napja folyik az orrom reggel-este, most pedig mar a torkomon is erzem, majd eszek gyogyszert. Yasminnak es Mattnak is faj a torka, remelem nem betegszik itt le mindenki...Nem beszelve arrol, hogy a jobb kezemen nincs ep ujjam :) Valamiert annyira ki van szaradva, hiaba kenem, hogy mindegyik ujjam ki van repedbe valahol, a huvelykujjamat pedig elvagtam tegnap a valtozatossag kedveert :) de csak egy kicsit :) Szoval az otthonrol hozott jobbkez-szarazsagomnak nem tett jot az angol kornyezet.

OOh, es az oromhir: mindket lany valaszolt, ugyhogy valoszinuleg harmas tali lesz szombaton Guildfordban. Hajni pedig irt, hogy kerte az ugynoksegtol a francia lany elerhetoseget (aki a szomszedos Frimley-ben el elvileg), de meg nem kapott semmit...

Mindjart 11 lesz, ugyhogy mostmar tenyleg megyek aludni. Egy kicsit izgulok, holnap delutan pizzat akarok sutni Yasminnal, de nem tudom, hogy az itteni poreleszto mit csinal majd a tesztammal...A gyerkocok mondtak, hogy Karen es Matt is probalkozott mar, de egyik sem volt tul jo...nem tudom, en megfelelek-e majd nekik, az uj pizzarecept otthon nagy sikert aratott, ugye Orsika?? :)

Hideg, hideg, hideg

2010.01.27. 18:19 - vikiaupair

Nem tudom, hany fok lehetett reggel, meg napkozben, de az tuti, hogy ez a leghidegebb nap, miota itt vagyok. 9kor, mikor atmentem, meg kicsit fagyos volt Pauline kocsija.

Senki nem volt itthon, Yasmin suliban, Karen pedig elvitte Sebet valami atfogo diszlexiavizsgalatra, mert gyanus, hogy az. Nem keves pakolnivalo vart, ugyhogy gyorsan ettem es neki is lattam. Kozben persze mostam ismet, ma Yasmin agynemuje volt a soros, meg a szokasos. Elvegeztem a napi feladatokat, majd nekiestem a konyhaszekrenyek ALAPOS tisztitasanak. Eloszor kivulrol. Szerintem van vagy 40 negyzetmeter a konyha, ha nem nagyobb, es 3 ajto meg egy boltivszeruseg kivetelevel korbe van "szekrenyezve". Es kozepen is van egy teglalap alaku pult, ugyhogy elvoltam vele vagy ket orat. A szekrenyek egy reszenek a belsejet is kitakaritottam, Karen mondta, hogy a tobbi raer a jovo heten, meg azutan...

Takaritas kozben kigondoltam, hogy fozok egy sima krumplilevest , merthogy ahhoz ugy sem kell semmi extra (tegnap mondta Karen, hogy Yasmin kivetelevel szeretik a levest, csak ritkan esznek). Megpucoltam egy nagy krumplit, hagymat, valamiert termeszetesnek vettem, hogy van repa meg petrezselyem, de nem volt...ugyhogy szoltam Karennek, hogy mi a helyzet, amugy is ment volna boltba, ugyhogy hozott rcsak epat, mert petrezselyem nem volt a boltban. Pont vegeztem a takaritassal, mikor hazaertek Sebbel, aztan belevagtam a repat is, elkezdhettem vegre. A vegeredmeny, hat...szerettem volna orolt fuszerkomenyt beletenni, de olyan nincs itt, ugyhogy egeszet tettem egy keveset, es ez is inkabb edeskomenyszeru. Egy kis fokhagymat is raktam azert hozza, kb a pirospaprika meg az, ami "igazi", na meg a ket tojas, amit a vegen beleutottem. Vegul nem lett olyan rossz, bar a krumpli is eleg edeskes volt...Sebastiannak izlett, mind megette, Yasmin megkostolta (Karen azt mondta, hogy semmilyen levest nem eszik meg), es tole ez is nagy szo :) egyebkent azt mondta, hogy nem rossz. Karen mikor megkostolta, azt mondta, hogy egy kicsit sos, aztan mikor kesobb evett belole, mar nem volt az, egesz jo...Matt pedig mar nem volt itthon, mikor kesz lett, mert Chelsea-meccsre ment vonattal (es taxival jon haza). Jobb lett volna tejfollel enni, de az se volt :S

