2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Guildford Hajnival

2010.09.26. 22:50 - vikiaupair

9 körül keltem, elkészültem, és fél 11-kor útnak indultam North Campre, most először gyalog. Kíváncsi voltam, hogy mennyi idő alatt érek oda, és jól saccoltam: kényelmesen olyan 50 perc kb. Hajnival a vonaton találkoztunk, ő az előző megállónál szállt fel.

A nap jól telt, jó gyorsan :) Ettünk-kávéztunk-sétálgattunk-vásárolgattunk. A mai termésem egy drapp kabátka a H&M-ből és egy régóta hőn áhított bőrdzseki a Monsoonból... na meg egy cuki kis esernyő az Accessorize-ból, mert elkezdett esni, és gondolnom kellett a hazafele útra is, az is egy óra volt :)

6 után szálltam le a vonatról, 7-re itthon is voltam. Anyuskámékkal skype-oltam egy csomót, figyelmeztetett, hogy lassan elfogynak a mondatok a bejegyzéseimből :)))))) Sajnálom, de ahogy már sokszor mondtam, tényleg egyre kevésbé van kedvem esténként pötyögni... Azt azért leírom, hogy tegnap hazafelé majdnem elcsaptak egy háromsávos körforgalomnál, úgy, hogy nekem zöld volt... a két külső sáv megállt, a legbelső nem, és nem láttam a többitől... még jó, hogy nem kapcsoltam rögtön mikor zöldre váltott és később indultam el... így pont nem találkozott össze az első kerekem a kocsival...

Na mára elég is ennyi, holnap újabb hét kezdődik. Hétfő... és hamarabb kell mennem, mert háromnegyed 8-ra már jön a fizios nő.

Tejbegríz Hajnival

2010.09.25. 23:59 - vikiaupair

A mai bejegyzésem talán még a tegnapinál is rövidebb lesz. Az irodában iszonyat sok tennivaló volt/van. Mivel viszonylag rendesen aludtam az éjjel, jól telt a nap. Még magyarul is tanítottam a fiúkat :) Frank felesége pedig délelőtt telefonált, hogy indulnak szülni, úgyhogy izgalom is volt.

5-ig dolgoztam, beugrottam a Waitrose-ba, és a családdal pont egyszerre értem haza. Jól elpoénkodtunk, Yasmini lenyomott egy jó hosszú sétát, aztán búcsút is mondtam nekik. Egy kicsit netezgettem, aztán megjött Hajni. Csináltunk tejbegrízt, X Factort néztünk, iszogattunk egy kicsit a múlt héten vásárolt különleges karamellás vodkánkból, és jót beszélgettünk. 11 körül ment el azt hiszem. Én még chatelgettem, majd jó későn tusoltam és jó későn feküdtem.

Utálom az esőőőőőőőőt

2010.09.24. 23:12 - vikiaupair

Nem tudom, hogy volt-e akár egy perc is éjjel, amikor nem esett az eső... És azóta sem hagyta abba. Elég lehangoló, ami azt illeti.

Reggel semmi különös esemény nem történt, mindkét gyerekkel a kocsiban távozott anyu :) Sebastiant kidobták a suliban, a lányok pedig továbbszáguldottak: biciklit nézni/venni Yasminnak és fiziora. Így szerencsére egyedül voltam, és nekiláthattam az elmaradt és aktuális dolgoknak. Nem siettem el, szépen kényelmesen, netezgetve, telefonálgatva, chatelgetve, skype-olva telt a délelőtt és a kora délután, ugyanis mire végeztem a portörléssel, fürdővel és vasalással, már fél 2 volt. Apu is hazajött közben, kicsit megviselte a tegnap éjjel, fel is ajánlottam neki, hogy kiköltözöm a szobájából (mindig ott vasalok), ha le akar dőlni :)

A délután is ráérősen telt, szép komótosan kitakarítottam, meg szenvedtem, hogy netet varázsoljak. Jó kis nap volt, az esőt leszámítva. Az este is nyugisan, beszélgetéssel telt.

