2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Hazaértem!

2010.06.29. 23:59 - vikiaupair

Fél 7 előtt keltem reggel, letusoltam, az utolsó darabokat is bepakoltam, aztán két fordulóban átballagtam a cuccaimmal. Ja, és hosszú idő után ma esett, pont akkor kezdett rá, amikor felébredtem.

Karen fogadott az ajtóban azzal, hogy Nadal tegnap kb. 10 méterre játszott tőlük, és Sebnek autogramot is sikrült szereznie, akkor pedig hozzá is ért, Karen tatotta, hogy be ne essen a pályára. Állítólag egész testében remegett az izgalomtól :) Én mindenesetre a képekkel és videókkal is boldg vagyok, főleg azzal, amin félmeztelenül van... Állítólag Seb mondta Karennek, hogy „anya, gyorsan fényképezd le, most vette le a pólóját!”... Yasmini egyébként a szobájában várt, megölelgetett, megpuszilgatott, hiányozni fogok, emlékeztetett, hogy mit ne felejtsek majd el.

A konyhában aztán folytatódott a Nadalozás. Úgy jutottak be, ahogy akartak: ingyen. Karen egy csomó embert megkérdezett, hogy maradnak-e végig, először kapott két jegyet hátrébbra, aztán sikerült egyet szerezniük legelölre.... Seb egyedül nézte lent egy darabig, aztán mondta egy pasi Karennek, hogy menjen oda ő is nyugodtan, max. arrébbküldik. És így tett. Amúgy 10 gyereknek engedték, hogy autogramot kérjen, így lemaradtak a játék utolsó  részéről, de megérte :)

Tényleg élménybeszámoló volt egész reggel, néha Yasy megszakította azzal, hogy megkért, hogy menjek msn-re, skype-ra, vagy csak válaszoljak majd az e-mailjére. Tegnap ő is háromnegyed 11-kor feküdt le, és mint kiderült, Karen megfenyegette, hogy ha a kialvatlanság miatt nem viselkedik velem normálisan, akkor nem jövök vissza, úgyhogy ehhez tartsa magát.

A szokásos időben Karen elvitte a gyerkőcöket, könnyes búcsút vettünk. Sebastian is aranyos volt, Yasmin meg hát a szokásos, sok, hosszú ölelés, puszi, nagyon szeretlek, stb...

Én még - egy darabig utoljára - rendbeszedtem a szobákat, konyhát, aztán csináltam magamnak egy szendót, majd megjött Karen a suliból, illetve addigra már a kutyasétáltatásból is. Kicsit még csacsogtunk Pauline-ékkal, aki elfelejtette, hogy ma megyek-jöttem. Mondta, hogy hiányozni fogok, és megint felajánlotta, hogy jön velem bulizni, pubozni, ha visszamentem J Csak nehogy szaván fogjam :)

Fél 10 után útnak indultunk Karennel. Tök jót dumáltunk út közben, amúgy másfél óra alatt értünk Lutonra. Mondta megint, hogy mennyire örül, hogy ilyen jól működik a család-au-pair kapcsolat köztünk, és hogy mennyire szeretnek a gyerekek. Azt is mondta, hogy rögtön szimpi voltam nekik, Seb is mondta állítólag az első nap, hogy olyan vagyok, mint Carolie. Ami mostmár, hogy találkoztam vele, tudom, hogy jót jelentett :) És milyen jó, hogy nem félek a vízben, tudok úszni, amennyire kell, stb... Szóval megint megdicsért... Mondtam, hogy néha persze nagyon nehéz Yasminnal, de ahhoz képest, amit a Matt által anno a kocsiban Lutonról hazafele mondottak alapján gondoltam, egyáltalán nem véses. És erre megint mondta, hogy ez azért van, mert tényleg jól csinálom, sikerült megtartani a tiszteletet, és nem hagytam, hogy a fejemre nőjenek, főleg Yasmin... A lényeg ez volt... voltak még dicsérő szavak, de nem fényezem magam tovább :) Ebből jött a fizios téma, hogy mennyire nehéz lesz majd vele, és hogy hogy áll a szervezéssel: lesz vagy 4-5 különböző ember, akihez jár/akik jönnek majd... Ja, és ez nem tartozik ide, de most egy más megközelítésből is hallottam megismerkedésük teljes történetét :)))