Szoval ennyit a levesemrol :) Mivel elfozocskeztem a szabadidom nagyreszet, mar nem mentem haza 3ig. Miutan Yasminek is hazaertek, ettunk (az elobb mar leirtam, hogy mit szoltak:), valami indiai csirke volt, azt hiszem kurma volt a szosz neve, rizzsel meg indiai kenyerrel. Mondhatni finom volt, es meg bort is kaptam hozza, mert Karen megkivanta es adott nekem is. Aztan elvitte Sebet teniszre (egybkent azt mondtak a vizsgalaton, hogy a hosszu tavu memoriaja nagyon-nagyon jo, de tenyleg kever nehany betut, es vannak szamjegyek, amiket forditva ir). Mikor Karen hazaert, elengedett tusolni meg hajat mosni, o meg megfurdette Yasmint, aki alig akart ebbe belemenni, azt szerette volna, ha en furdetem meg mosom a hajat. Aztan visszajottem, megneztuk a BBC-hiradot 6kor, megnezegette mi van a taskamban, kerdezte, hogy miert nem vettem meg meg a repjegyemet nyarra, hogy hazalatogassak, es mikor jovok vissza, hozzak neki egy szankot. Igen, szankot :)

Nemsokara befutott Seb, Karen elment megunnepelni Lisa szulinapjat, en pedig ismet egyedul maradtam a gyerkocokkel, akik ma mar nem voltak olyan angyalok, mint hetfon. Pontosabban Yasmin nem volt olyan angyal, Seb most is rogton, elso keresre ment  fogat mosni, lefekudni. Yasmin is lefekudt 8kor, azzal nem is volt baj...kesobb viszont behivott vagy 3szor. Egyszer azert, mert leesett az agyrol (mint kiderult, mert fajt a hasa, es ilyenkor hasra fekszik valami kemenyre, hogy nyomast gyakoroljon ra), aztan visszasegitettem, aztan megint hivott, hogy vigyem ki wc-re, hatha...de aztan kiderult, hogy valoszinuleg noi bajai kezdodnek, es meglepoen felvilagosult a temaval kapcsolatban, elmondta, hogy tudja, hogy nala ez korabban tortenik valoszinuleg, de nem akarja...aztan kerdezgetett egy kicsit a dolgokrol. Es vegul 9 utan par perccel sikerult remelem vegleg agyba dugnom...

...es nyugodtan nezhetem a 10kor kezdodo szuletett felesegeket, es hallgathatom Shaka horkolasat (az egyik kutya). Apropo kutyak, rajottem, hogy eddig mindig csak azt irtam, hogy kutyak, mert ez egyszerubb volt, pedig nevuk is van, meghozza zulu, es meg elso nap megkerdeztem, hogy kell leirni oket. Szoval az oreg boxer Shaka, egy zulu uralkodorol kapta a nevet, a vizsla pedig Thula, akinek csendeset jelent a neve :)

Ja, es ma irt Kriszti es Nelli is, a ket lany, akik elerheto kozelsegben laknak. Valoszinuleg szombaton talalkozom mindkettojukkel, remelem osszejon.

11 utan hazaert Karen, meseltem neki Yasmint, azt mondta, hogy gyakran elojon ezzel, es hogy szerinte koraiak meg azok a felvilagosito orak a suliban...

Vacsi Sebastiannal

2010.01.26. 19:15 - vikiaupair

Karenek tegnap este fel12 utan ertek haza, Mattnek jo kedve volt a whiskeykostolgatastol :) Elmondtam, hogy mi volt, majd jottem haza hajat mosni, negyed1kor fekudtem le. Yasmin eleg nyugos volt, de a hajam ma is nagy sikert aratott, nehol meg nedves volt, es allitolag nagyon illatos es selymes :) Mivel este mar pakolasztam, es a mosogatogepbol is a helyere tettem mindent, gyorsan haladtam a dolgommal, aztan vasaltam...most azert joval tobb volt, mint mult heten. Kozben folyamatosan mostam-szaritottam, kimostam Seb agynemujet is, meg delelott vissza is huztam.