Stresszes csütörtök

2010.09.23. 23:59 - vikiaupair

Tegnap este megint háromnegyed 1 lett rám. Nem lesz ez így jó... és ma is...

A reggel jó hangulatban telt. Yasmini úszott, aztán elkészítettem suliba. Rendes időben ment mindkét gyerkőc. Még elpakoltam, amit tudtam, aztán hazasiettem átöltözni. Bert aranyos volt, mert mikor összetalálkoztam vele és mondtam, hogy megyek suliba, mondta, hogy kérjem meg Pauline-t, hogy vigyen el, merthogy szakadt az eső. Bekopogtam, de szerintem az emeleten volt, és nem hallotta, úgyhogy hagytam is. Kb. 2 perc alatt kaptam össze magam... éppen indultam volna le, amikor Bert kopogtatott, hogy Pauline vár a kapunál, nagyon szívesen elvisz. Nyilván csekkolta, hogy bent ülök-e a nagyi mellett :)

Tehát jó volt, nem kellett zuhogó esőben bicikliznem, és Pauline jókat mesélt apuék gyerekkoráról. A suliban ma már többen voltunk, Hajni is jött :) A mai nap is a szintek meghatározásával telt. Mondta, hogy igen, kettes szint vagyok... az L1-es magnózásomban is egy hiba volt csak. Így ma megcsináltam az L2-es magnót (ami egyébként egy utazási irodában zajló párbeszéd volt:), és egy szövegértést is. Ilyenekkel ment el az óra, még ma sem tanultunk semmit. Jaj, ezt még le kell írnom: van egy francia csaj, aki olyan egyszerű mondatokat nem értett, hogy igazán nem tudom, hogy mit keres a csoportunkban... például a „sit=ülni” jelentését kérdezte tőlem...

Óra után Hajni hazahozott. Még el akartam menni a plazaba meg az ESPRIT-be kicserélni az öveket, és anyunak venni egy ugyanolyan ruhát, mint amit magamnak vettem kedden, de nem mentünk. Kedvünk sem volt és nagyon-nagyon szakadt az eső.

Kicsit dumálgattam Karennel meg Penny-vel, aztán elvonultam. Berték indultak ebédelni, és mivel azt hitték, hogy 3-ig nem leszek itthon (Karen gondolom mondta nekik, hogy kb. akkor megyek át hozzájuk), és furcsállották, hogy zajokat hallanak a kis lakásomból, egyszercsak hallottam, hogy Bert megpróbálja kinyitni az ajtót. Azt mondta azt hitték betörő van itt :)))

3 előtt átmentem, és neki is láttam a rég nem készített rántott husinak. Yasmini otthon volt, mert nem volt túl jól, és nem ment fiziora. Természetesen krumplipüré volt a köret, amit ma jól elrontottam. Ízre finom volt, csak kicsit vizes, ugyanis elzártam, és ottfelejtettem... Kicsit zizi voltam ma. Ennek ellenére agyonra dicsérték a vacsit megint :) Bertie is átjött, poénkodott egy csomót. Mostmár határozottan állíthatom, hogy kedvel.

Ahogy sejtettem: nem tudtam ma port törölni... lehetetlen bármit is érdemben csinálni, ha mindenki otthon van. Vacsi után elpakoltam a konyhában, majd ma másodjára is letusoltam Yasminit, felöltöztettem, és kb. fél 6-kor eljöhettem. Gyorsan átöltöztem és rohantam az irodába.

Alig voltunk, az adminon már csak én. Nagyon kis családias volt :) Gordon aggódik a fejem épségéért, szerinte sisakot kellene hordanom biciklizéskor, mint ő. Onnan jött az egész, hogy este ismét elkezdett szakadni az eső... így én is kaptam belőle hazafelé, nem is keveset. Pedig eleinte úgy nézett ki, hogy megúszom...