Kidobott, ölelés, aztán már mentem is, hogy időben beálljak a sorba. Az easyjeteseknek egy iszonyat hosszú sor volt, háromnegyed órát vártam. A fiú jó fej volt, 18,7 kg volt a bőröndöm, mondta, hogy nincs mi miatt aggódnom :) A kézipoggyászomat bele se rakatta a keretbe, már mentem is tovább a biztonsági ellenőrzésre. Le- és kivettem mindent, amit kellett, ám valamit még így is találtak a táskámban, mert félrerakta a csaj. Kidobált (szó szerint értsétek!) belőle mindent, aztán vissza, még egyszer átfuttatta, és nem találtak semmit, már nem jelzett. Nem tudom, hogy mi az, ami az egyiknél jelez, a másiknál nem, mindegy is... Nem sok időm volt a duty free-zónában. Gyors beszaladtam a parfümboltba, és megvettem egy Nina Ricci Edt-t, de nem a pirosat, hanem a rózsaszínet. Múlt héten a Boots-ban nagyon megtetszett. Aztán elszaladtam pisilni, majd benéztem az Accessories-ba is, vettem fülbevalót és karkötőt, aztán még gyors vizet, és már kezdődött is a beszállás. Ez mind kevesebb, mint fél óra alatt történt.

Jó sokat kellett gyalogolni a mi kapunkig, és jó sokan is voltunk. Kb. a normál sor közepén voltam, de mire beszálltak a speedy boardingosok meg a kisgyerekesek, már csak szárnynál volt hely. Aztán leült mellém egy magyar nő és a 6 éves kisfia. Beszélgettünk szinte végig, hát... szerintem annyira nem kedvelt meg... vallási suliba fogja járatni a gyerekét, olyan vegák, hogy nem esznek halat, tojást (ez még OK), de hogy gombát és semmilyen fajta hagymát sem például... a nyelvemen volt, hogy akkor mit?? de aztán mégsem kérdeztem meg :) És szerintem volt vagy 50 a nő, vagy csak annyinak nézett ki... Például nem tudta, hogy mi az az au-pair. Mondjuk ez nem olyan, amit mindenki tud... A kisfiú aranyos volt  amúgy: egyszer, amikor felálltam és levettem a cuccomat, hogy kivegyem az almámat, megkérdezte, hogy „most leszállsz?” Hát persze :)

A leszállás, és az egész út egyébként sokkal simább volt, mint januárban. Mondjuk Londonból most sem láttam sokat, mert elég sok kis felhőcske volt, de felettük már szép tiszta volt az ég. Tényleg olyan gyönyörű, mint amilyennek a mennyországot ábrázolják, azt hiszem, szeretek repülni.

10 perccel haarabb szálltunk le a vártnál, gyors elmentem pisilni, és a csomagjaink is hamarosan megjöttek. Hát, egy kis szakadás van a bőröndöm nem használatos részén, dehát tescos, még jó, hogy kibírta :) Kimentem, gyorsan megtaláltam a tourinform irodát, mert már utánanéztem, hogy ott lehet vonatjegyet venni. Mondta a csaj, hogy 11 perc múlva jön is, elérhetem, csak annyi van, hogy nem működik a lift, úgyhogy az 50 valahány lépcsőfokon fel-le vinnem kell a cuccomat. Annyi baj legyen, gondoltam, és már mentem is... Hát, a lépcsőn azért küszködtem, de simán elértem. És egyébként már a repülőről leszállva megállapítottam (amikor megcsapott a forró levegő), hogy az angol meleg, még ha ott forrónak is érzi az ember, nem egyenlő az itteni hőséggel, merthogy majd lerohadt rólam a farmer várakozás közben.

A vonatra való felszállásban segített egy bácsi, aki a semmiből tűnt elő, és már adta is fel a nehezebb táskámat. Fent persze nem volt hely, úgyhogy Ceglédig álltam. A kalauz meglepetésemre tök kedves volt, mondta, hogy távolabb látott egy helyet, ha gondolom. De ekkora táskákkal a tömött, és amúgy is szűkös folyosón nem akartam mozgolódni.