Delben indultunk Karennel bevasarolni a Sainsbury's-be, tok jot beszelgettunk kozben mindenfelerol. Peldaul kerdeztem, hogy hogy talalt erre az ugynoksegre es massal is beszelt-e rajtam kivul. Azt mondta, hogy december kozepe ota keresgelt, es rengeteg lanyt "megnezett", az ajanlokat, a dear family-leveleket, a kepeket, a reglapot, ujra meg ujra, es: "tudod, mikor megvan a "got it"-erzes". Szoval velem kapcsolatban jott meg ez az erzese, szerencsere :) Es, ami durva, hogy 30+565£-ot kellett fizetnie az ugynoksegnek, "csak" azert, mert bennunket osszehoztak...na ezert nem kernek ok az au-pairektol penzt...Beszeltunk a nyelvsulirol is, mondta, hogy latja, hogy a nyelvtanom tobbe-kevesbe ok, es en is mondtam, hogy inkabb beszelgetos ora kellene nekem, ugyhogy majd elmegyunk a suliba valamikor es rakerdezunk, hogy mi mennyi. Eleg lenne egy rovid kurzus, csak hogy megismerkedhessek nehany emberrel...

A boltban szinte mindenrol megkerdezte, hogy nem kerek-e. Kaptam megint egy csomo dolgot: tisztitoszereket, joghurtot, kekszet, gyumolcsot, teakat, blue tacket, fogkremet, stb. Mondtam, hogy az utobbi kettot kifizetem, de mondta, hogy ezeket is o biztositja. Hat jo :) Es persze vettunk egy csomo mast, peldaul a penteki pizzahoz cuccokat - kivancsi vagyok, hogy ebbol a lisztbol es a porelesztojukbol mi lesz...majd elvalik. Szoval jol bevasaroltunk, Karen otthagyott egy rakas penzt. Egyebkent most eloszor ultem a kocsijaban (a Ford ugye csereauto volt, az ovet pentek este hoztak vissza). Hat, eleg jo "kis" auto, van benne kamera is, ami tolatasnal mutatja, hogy mi van mogotted (nem tudom, mi a neve, talan fedelzeti kamera, vagy az csak a forma-1-ben van?:)

Hazaertunk, volt meg egy oram, nagy sokara sikerult beszelnem Orsikaval, nagyon rosszalkodott a net. Amig vartam rajuk, szokas szerint tettem-vettem a hazban, pakolasztam, es a szivbaj jott ram, mikor bementem Karenek szobajaba, es meglattam Mattet, amint bekesen alszik, nem is tudtam, hogy itthon van...nyilvan elfaradt tegnap este :) Aztan hazaert a bagazs, majd Karen elrohant Yasminnal pszichologushoz (havonta jar egy ideje, de szereti, mivel szeret felnottekkel beszelgetni), mi pedig megvacsiztunk Sebbel, lasagne-szeru teszta volt, meg lehetett enni. Kicsit feltem, mert eddig szinte csak akkor beszelt, ha kerdeztem, bar nagyon keves idot tolt velem, sokkal kevesebbet, mint Yasmin. De tenyleg egy kis angyal ez a kissrac, szerintem tobb, mint fel orat siman ultunk az asztalnal, mar mindketten befejeztuk, de csak meselt-kerdezett-meselt-kerdezett...teljesen meglepodtem, de orultem neki nagyon. Kerdezgetett Magyarorszagrol, a google earthon megneztuk, hogy melyik hazban lakom otthon, mutogatott youtube-os videokat, beszeltunk a sulirol (az enyemrol is), a nyelvekrol, teniszrol, snowboardrol, sielesrol, Haitirol (gyujtenek a suliban penzt, es aki ad, kap egy zold szalagot), stb. Most nem lattam rajta, hogy nagyon fel akarna allni az asztaltol, szerintem elvezte, hogy kibontakozhatott. Aztan Karen azt mondta, szerencses vagyok, hogy ennyit beszelgetett velem :)