Itthon chatelgettem, netezgettem, alakul a jövő heti programom. Most háromnegyed 1 és ideje alukálni. Nem akarok éjjeli bagoly maradni...

Szimpla szerda

2010.09.22. 23:41 - vikiaupair

Húú bocsi, anyáék délután figyelmeztettek, hogy nincs fenn a tegnapi bejegyzésem... Pedig azt hittem, hogy felraktam, ami így is van, de valamiért visszatettem vázlatba a publikálás után :)

Ma 8-kor kezdődött a műszakom, Yasmini nem sokkal azután kelt fel. Megölelgetett, bocsánatot kért, stb. Aztán úszott és tornázott a medencében. Képzeljétek, nagyon ügyesen jár a vízben, csak nehezen találja meg az egyensúlyt... na és nem kell hosszú távra gondolni...egyelőre.

Délelőtt nem igazán tudtam semmit csinálni, mert miután végre kiszedtük a medencéből Yasmint, letusoltunk, szokás szerint órákig öltöztettem, elkészítettem. Ezúttal nem suliba, hanem fiziora. Úgy döntöttek, hogy nem megy suliba 2-3 órára, inkább házit ír otthon. Anyuhoz megjött Lisa, elmentek egy jó hosszú sétára Thulaval, mialatt nekem össz-vissz kiteregetni sikerült, mert Yasminnak állandóan kellett valami. Akartam port törölni is, de rájöttem, hogy anyu elfelejtett sprayt venni múlt héten, úgyhogy marad holnapra.

Fél egyig ment a duma és a kávézgatás miután hazaértek, röhögtünk is, hogy én már azt várom, hogy „elhúzzanak” és felporszívózhassak végre nyugodtan. Így is történt. Aztán hazajöttem, megírtam a házimat, kicsit netezgettem, aztán 3-kor visszamentem.

Sebastian futott be először, nagyon vicces kedvében volt. Mondta, hogy bár tegnap meglógtam az evezőgép elől, de ma nem enged el, és a szűk farmer sem kifogás :) Jól mentem, fel is jegyezte a kis családi versenykönyvbe. Apu pont ezután ért haza, mondta, hogy akkor mostmár újabb célt tűz ki magának, nehogy utolérjem :) Amúgy ma is vicces kedvében volt, szerintem tegnap meg ma többet viccelődött, mint az elmúlt másfél hónapban összesen.

Vacsira mostanában apu leveseit esszük, amit a kertben lévő zöldségekből készít. Ma krumplikrémleves volt, jó borsosan, nekem ízlett. Sebastiannak pedig rántottát csináltam, de hagymával (akartam sonkát vagy valami húsfélét is, de anyu pont ma ment vásárolni, mert üres volt a hűtő...), kis tejszínt is tettem bele. Ízlett neki, nagyon meg is köszönte.

Kaja után elpakoltam, majd siettem az irodába. Így 5-9 dolgoztam. Van az a srác, akit mondtam, hogy múltkor ott volt egyszer, a „panaszos” nő fia. Hát, láttam furcsaságokat már hétfőn is a jegyekkel kapcsolatban, ma meg aztán végképp. Nem véleletlen nem mondott apu inkább semmit róla... Na mindegy, szerencsére nem az én nevem alatt dolgozott állandóan...

Itthon semmi különöset nem csináltam, hamarosan nyugovóra térek.

Hú, látjátok milyen uncsi bejegyzéseket írok, ha tényleg egyáltalán nincs kedvem és időm... Pedig a délelőtti „partin” sokat megtudtam anyu múltjáról :))

Első nap a suliban

2010.09.21. 23:59 - vikiaupair

Yasmini anyuval úszott, amikor odaértem, majd tusolás, hosszas öltözködés és rohanás következett. Azt sem tudtam, hogy mihez nyúljak, ugyanis 9-kor legkésőbb el kellett indulnom a suliba. Igazából fél 9-től tudtam bármit is érdemben csinálni...