Szépen lassan elzötykölődtem Szegedig. Ugyebár azért vonatoztam, mert mondtam anyuskáméknak, hogy inkább én fizessek 3000 Ft-ot a vonatra, mint ők sokkal többet a gázolajra. Meg akkor szabadságot kellett volna kivenniük, stb... Egyszerűbb volt ez így :)

Sosem gondoltam volna anno - amikor hetente (akár többször is) megtettem a Szeged-Pest távot vonattal - hogy egyszer ilyen jó érzés lesz leszállni a „Nagyállomáson” :) Anyusék már jöttek is, örültünk egymásnak :D Gabiék, unokatesómék annyira jófejek voltak, küldtek nekem a kedvenc sós sütimből, így már a kocsiban falatozhattam belőle :)

Hazaértünk, először a szomszéd kislánnyal találkoztam, annyira aranyos volt. Most két és fél éves, és azt hittem, hogy elfelejtett, de nem. Egy pillanatig volt csak megijedve, aztán odajött hozzám, megölelt, kis édes volt, már nagyon hiányzott, régen sokat vigyáztam rá...

Az apukájának ma volt a névnapja, így pezsgőztünk egyet az ő tiszteletére, meg azért, hogy hazajöttem, aztán mindenki ment a dolgára. Mi éppen rántott sajtot enni, az volt a kívánságom :) Már befejeztük, amikor csengettek. Kinyitottam, és legnagyobb meglepetésemre Mónikám és Icukám álltak ott, szikrázó tortával és a kedvenc pezsimmel a kezükben!!! :) Annyira jól esett!!! A tortára ez volt írva: „Hom szvít hom” :D Úgyhogy iszogattunk és beszélgettünk a lányokkal, volt miről :) És közben csipkedtek bennünket a szúnyogok... nagyon durva, hogy mennyien vannak...

Mivel mindenkinek fárasztó napja volt, azt hiszem fél 12 fele mentek el, jó kis este volt! Tényleg nagyon örültem, hogy jöttek! Én azt hiszem aztán 1 körül feküdtem le tesókám mellé, az én ágyam annyira tele volt pakolva...

Jó itthon lenni! Most egy darabig tényleg nem fogok jelentkezni...

Jó kis utolsó nap a "holiday" előtt

2010.06.28. 23:33 - vikiaupair

Mikor átmentem, Yasmin rögtön kiabált, hogy azonnal menjek be Seb szobájába. Seb félig még sulis cuccban volt, Yasminon is félig rajta volt a szoknya, és mondta, hogy találjam ki hova megy ma Karen és Sebastian. Hát, ma reggelre kiderült, hogy apu tudott nekik jegyet szerezni a külső pályákra (a center, az egyes és a kettes kivételével mindenhova). Úgyhogy egyenruha le, rövidgatya fel, és irány Wimbledon! Yasmin pedig apuval töltötte a napot fél 11-től, addig itthon volt velem.

Így volt is rohanás meg nem is, átöltözés, program-nyomtatás, stb... Yasmin olyan aranyos volt amúgy, mondta Sebnek, hogy "Én is úgy örülök, amikor te örülsz, szeretem, ahogy az ágyadra ugrasz és kiabálsz örömödben." :) Mindenki boldog volt :)

Elmentek, Karen mondta, hogy majd megpuszilja Nadalt helyettem is :) Mert - bár oda nem szólt a jegyük - állítólag sokan az ilyen Matthez hasonló ingyen jegyesek közül nem akarnak ott lenni egész nap, és el lehet tőlük kérni, úgyhogy lehet, hogy sikerült bejutniuk. (500 fontot kellett volna egyébként Mattnek fizetnie érte...). Azért is mondom, hogy lehet, mert most értek haza, és negyed 11 van...

Yasminival ketten maradtunk, én próbáltam haladni, dehát mellette azért nem egyszerű, hiába nem kétéves. Fél 11-kor aztán Pauline elvitte az irodába, onnantól végre haladtam. Mostam, pakoltam, és felmosás helyett vasaltam, mert Karen úgy gondolja, hogy így megúszhatja legalább jövő hétfőig :) Mondta, hogy a felmosást majd ő elintézi... hát, ebben nem vagyok biztos :) Nem baj, én örültem, jobban szeretek vasalni, mint felmosni... Beszélgettem közben Orsival, ettem Bert brokkolis-chillis-rakott tésztájából, isteni volt :) Aztán még kivasaltam a frissen mosott ruhákat is, és kb. 1-re kész is lettem mindennel.