Aztan en elkezdtem leszedni az asztalt, o meg elment a kuckojaba. Kesobb vittem be neki gyumolcssalatat, amit Karen csinalt (vegul meg ketszer kert, megette az osszeset, imadja a gyumolcsot). Megkert, hogy segitsek neki felrakni a posztereket, amik a tolem kapott konyvben voltak. Es megint mondta, hogy nagyon koszoni, mert ez tenyleg egy nagyon jo konyv :) Szoval tenyleg orult neki, elkezdte mutogatni a poszteren, hogy mi micsoda.

Es persze mindekozben mosas-szaritas-mosas-szaritas, de kiuritettem a szennyeskosarat :) ami persze holnapra megint tele lesz. Matt kozben hol itthon volt, hol nem, ma is kerdezte, hogy "happy" vagyok-e, nem hianyoznak-e mar nagyon az otthoniak. Mondtam, hogy persze, de jo, hogy van skype. Aztan negyed6kor telefonalt Yasmin, hogy legyek olyan kedves es rakjam be a csirkes pitejet a sutobe 200fokon, hogy mire hazaer, kesz legyen. Szinte kesz is volt, mikor betoppantak, evett, megfurdettem, feloltoztettem, meg beszelgettunk egy kicsit, majd eljottem. Kerdezte Karent, hogy nem lehetne-e, hogy holnap hamarabb menjek es en oltoztessem fel, ne anyu? :) de Karen mondta, hogy ez a keson-jovos napom, nem lesz sok tennivalo, ugyhogy nem.

Ma kerdeztem Mattol, hogy hol lehet jo aron fenykepezogepet venni, mondott ket weboldalt, majd felkeresem oket.

Holnap csak 9re kell mennem, ami nem is baj, ma nagyon nehezen keltem valamiert.

Az elso "baby"sitteles

2010.01.25. 21:13 - vikiaupair

Ma is fel7 utan keltem (igen, 33kor:), fel8ra mentem at. Mindket gyerkocon igencsak latszodtak a hetvege nyomai, nyugosek es faradtak voltak, pedig  tegnap mar fel7kor lefekudtek. Yasmin ma csak megsimizte a hajamat, szerintem nem volt ereje beszelni, szinte meg aludt oltoztetes kozben. Sebastian pedig most dobbent ra, hogy ma uszas lesz, es meg tele van felig lekopott tetkokkal a teste, ugyhogy Karen gyorsan leszedte neki babaolajjal. Yasmin most anyat kerte meg, hogy kosse ossze a hajat, pedig penteken azt mondta, hogy azt is jobban csinaltam, mint Karen...dehat anya csak egy van :)

Aztan megreggeliztunk, kivittem a nagy kukat a keriteshez (Karen elfelejtette volna, mondta, hogy jo, hogy valaki esznel van a haznal). Egyebkent szegeny tenyleg eleg szetszort, de nem csodalom, es valoszinuleg en is ilyen leszek majd, sot...sokszor mar ilyen is vagyok :)

Yasminnal gyors WC, fogmosas, meg ki kellett neki vinnem a kb. 5-6 esernyo kozul azt, ami a mai hangulatanak megfelel (nem esik egyebkent), aztan elindultak. En pedig megkezdtem a szokasosat...azert meglatszott, hogy nem volt 2 napig felporszivozva. Ja, es kozben kimostam a sajat ruhaimat, isteni illatu oblitojuk van :D (Lenor Infusions - Black Diamond  & Lotus Flower, fekete a csomagolasa)

A mai plusz furdoszobatakaritas es felmosas volt. A WC-takaritashoz egyebkent van egy tok jo kis muanyag szerkezetuk (ok nem hasznalnak WC-kefet egyebkent sem, legalabbis en nem lattam egy WC mellett sem). Szoval ennek a vegere kell csiptetni egy jo illatu, puha, papirszeru valamit, amibol "felszabadulnak" a tisztitoanyagok, ha vizbe martod egy pillanatra. Ezzel korbedorzsolgeted, aztan bennehagyod a kagyloban es kesobb lehuzod. Lehet, hogy otthon is van ilyen, de en meg nem talakoztam vele.