Yasminnak sikerült egy kicsit elrontania a reggelemet, beszólt a munkásoknak a múltkori kis incidensünkkel kapcsolatban, amit nyilvánvalóan rajtam kívül mindenki viccesnek talált. Anyu mondta aztán, hogy a suliig sírt Yasmin, és fel akart hívni, hogy bocsánatot kérjen... Anyu mondta neki, hogy most tönkretette a barátságunkat...

Suliba indulás előtt még összefutottam Berttel. Vasárnap nem vettük észre Hajnival a kertben a sok gaz között, csak mikor már kint voltunk az úton, és nem akarom, hogy azt gondolja, hogy bunkó voltam. Erre mondta vigyorogva, hogy ő sose gondolta és nem is gondolná ezt rólam :) Még poénkodott egy kicsit, de nekem sietnem kellett suliba.

Most nincs kedvem részletesen leírni. A lényeg, hogy remélem, hogy az L2-s vizsgára készülhetek. Van egy pakisztáni csaj, aki arra megy, és nem beszél jobban nálam, legalábbis a mai nap alapján... Eddig is azt mondta a nő, hogy a határon vagyok (és a pakisztáninak is ezt mondta), ma megcsináltam egy magnót (majd csütörtökre megnézi), és óra végén azért odamentem, hogy még ha nem is biztos, hogy azon a szinten vagyok, meg akarom próbálni. Mondta, hogy igen, majd megnézi a magnómat és szerinte menni fog, ha már a pakisztáni lány is ezt csinálja, merthogy egyformának tűnünk kb. Ezenkívül ki kellett töltenünk egy tesztet, hogy eldöntsük, hogy ki milyen módszerrel tanul a legkönnyebben... Én főleg vizuális vagyok, de a hallás utáni alig maradt el tőle... Elvileg mindenkinek egyéni tanrendet ajánlanak, ezért sem kell könyvet vennünk. Kíváncsi leszek. Ja, amúgy 9-en vagyunk, ma csak 5-en voltunk. Olasz, nepáli, pakisztáni és francia lány/nő volt rajtam kívül. Ja, azzal is elment egy csomó idő, hogy a tanár körbemutogatta a ”komplexumot”, italautomata, WC, stb. :)

Óra után egy kicsit vásárolgattam, aztán éppen hazafelé vettem az irányt, amikor Yasy hívott. Lehetünk-e még barátok, stb.? Tudom, hogy így nem jó, hogy nem tudjátok a sztorit, de nem is akarjátok tudni :S Hazaértem, kipakoltam a „vásárfiát”, aztán 3 előtt átmentem. Még ki akartam porszívózni és a vasalás is megmaradt délelőttről. Apuék is hazaértek közben, aztán elmentek fodrászhoz, majd megint hazajöttek. Ma nem volt olyan rossz kedve. Kérdeztem, hogy kér-e kávét (nagyon válogatós, és az x hónap alatt össz-vissz egyszer csináltam neki teát, arra sem mondott semmit, mondtam is neki ma, hogy félek neki bármit is csinálni, egy ilyen válogatós valakinek :) mert az, hogy múltkor nem mondott semmit, nem jelenti azt, hogy jó volt :))))

Én vasalás közben X-faktort néztem, majd Orsikával beszélgettem. Aztán pedig a konyhában apuval. Mondta, hogy még ne beszéljek Sammel a jövő évről (őt ma már kérdezte, hogy mi lesz; és mondta Mattnek, hogy Louanne-nal mindketten gyorsan tudjuk csinálni a befizetéseket... talán nekem is meglenne a külön főfeladatom jövőre, plusz az egyebek... de csak találgatok ), a pontos órákat majd eldöntjük, de valószínű, hogy az lesz, amiről szó volt. Csak anyuval is beszéljük át még egyszer, nehogy megharagudjon apura, amiért túl sok órát ad nekem az irodában, és ne maradjon itthonra :) Na meg lehet, hogy lesznek változások az adminon... Mondjuk a suli nem tudom hogy lesz majd. Meg hogy tényleg januártól lesz-e, lesz-e elég munka... Képzeljétek, 6 hétig keddenként van ott egy fiú, CP-s, mint Yasmin, valami állami program keretében Matt felvette, illetve ha a hat állam által fizetett alkalom alapján meg van vele elégedve, lehet, hogy fel fogja venni.