Ekkor úgy döntöttem, hogy mivel iszonyat hőség van, kifekszem napozni. Úgyhogy kisebb-nagyobb megszakításokkal napoztam, úszkáltam, közben teregettem, stb. Egyszer Yasmin hívott skype-on, hogy kész van a weboldala (az irodában van egy új csaj, aki ezzel foglalkozik, ő csinálta):www.yasminsomers.wordpress.com Még van benne néhány hiba, majd alakul...

Fél 3 körül csörgött a telóm, de pont nyomkodtam, így egyből kinyomtam, és mivel szám nélkül hívtak, nem tudtam visszacsörgetni. Gondoltam, hogy már a Louis Transosok, és milyen jól gondoltam. Fél óra múlva már jött Bert szólni, hogy jöttek Gina csomagjaiért, amit - mivel ő tegnap hazarepült - tőlem vettek át. Vicces volt, mert ugye fürdőruhában voltam, szaladtam, mondtam közben Pauline-nak, hogy nem ártana valamit felkapnom. Azt mondta, hogy "ugyanmár, adj nekik egy kis izgalmat!" - tükörfordításban... Kérdezte is a pasi, hogy "nem tán napozás közben zavartunk meg?" :) Meg mondta, hogy igazán szép helyre csöppentem...tudom :)

Utána még kint voltam egy percig kb., és már meg is jött Yasminiék. Egy darabig bent voltunk, apuval félig elintéztük a pénzügyeket, aztán kimentem Yasyval úszni. Aranyos volt, figyelmeztetett például, hogy el ne felejtsem majd neki elhozni az egyetlen hajráfomat, meg hogy holnap reggel fényképezkedünk-e egyet, mielőtt elmegyek, mert úgysem látták még anyáék egyenruhában, stb... majd tusolás, készülődés, mert mentek vacsizni. Yasmini olyan aranyos ilyenkor, annyira figyel rá, hogy minden összhangban legyen rajta, plusz testápoló, parfüm, színben harmonizáló fülbevaló (most még mindig az a sláger, amit csütörtökön vettem, van benne vagy 10 pár...), kérdezgeti, hogy így jó-e, mert apu mellett nem nézhet ki akárhogy, ha vacsizni mennek. Mondta is, hogy gondban van, mert nem akar nagyon "posh" lenni, de nagyon szakadt sem... ezzel mondjuk ráérne még foglalkozni, dehát legalább ennyi öröme legyen...

Fel akart jönni hozzám, szegény egész múlt héten is mondogatta, de mondtam, hogy most olyan meleg van, hogy itt megdöglenénk... és igaz is, úgyhogy beletörődött, majd máskor. Én még elrendeztem a ruhákat, aztán 5-kor eljöttem. Hoztam vacsira egy kis spenótos pitét, Vivi, a görög lány csinálta, és még maradt belőle. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom :) Hajat mostam, elkészültem, és 6-ra mentem dolgozni. Jövő szombatig utoljára. Charis és Sam még ott voltak, Charis megint hozta a formáját, már ami a hülyeséget illeti...

9-ig voltam, hazafele úton pont kint volt a mogorva pizzás pasi, aki most annyira melegen üdvözölt, kérdezte, hogy hogy vagyok, stb... nem álltam meg, csak visszakiabáltam. Itthon még skype-oltam egy kicsit anyáékkal, blogoltam, egy kicsit még pakolásztam, kitakarítottam a fürdőszobát, hogy tisztán fogadjon majd, és megittam a nagyon kevés maradék vodkát, amit a lányokkal meghagytunk, mert még volt egy kis narancslevem hozzá... Most fél 12 van, remélem el tudok aludni... egyrészt a meleg miatt, másrészt pedig az izgalom miatt... azért már várom, hogy otthon legyek egy kicsit :))

És azt is remélem, hogy nem kelek fel a kis lakótársamra, a kisegérre, mert tegnap éjfélkor megint hallottam. De most nem foglalkozom vele, majd ha visszajöttem...

Most egy pár napig nem fogok jelentkezni, élvezem az "otthont" :D

süti beállítások módosítása