Kozben hazaert Karen, elvitte az egyik kutyust setalni, a masikat pedig megetettem, hogy ne legyen olyan szomoru (ot nem viheti, mert "harcol" a tobbi kutyaval). Aztan megint elment, elotte csinalt nekem egy teat, es rendelt szinhazjegyeket jovo keddre: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat - Jozsef es a szines, szelesvasznu alomkabat a musical cime. Wokingba megyunk, itt van a kozelben, Yasmin, Karen es en. Mivel Mattek snowboardozni mennek Skociaba, Karen is ki akar valahova mozdulni Yasminnal. Azt mondta, a ruha miatt ne aggodjak, itt csak London nagyobb szinhazaiban kell kioltozni. Azert megprobalok majd normalisabb ruhat valasztani :)

Del elott mindennel vegeztem, aztan ettem Matt tegnapi zoldseg-kremlevesebol, ami majdnem olyan, mint amit anyus vagy en csinalunk otthon, csak mintha so es bors helyett egy kis cukrot tett volna bele. Pedig en nem fozok es nem eszek semmit tul sosan...Aztan elmondtam Mattnak is (a cukrot nem:), es mondta, hogy maganak o is jobban befuszerezi, de a gyerekek miatt nem tesz az egeszbe sokat.

Szoval delben "felszabadultam", majd 3kor vissza. Hazaertek, uzsicuccot elmostam, segitettem egy kicsit Sebnek a matek haziban. Gyorsan megvacsiztunk (fagyasztott pulykamellszeru dolog volt sult krumplival, sima borsoval, fokhagymas majonezzel, meg valami kaposztas salataval - egesz finom volt). Aztan pikk-pakk elpakoltunk, mert ma volt Bert szulinapja, es Karen athivta oket. Hoztak jegkremet, Karen vett valami dobozos, szaraz, belga csokis tortat, 77-es gyertyat, igy felkoszontottuk a nagypapat. Majd Karen sietve elvitte Sebet teniszre. En meg maradtam itthon Yassal, aki egyebkent meg kaja elott azt mondta: "I love you" - ugy latszik, a hajam mindennapi tema lesz, ma is megsimizte, megdicserte, Karennek is mondta, hogy az ove sose olyan selymes, mint az enyem...

Aztan hazaert Matt, mi meg elmentunk tusolni. Volt egy kis kavar a torulkozokkel, de legalabb jol szorakozott mindenki, foleg Yasmin :) Felmaszott a kanapera, minden nap innen nezi 6kor a BBC-n a hireket, ez az egyetlen musor, amit nez a tv-ben. Csinaltam neki teat - termeszetesen tejjel - az uj termoszaba. Hazamehettem volna 7ig, de annyi idore nem akartam, igy egyutt tv-ztunk, beszelgettunk, mikozben Matt es Karen mar keszulodtek a Skot Estre. Matt gyors hazadobta Sebastiant, megkertek oket, hogy legyenek velem rendesek, es mar el is mentek, en pedig egyedul maradtam a ket tunderbogarral, tenyleg azok voltak egyebkent :) Yasmin mar agyban volt, vele nem volt sok gond, csak meg kellett gyoznom, hogy ne akarjon mar tobb teat inni, es el kellett szakitanom a laptopjatol. Sebastian pedig befekudt a kutyak koze tv-zni, aztan mondtam neki haromnegyed8kor, hogy legyszi, menjen, mert anya azt mondta, es mondta, hogy ok, es rogton bement a szobajaba. Aztan kerdeztem, hogy megmosta-e a fogat, tudtam, hogy emlekeztetnem kell ra :) Szoval nem volt nehez dolgom veluk, tenyleg jo gyerekek. Jo ejszakat kivantak es kesz :D

Most itt vagyok a nappaliban, netezek, tv-zek, es varom, hogy hazaerjenek Karenek...bar gondolom varhatok, ha csak fel8 fele mentek el...

süti beállítások módosítása