2010. január 17. -

Angliai au-pair- és irodai munkaélményeimről olvashatsz, kezdetben ékezetek nélkül :) Mindent persze nem tudok leírni, ami velem történik, nem tudom 100%-ig visszaadni, hogy milyen beszélgetéseink vannak, hogy bánnak velem, hogy érzem magam, de próbálom... Leírok sok - talán felesleges - dolgot, és még több fontosat elfelejtek, de az összkép azért remélem megvan :) Ha véletlenül kerültél ide, és fogalmad sincs ki vagyok, irány a "Csak úgy idetévedtél?"... Ha képeket szeretnél nézegetni vagy többet szeretnél megtudni Yasminról, akkor irány a "Képek + Yasmin" :)

Utolsó kommentek

  • MissMarple: Szia Viki, nem folytatod a blogot az új életedde... (2012.02.24. 12:11) Ami eddig kimaradt...
  • Timiaupair: Szijjja! Elkezdtem olvasni a blogodat, nagyon s... (2012.01.08. 10:58) Ami eddig kimaradt...
  • vica0330: A mostani bejegyzésedet olvasva már kicsit nyugo... (2011.12.03. 20:12) A döntés
  • Utolsó 20

Az elso napom Frimley Greenben

2010.01.17. 23:57 - vikiaupair

Meghoztam a dontest, es nekivagtam a nagyvilagnak...
Az uticel egy Frimley Green nevu falu, Guildfordtol 16 km-re, Londontol DNY-ra, kb 40 percnyire vonattal. A csaladban 2 gyerek van: Yasmin 10 eves, szuletes elotti/közbeni/utani kozponti idegrendszer-serules kovetkezteben toloszekben van, a kezmozgasa sem 100%-os, de tud irni es "rendes" iskolaba jar, Sebastian pedig penteken lesz 9 eves, vagany kissrac. A szulok mindketten 39 evesek, Karen nem dolgozik, Matthew pedig egy utazasi irodat igazgat. Es ket kutya is a csaladhoz tartozik, akik ki-be jarkalnak a hazba...

Egy kicsit az utrol...
Koran, ejjel fel2 korul indultunk, hogy idoben Ferihegyre erjunk, es 6kor el tudjak repulni. Es ugye mondanom sem kell, egy percet sem aludtam...raadasul az elozo ejszakam sem volt teljes, a kis bucsuztato szobapori es a reggel 8as keles miatt :)
Eletem elso repulese volt, igazan elveztem, gyonyoru a napfelkelte onnan! A repulon talalkoztam egy Andi nevu novel, aki mar egy jo ideje kint el, ugyhogy adott nehany hasznos tippet. Szoval alvas meg mindig nem volt...(leszamitva a feloras bobiskolast a kocsiban).

A repuloteren a megbeszeltek szerint vart ram Matt. Beultunk az x5-os BMW-be, es meg sem alltunk Frimley Greenig. Az ut kb egyoras volt, vegig beszelgettunk, mar amennyire tudtam, biztos nagyon elvezte :) az angolom olyan, mint aki negy eve nem hasznalta es nem foglalkozott vele...de majd belejovok!

Tehat kb 9kor meg is erkeztem az uj otthonomba, a csalad tobbi tagja is nagyon kedvesen fogadott. A haznak hazszam helyett neve van. Egy erdo mellett van, nagyon kozel a faluhoz. Egy nagy birtokot kell elkepzelni, a kertben elol kis to szokokutszerusegekkel, hatul meleg!vizes medence (most is hasznaljak), kis barkacshazak. A csalad hazahoz hozza van epitve egy masik haz, mint egy ikerhaz, abban laknak Matt szulei. (Az apukajaval talalkoztam is, atugrott lemerni a falakat, merthogy nyugdijas epitesz, es tavasszal hatalmas atalakitasokra keszulnek Karenek). Az ikerhaz mellett van egy masik epulet, aminek az aljaban 3 garazs van, es a kozepsobol lehet feljutni az en kis rezidenciamba.

Nem lehet okom panaszra, igazan hangulatos kis hely. A furdoszoba egyszeru, tusolo-wc-mosdo, kaptam uj ROZSASZIN turcsiket, sampont, tusfurdot, folyekony szappant. Van 2 agy, szekreny, kisasztalok, fotel, kis tv, dvd-lejatszo, vizforralo, kenyerpirito, cd-s radio. Futeni ket villanyos radiatorral tudok, es van egy harmadik a furdoben. Eloszor feltem, hogy fazni fogok, de nem...mostanra tulsagosan is bemelegedett :)

Szoval ideertem 9 korul, kaptam egy teat, beszelgettunk, ismerkedtunk, a gyerekek nagyon udvariasnak tunnek egyelore. Mindketten nyitottak, kozlekenyek, bar Sebastian sokat nezte a tv-t egyedul a szobajaban. Yasmin nem igazan szeret tv-zni, hivott mindenhova, bemutatta a hazat, erdeklodott. Gondolom nem mindig ilyen kisangyalok, mindenesetre az elso benyomasok pozitivak :)

Delutan letusoltam, kipakoltam, majd atmentem hozzajuk, odaadtam az apro ajandekaimat, aztan 4 korul ebedeltem/vacsoraztam veluk, gombas-hagymas-husos ragut ettunk sult krumplival. Ami fura, hogy Matt sutotte-fozte, altalaban o foz allitolag, azt meg nem tudom mit csinal Karen egesz nap, a gyerekek reggeltol 3ig suliban vannak. Beszelgettunk, nevetgeltunk, megdicsertek az angolomat...hat azert meg van mit rajta csiszolni...

Meg nem tudom a pontos napirendet-hetirendet, Karen mondta, hogy ma vendeg vagyok, ne csinaljak semmit, es majd holnap beszelunk rola. Azert egy kicsit jatszottam a lurkokkal, bowlingoztunk a wii nevu csodajatekkal...persze amig Yasmin meg nem unta...aztan kaja utan szineztem vele egy kicsit, majd fel 6 korul Karen mondta, hogy mostmar nyugodtan mehetek pihenni, ramfer...
Elkaptam a latopjat, megirtam egy csomo e-mailt, skypeoltam anyuskammal, es a vege az lett, hogy 10kor fekudtem le. Hat ram fert mar egy kis alvas... 

süti beállítások módosítása