Időközben kiderült, hogy Yasminék dugóba keveredtek, így már nem jöttek haza a fizio és a színház között. Így nem volt rám szükségük, tehát vacsi után eljöttem fél 7 körül. Akár dolgozni is mehettem volna, ha ezt hamarabb tudjuk...

Itthon chatelgettem, skype-oltam, e-maileztem... és megint negyed 2 lett rám...

Hétfő.

2010.09.20. 23:59 - vikiaupair

Mondhatni könnyű ébredés után átballagtam. Semmi különleges nem történt reggel, csak a szokásos csiga öltözködés. Szerencsére mindkét gyerkőc rendes időben ment suliba. A kupi viszont nagyobb volt, mint múlt hétfőn... amolyan igazi „régi hétfő reggeles”... És hát a mosnivaló: az ágyneműk mellett a jó ég tudja hány adagot mostam... Még jó, hogy ma egész nap nagyon szép idő volt, és simán megszáradt kint minden. Tehát jó sok idő eltelt a pakolászással, meg aztán a fürdőszobával és a felmosással. Meg hát anyu itthon volt, ilyenkor lassabban megy minden, megy a chit-chat... Vicces volt, mert akar valami rendes vízkőoldót (ez semmi ami nekik van, bár biztos lehet itt kint kapni normálisat)... és le akarta fújni a fürdőben a tusoló üvegfalát. Mondtam, hogy egyrészt már lefújtam, másrészt meg minden héten lefújom, és egy napig kb. látszik is, hogy le lett sikálva :)

Na mindegy, végül dél körül szabadultam. Otthon is kellett egy kicsit pakolásznom, aztán megnéztem egy filmet, ilyen kedvem volt. Jövő héten ilyenkor már lehet, hogy tanulni fogok a másnapi órámra... haha :) Kicsit rendbeszedtem magam, hogy „irodaképes” legyen a kinézetem, hogy ha úgy alakul délután, rögtön tudjak indulni dolgozni.

Három előtt átjöttem, betettem a lasagnet, aztán elrendeztem a hatalmas halom ruhát és ágyneműt. A fiúk is befutottak közben. Sebastiannal szerencsére nem kellett veszekedni a lecke miatt, első szóra nekikezdett. Közben megvacsiztunk, majd diktáltam neki szavakat a holnapi különórájára. Kb. 20-at, és mindet tudta, tényleg jó ez a nő... mondjuk meg is kéri az árát...

Mivel Yasmint anyu a héten Luton közelébe hordja fiziora, és holnap reggelre itthoni úszást terveznek, nem kellett megvárnom őket. Tehát mikor apu újra hazaért, én mehettem dolgozni. Most többen voltunk azért, mint szombaton... egy darabig. Így ma 5-től 9-ig voltam, volt dolog...

Hazaértem, chatelgettem, aztán skype-oltam. Eszembe jutott, hogy tegnap csak írtam, hogy felteszek egy képet, de elfelejtettem. Ezt most pótoltam, nézzétek meg :) Annyi még, hogy a nő közvetlenül előttem ült a buszon... de miután már engem is csapkodott a „fólia”, átültünk a másik oldalra :)

Ja, és nézzétek meg Yasmin legújabb videóját is: https://www.youtube.com/watch?v=qso0OH4H458 Apu találta a régi felvételt... hihetetlen... milyen könnyen hajlik a lába, milyen gyorsan és mosolyogva jár... Iszonyatos érzés lehet Karenéknek... mennyire nem itt tartana, ha akkor tudtak volna erről a lehetőségről...

süti beállítások módosítása